Zip’s Potential Crypto Trading, Rothschild ETH Investment + Fler nyheter

Av | april 16, 2021


Zip's Potential Crypto Trading, Rothschild ETH Investment + More News 101
Källa: Adobe / niphon

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Antagande nyheter

 • Stora australiensiska fintech, “köp-nu-betala-senare” företag Zip Co. tittar på att expandera till krypto- och aktiehandel, rapporterade Wall Street Journal, med hänvisning till grundare Peter Gray. Zip kan erbjuda tjänsterna genom sin befintliga app när de försöker ytterligare engagera de yngre konsumenterna som utgör majoriteten av deras kundbas. De skulle sannolikt rulla ut tjänsterna till sina US QuadPay under tredje kvartalet till 674 000 kunder för totalt 3,8 miljoner kunder. Ingen tidslinje gavs och det är oklart om aktie- eller kryptohandel skulle starta först.
 • Digital bank- och betalningsgrupp Novatti har börjat använda RippleNets On-Demand Liquidity (ODL) -tjänst, tillhandahållen av Krusning, blockchainföretaget bakom XRP-myntet – utnyttjar XRP för gränsöverskridande betalningar. Lev nu, Novatti förväntar sig att bearbeta flera tusen transaktioner per månad via RippleNet och planerar att snabbt skala upp tjänsten till fler fintech-kunder och andra länder i Sydostasien, säger tillkännagivandet. Partnerskapet mellan företagen tillkännagavs först i december förra året och det fokuserar initialt på överföringar mellan Australien och Filippinerna genom landets stora icke-bank, filippinska ägda remittansleverantör, iRemit.
 • En brittisk miljardär har lagt ut sin massiva egendom, som har utsikt över Hyde Park i det exklusiva Knightsbridge-distriktet i centrala London, till salu och sa att han kommer att acceptera betalning för det i bitcoin (BTC) eller ethereum (ETH). Enligt Daily Mail bekräftade ”en källa med kunskap om saken” att fastighetsmagneten Nick Candy har lagt ut den två våningar stora lägenheten, som rymmer en privat biograf och ett bibliotek, för en cool USD 241,8 miljoner. En Candy-talesman bekräftade också nyheten till Bloomberg. Fastigheten har också en 21 m pool, som sprider sig över hela 1 672 kvm.

Investeringar nyheter

 • Chicago-baserad kapitalförvaltare Rothschild Investment Corporation köpte nyligen 265 302 aktier i Gråskala Ethereum Trust, dess första investering i fordonet. Per arkivering till US Securities and Exchange Commission (SEC), ökade de också sin position i Gråskala Bitcoin Trust till 38 346 aktier. Den 31 mars var aktierna i ETH-värdet värda 4,75 miljoner USD och de i BTC-förtroendet värt 1,92 miljoner USD.
  Kändislager Cathie Woods ‘ ARK fonder köpte fler aktier i Coinbase värt USD 110 miljoner per dag efter kryptobörsen Nasdaq debut, rapporterade Reuters och citerade företagets dagliga handelsöversikt på torsdagen.

CBDC-nyheter

 • I en intervju med Bloomberg TV, senior Bank of Japan tjänsteman, Kazushige Kamiyama, “bagatelliserade hotet om Kinas digitala valuta mot den etablerade ordningen, eftersom det troligtvis inte kommer att vara den dominerande aktören i globala finansiella bosättningar, även om Kina leder vägen.”

Karriär nyheter

 • Företag med fokus på digitala tillgångar Galaxy Digital utnämnde Michael Daffey till seniorrådgivare och styrelseordförande med verkan från och med den 1 september. Daffey är tidigare partner, ordförande för divisionen Global Markets och medlem av ledningskommittén vid Goldman Sachs, bland andra anmärkningsvärda positioner. Enligt pressmeddelandet sa han att han ser fram emot att samarbeta nära med VD Mike Novogratz och teamet “eftersom de bygger på sina fördelar med tidig utveckling.” Nyheten kommer före ett planerat amerikanskt aktieutbud senare i år.
 • De Celo Foundation, det styrande organet för det blockchain-drivna betalningsföretaget Celo, sa att den har utsett den tidigare chefen för Citigroup och VD för Time Warner Richard Parsons som styrelseledamot. Gruppen hävdar att den har 130 globala medlemsorganisationer och i ett blogginlägg citerade stiftelsen Parsons – som också fungerade som tillfällig VD för NBA franchise Los Angeles Clippers och fungerade kort som ordförande för CBS – som säger att Celo har “visat hur kryptovaluta kan vara en utjämningsfaktor i fördelningen av rikedom och sätta ekonomisk tillgång i händerna på människor som behöver det mest.”
 • Mindre än 24 timmar efter att Wallstreetbets underredditmoderatorer hade meddelat att de skulle tillåta kryptodiskussion (och endast om BTC, ETH och dogecoin (DOGE)) återinförde de förbudet “på obestämd tid”. De citerade Bloomberg-artikeln med titeln ‘WallStreetBets Bows to Crypto, Allows Bitcoin Discussion’ som orsaken bakom den. “Jag har läst en massa dumma artiklar skrivna om wsb. Den här tar kakan”, sade tillkännagivandet.

Brottsnyheter

 • Polisen och de finansiella tillsynsmyndigheterna i Sydkorea har lovat att “slå ner” mot kryptobrott, rapporterade Fn News. Myndigheterna säger att de avser att inleda ett “fullskaligt” angrepp på förekomster av kryptobedrägeri och gruppmöten – så kallade “investerares informationssessioner” – som hålls av påtagliga kryptoprojekt. Dessa möten organiseras ofta av marknadsföringsbedrägerier på flera nivåer som poserar som kryptoperatörer i god tro. Förutom att orsaka ekonomiska skador på många investerare hävdar regeringen att många av grupperna kan bryta mot koronavirusrelaterade sociala distanseringsåtgärder, vilket förbjuder grupper på över fem personer att träffas inomhus.Source link