Ytterligare 1 USD USD likvideras på en timme

Av | mars 15, 2021


Skölj & upprepa, och lär dig aldrig: Ytterligare en USD 1B likvideras på en timme 101
Källa: iStock / Yevheniia Hordieieva

Överleveragerade och alltför optimistiska kryptohandlare förlorade än en gång miljarder under en försäljning på kryptomarknaden.

Mer än 1 miljard dollar i kryptoasset-handelspositioner likviderades på en timme idag, vilket ökade de totala likvidationerna till mer än 2,3 miljarder dollar under det senaste dygnet (194 539 positioner totalt), per bybt.com-data.

Nästan 98% av de likviderade positionerna är långa positioner, medan bitcoin (BTC) står för cirka 90% av dem.

I skrivande stund (10:03 UTC) handlas BTC till 55 961 USD och sjunker med 4% på en timme. Priset sjunker med 9% på en dag, vilket minskar sina veckovinst till 8%. Andra kryptoassets från topp 10-listan minskar med 5% -11% på en dag.

BTC nådde sin nya rekordhöga nivå på 61 712 USD (per Coingecko.com) den 13 mars.

Långa likvidationer har blivit fler under den senaste månaden. Med bitcoin (och andra mynt) som bryter rekordhöga nivåer nästan varje vecka, kan vissa handlare känna sig oförmögna att få betydande exponering utan marginalhandel.

Skölj & upprepa, och lär dig aldrig: En annan USD 1B likvideras på en timme 102
Källa: bybt.com

Ett växande antal handlare har dock inte råd att behålla sina hävstångspositioner vid fall. Därför den växande frekvensen av stora likvidationer.

Hävstångshandel avser upplåning av medel så att du kan inta en större position än vad du skulle kunna göra med dina befintliga medel så att du potentiellt kan generera en högre vinst. Även om marginalhandel gör det möjligt för handlare att förstärka sin avkastning kan det också leda till ökade förluster och likvidationer, vilket är anledningen till att erfarna handlare tenderar att rekommendera nykomlingar att hålla sig borta från levererad handel.

___
Läs mer:
Detta är den största risken för kryptomarknaden enligt Pantera Capital CIO
– Vad är levererade tokens och ska du byta dem?
– Cryptoasset Margin Trading: Hur säkert är det?
– 7 sätt att korta krypto
– Crypto-handlare varnar nybörjare om ny och superrisk riskfunktion
– 5 hävstångsplattformar (för erfarna marginalhandlare) 2021

Source link