Yellen på Bitcoin, NFTs värderar ytterligare en miljon + fler nyheter

Av | februari 22, 2021


Yellen på Bitcoin, NFTs värderar ytterligare en miljon + fler nyheter 101
Janet Yellen. Källa: En videoscreenshot, Youtube / Credit Suisse

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Regulationsnyheter

 • Nyligen gjorde USA: s finansminister Janet Yellen flera uttalanden som är relevanta för kryptoindustrin:
  – Yellen kallade bitcoin ”en högrisk, spekulativ investering” och bekräftade att högsta prioritet är att säkerställa att den inte används som ett medel för olagliga transaktioner och att investerarskyddet upprätthålls.
  – Hon uppgav också att bitcoin är extremt ineffektivt för att genomföra transaktioner.

  – Yellen signalerade Biden-administrationen stöder forskning om livskraften hos en digital dollar.

 • Indiens hotande kryptotillverkning lovar att sträcka sig till den privata sektorn, med rapporter om att “innehav av kryptovaluta kan bli ett hinder” för företag som syftar till att samla in medel genom börsintroduktioner. Tanken är den regulatoriska tanken Indiens värdepappers- och utbytesstyrelse (Sebi), enligt India Times ‘Economic Times outlet. Rapportens författare hävdar att “flera personer med direkt kunskap om saken” har sagt att initiativtagare för företag som vill lansera börsintroduktioner kommer att instrueras att “sälja” sina kryptoinnehav innan de samlar in pengar. Mediet berättar att ”handelsbanker, värdepappersadvokater och till och med företagsledare som är involverade i IPO-processen” redan har informerats om beslutet.
 • De Centralbank of Nigeria och den säkerhet och utbytesprovision har kommit överens om att samarbeta och bedriva forskning i syfte att hitta sätt att reglera kryptovalutamarknaden, rapporterade lokala medier Premium Times.
 • De Finansinspektionen i Stockholm sa att det kommer att vidta åtgärder mot företag som säljer de riskabla, komplexa kryptoinvesteringsinstrumenten till detaljhandelsinvesterare som inte förstår vad de går in på, rapporterade Bloomberg.

NFTs nyheter

 • En anonym köpare har spenderat eterum (ETH) på cirka 1 miljoner dollar på 34 icke-fungibla tokens (NFT). Köparen snappade upp en uppsättning digitala CryptoPunks-samlarobjekt, per data från Larva Labs marknadsplats, för strax under ETH 560. Samlarobjekten är en del av en uppsättning på 10 000 och har handlats till ett kollektivt värde på cirka 95 miljoner USD. Larva Labs beskriver dem som de “första NFT: erna” och “inspiration för Ethereum ERC-721-standarden som driver mest digital konst och samlarföremål.”

CBDCs nyheter

 • Myra-backad MYbanktjänster snart kommer att introduceras till Folkets Bank of Chinas digitala yuan-app, medan Tencent-backad WeBank kommer också att delta eftersom e-plånböckerna från de två företagen kommer att ha exakt samma funktioner som de från de sex statligt ägda långivarna i rättegången, rapporterade Bloomberg och citerade okända personer som är bekanta med saken.

Gruvnyheter

 • Börsnoterat kryptogruvföretag Argo Blockchain sa att det har tecknat ett kommersiellt avtal med ePIC Blockchain Technologies (ePIC), en leverantör av ASIC-gruvmaskiner, som ger Argo prioriterad tillgång till dessa gruvutrustningar. Argo kommer initialt att köpa 8 miljoner USD av ePIC: s gruvutrustning och har prioritet på alla framtida produktionskörningar globalt för 2021 och 2022, tillade de.
 • Sydkoreanska PC-spelrum – känd som “PC bang” hittar nya användningsområden under koronaviruspandemin: deras ägare använder dem för att bryta krypto. Per Chosun, företagsamma PC-bang-operatörer är angelägna om att använda sina banker med högspecifika datorer, många utrustade med toppmoderna grafikkort, för att bryta ut tokens, utan några indikationer hittills när PC-bangs kommer att kunna öppnas igen deras dörrar för allmänheten. En PC bang-ägare citerades att de tjänade 2 700 USD i krypto genom att bryta tokens på bara två veckor under de iskaste månaderna av landets senaste kalla snap.

Source link