Yearn Finance förväntar sig att Treasury Yield-Farming kommer att öka sina intäkter

Av | april 27, 2021


Yearn Finance förväntar sig att Treasury Yield-Farming kommer att öka sina intäkter 101
Källa: Adobe / concept w

Yearn Finance (YFI): s nyligen lanserade avkastningsodling med Treasury-tillgångar gör “betydande belopp” i intäkter och förväntas ge fram “ett ökande belopp” framöver, säger avkastningsaggregatprotokollet i sin Q1-rapport.

Teamet rapporterade 6,016 MUSD i totala intäkter, 12,48 MUSD i nettoförlust samt 4,8 MUSD i justerad EBITDA (Resultat före räntor, skatter, avskrivningar och avskrivningar) förra kvartalet, med 3,1 MUSD genererade enbart i mars ( nästan lika mycket som de fem månaderna räkenskapsåret 2020). Dessa resultat har inte granskats av ett professionellt redovisningsföretag.

Yearn Finance förväntar sig att Treasury Yield-Farming kommer att öka sina intäkter 102
Källa: Yearn Finance

YFI-token som styr protokollet lanserades i början av 2020 distribuerades i juli och yVaults följde snart som Yearns kärnverksamhet, vilket gjorde det möjligt för användare att sätta in kapital i smarta kontrakt och de “specialiserade avkastningsodlingsexperterna” kända som strateger att automatiskt tjäna avkastning på uppdrag av insättarna.

Valv är ett sätt att tjäna pengar, låsta i poletter. Valv tillåter användare att hålla en token samtidigt som värdet på sina innehav växer. Genom att sätta in en token som de håller i valvet kan användare tjäna pengar eftersom Yearn Finance lånar stabila pengar mot sina insättningar. Likviditetsleverantörerna får en token som representerar deras deltagande i poolen.

“YVault-intäkterna var den viktigaste drivkraften för justerad EBITDA, men vi förväntar oss att Treasury avkastningslantbruk kommer att bidra med en ökande mängd intäkter i framtiden”, säger rapporten.

Medan yVault-intäkterna var den främsta drivkraften för kvartalets justerade EBITDA för kvartalet, började Yearn i slutet av februari avkastningsodling med statens tillgångar, vilket “genererar betydande intäkter […] tjänar cirka 500 000 USD per månad.

Kassaflöden från Treasury avkastningslantbruk förväntas fortsätta, medan baserat på löptiden för uppgifterna per den 31 mars beräknas Yearn yield-farming tjäna 5,5 MUSD per år.

Version 2 yVaults som lanserades i mars ses också som drivande “meningsfull intäktsökning i framtiden.” yVault omsättningstillväxt “exploderade under Q1-2021, särskilt i mars 2021, och Q1-21 intäktsdata på årsbasis visar ungefär [USD] 21,9 m i yVault-intäkter, ”noteras rapporten.

Andra viktiga finansiella drivkrafter inkluderar icke-kontanta kostnader (bidragsintäkter) och poster av engångskaraktär (luftdroppar, donationer, oförutsedda engångsförluster och realisationsvinster / förluster). YYFI-valvet såg också en stor ökning av intäkterna i mars då insättare uppmuntrades att migrera till v2-valvet.

Yearn överträffade 2 miljarder USD i totalt värde låst under första kvartalet och 3 miljarder USD per den 15 april.

Det äger cirka 195 miljoner USD i tillgångar, främst YFI, och är skyldigt 25 miljoner dollar i skuld till två decentraliserade finansieringsprotokoll (DeFi).

Enligt till en analytiker på kryptoforskningsföretaget Messari och en deltagare i Yearn Governance Forums, Ryan Watkins, den viktigaste höjdpunkten är den nya instrumentpanelen som visar Yearns valvintäkter i realtid – med April: s intäkter på årsbasis ger Yearn Finance mer än 50 miljoner USD i intäkter och mer än 60 miljoner USD om statskassan jordbruksaktiviteter läggs till under förutsättning att de har varit konstanta sedan mars.

“Allt organiskt. Inga symboliska incitament”, kommenterade Watkins och argumenterade för att detta gör Yearn till det näst mest intjänade protokollet i DeFi bakom MakerDAO (MKR).

09:28 UTC handlar YFI till 45 528 USD och ökar med 7% på en dag, vilket minskar sina veckoförluster till nästan 3%. Priset stiger med 39% på en månad.
____
Läs mer:
– DeFi olåst: Hur man tjänar kryptoinvesteringar på årsfinansiering
– Hur Bitcoin och DeFi är helt olika fenomen
– DeFi ‘Genie Is Out’ och är inställd för tillväxt 2021
– ‘DeFi kommer att äta JPMorgan’ men det finns risker innan det måltidet
– Avkastningsuppodrat DeFi-set för nya fält med gamla utmaningar 2021
– Om traditionell ekonomi går till CBDC: er, två scenarier öppna för DeFi – INDX VD
– DeFi Industry funderar över strategi när regleringsmyndigheter börjar cirkulera
– Crypto Security 2021: Fler hot mot DeFi och enskilda användare
– De fyra bästa riskerna DeFi-investerare möter

Source link