XRP-innehavare kliar för laglig strid i långvarig krusning mot SEC-kriget

Av | maj 5, 2021


XRP-innehavare kliar för laglig strid i långvarig krusning mot SEC krig 101
Källa: Adobe / Stanislav

Krusnings långvariga kamp mot det amerikanska regelverket säkerhet och utbytesprovision (SEC) ser ut att röra på sig – även om det kan ställas in för att ta en ny vändning eftersom den ordförande domaren är inställd på att fatta ett nyckelbeslut, medan XRP-innehavare kliar för att komma in i det juridiska området.

Fallet handlar om SEC: s påstående att det Ripple-anslutna XRP-myntet är en oregistrerad säkerhet – och Ripples påståenden om det motsatta. Den senaste striden är en så kallad kombinerad kortfattning som SEC har sammanställt. Detta dokument på 60 sidor skulle i huvudsak göra det möjligt för tillsynsmyndigheten att lämna in överflödiga sidor som gör det möjligt att kombinera motstånd mot förslag som lagts fram av advokater som representerar Ripples ledning: VD Brad Garlinghouse och verkställande ordförande Chris Larsen.

Men i ett juridiskt dokument bad Larsen och Garlinghouse juridiska team den presiderande domstolen i New York, domare Analisa Torres, avslå SEC-begäran och hävdade att tillsynsmyndigheten vill ta ”en konsoliderad ståndpunkt för att ytterligare sammanfoga relevanta anklagelser” mot duon.

Det juridiska teamet hävdade att det kombinerade meddelandet skulle “leriga” det rättsliga vattnet, och istället vill att tillsynsmyndigheten “tar itu med de specifika argumenten som tas upp av varje enskild svarande”, en process som de sa skulle göra det möjligt för cheferna att “mer riktigt ta itu med SEC: s opposition argument mot dem på svar och i slutändan gör det möjligt för domstolen att tydligt se parternas argument. ”

Men det ser ut som om slagfältet kan vara på väg att bli ganska trångt. Förra månaden lämnade en advokat som företräder en grupp av XRP-innehavare in ett dokument som framställer domstolen för att släppa in dem i åtgärden.

Advokaten skrev att Ripple-cheferna hade gjort det klart att de “inte representerar XRP-innehavarnas intressen.” Och Larsen och Garlinghouse team hävdade att även om de inte hade “något förhållande” till innehavarna, ändå “har de starka och tydliga intressen för XRP: s regleringsstatus” och tillade:

”Denna domstols beslut kan avgöra dessa intressen. Det påverkar dem åtminstone. ”

Men det ser ut som Ripple-cheferna är glada att se XRP-innehavare komma in i åtgärden – så länge det är på deras egna villkor.

Befälhavarna förklarade att innehavarna borde tillåtas “begränsat deltagande” och hävdade att domstolen skulle “förneka” innehavarnas “begäran att ingripa som företrädare för en förmodad klass av ytterligare svarande.”

Ripple-cheferna motiverade sin hållning genom att förklara att XRP-tokeninnehavare var “fokuserade på symbolens nuvarande status” med “lite intresse för tidigare försäljning.”

Inte nöjd med att sitta ledigt och titta på situationen, SEC har också kommit med sitt eget svar – ett ordtungt 32-sidigt dokument som beskriver sina egna invändningar mot innehavarnas framställning.

Tillsynsmyndigheten avvisade påståendet att som “XRP-investerare på sekundärmarknaden” var innehavarna “på något sätt” namnlösa svarande “, och hävdade att” den här åtgärden inte tar ut transaktioner mellan individer på sekundärmarknaden som brott mot avsnitt 5

Avsnitt 5 hänvisar till en del av den mycket skadade United States Securities Act från 1933, som specificerar att “alla emittenter måste registrera icke-undantagna värdepapper hos SEC.”

Tillsynsmyndigheten hävdade vidare att de tilltalade “inte kan och kan inte visa att de skulle framföra något argument eller lägga fram relevanta bevis” som Larsen och Galinghouse, “genom de fyra advokatbyråerna som kan representera dem, inte kan.”

Och SEC, som anklagade innehavarna för att lämna in “papper” som “väsentligen reciterar [the executives’] rättstvist, ”avslutade:

“[The holders] bör inte tillåtas att utvidga omfattningen av SEC: s anspråk genom att ingripa i denna åtgärd på något sätt. ”

____
Läs mer:
– Ripple Execs Blast SEC: s ‘förvirrande’ åtgärder i intervjuer
– Förlikning är mest sannolikt resultat i Ripple vs. SEC-fall – Advokat

– XRP ansåg att en säkerhet inte skulle skada Ripple, men kan skada oss – VD
– Faktakontroll av Ripples påstående att ‘Många G20-regeringar’ kallar XRP för en ‘valuta’Source link