XRP fungerar som Ripple Scores Victory, ‘XRP’ överträffar ‘Ethereum’ på Google

Av | april 12, 2021


XRP fungerar som Ripple Scores Victory, 'XRP' överträffar 'Ethereum' på Google 101
Källa: Adobe / Tierney

KrusningCheferna har fått ytterligare en laglig seger i sin redan långvariga kamp med det amerikanska regelverket säkerhet och utbytesprovision (SEC) – efter att en regeringsdomare upprätthöll ett försök att respektera integriteten i VD Brad Garlinghouse och verkställande ordförande Chris Larsen. Och de (relativt) positiva nyheterna har gett marknaden ett kraftigt lyft uppåt och ökat intresset för denna symbol ytterligare.

Larsen och Garlinghouse hade hävdat att tillsynsmyndigheten krävde att veta hur mycket de “spenderade på matvaror” under de senaste åtta åren – uppgifter som de hävdade var irrelevanta för ärendet, vilket är inriktat på SEC: s anklagelse om att Ripple-anslutna XRP-token är en oregistrerad säkerhet.

Advokater för cheferna uppgav att SEC försökte en “massiv överdrift” med sina ansträngningar att offentliggöra registerna.

Enligt en officiell domstol i södra distriktsdomstolen i New York beslutade domaren, Sarah Netburn, att domstolen hade fastställt att SEC: s begäranden om Larsen och Garlinghouse personliga finansiella poster, “förutom de register över XRP-transaktioner som redan har utlovats, inte är relevanta eller proportionella mot ärendets behov. ”

XRP ökade under helgen och korrigerar sina vinster idag. 08:33 UTC handlas den till 1,38 USD och sjunker med nästan 4% på en dag, vilket minskar sina veckovinster till mindre än 118%. Det har också ökat med 213% på en månad.

XRP-pristabell:

XRP fungerar som Ripple Scores Victory, 'XRP' överträffar 'Ethereum' på Google 102
Källa: coingecko.com

SEC har anklagat duon för ett brott mot avsnitt 5 i Securities Act från 1933, som beskriver att värdepapper inte får “erbjudas, säljas eller levereras” utan att få en tidigare registrering eller undantag från tillsynsmyndigheten.

Netburn skrev att domstolen inte hade varit “övertygad om att personliga bankuppgifter skulle visa (eller till och med kunna visa) vad SEC hävdar att de skulle”, nämligen “individuella överträdelser av avsnitt 5”

XRP-anhängare kommer att se den senaste utvecklingen som en rättfärdigande, men vissa observatörer hävdar att en Ripple-knockout är osannolik – och att en dödläge är ett mer troligt resultat.

Som tidigare rapporterats uppskattar en juridisk expert att Ripple har resurser och viljestyrka för att bekämpa SEC hela vägen till överklagandedomstolerna om behovet uppstår medan en “förhandlad förlikning” var det mest troliga resultatet. Detta skulle göra det möjligt för SEC att rädda ansiktet och låta Ripple göra samma sak, om än till en ekonomisk kostnad.

Och det finns tecken på att symbolen får fart utanför den vanliga kretsen av XRP-evangelister – med en ökning av Google-frågorna på 650% från användare som frågar: “Varför ökar XRP?” per Google Trends-data.

Sökmotorns data visar också att XRP-relaterade sökningar började överträffa eterum (ETH) -relaterade sökningar den 10 april och har varit marginellt högre under de senaste två dagarna hittills.

Landet med den högsta ökningen av XRP-sökningar var Japan, där symbolen traditionellt har haft stor popularitet, delvis på grund av Ripples nära band med SBI, en japansk värdepappers- och kryptogigant.
___
Läs mer:
– Förlikning är mest sannolikt resultat i Ripple vs. SEC-fall – Advokat
– XRP ansåg att en säkerhet inte skulle skada Ripple, men kan skada USA: s VD
– Garlinghouse Backtracks på BTC som Ripple Gains Ground på SEC & XRP Soars
– Brad Garlinghouse: SEC-stämning mot krusning är ‘mot krypto i stort’
– Ripple går till M&A i Asien mitt i laglig strid i USA
– Bekräftad rapport från domstolsförhandling kan ha gett XRP-rally
– SEC listar 3 skäl för att söka Ripple Execs ekonomiska information om XRP-erbjudanden
– SEC slår ut på Ripples ‘Brist på vederbörlig process’ i brev till domare
– Faktiskontroll av Ripples påstående att ‘Många G20-regeringar’ kallar XRP för en ‘valuta’



Source link