XLM-sammankomster som Stellar sägs vara Mulling MoneyGram-förvärv

Av | juli 22, 2021


XLM-sammankomster som Stellar sägs vara Mulling MoneyGram Acquisition 101
Källa: Adobe / William

Mitt i de senaste nyheterna om potentiellt förvärv som involverar amerikanska penningöverföringsjätten Penga gram och den Stellar Development Foundation, stellar (XLM) samlades.

Kl. 08:52 UTC handlar XLM, rankad 17 efter marknadsvärde, till 0,253 USD och ökar med 17% på en dag, 5% på en vecka och 163% på ett år. Priset är fortfarande nere med cirka 70% jämfört med rekordhöga, nådde i januari 2018. Det nådde 0,727 USD i maj förra året.

Moneygram har fått preliminärt övertagningsintresse från Stellar Development Foundation – en ideell organisation som stöder Stellar-nätverket, vilket underlättar gränsöverskridande betalningar – och private equity-företag Advent International, Rapporterade Bloomberg och citerade ”personer som är bekanta med saken”.

Dessa personer sa enligt uppgift att Stellar arbetar med Advent för ett potentiellt förvärv av MoneyGram, men att “inget slutgiltigt beslut har fattats och Stellar och Advent kan välja att inte fortsätta med en affär.”

Under tiden steg MoneyGram med nästan 12% den 21 juli till priset av 11,49 USD. Aktien har ökat med 265% det senaste året, medan företaget har ett marknadsvärde på 902 MUSD.

Rapporten noterade också att MoneyGram var ”ett uppköpsmål” under ett antal år nu. Penningöverföringsleverantör Western Union såg på att förvärva det förra året, och innan det, 2017, kinesiska finansiella tjänster konglomerat Ant Group gick med på att köpa den, men ändrade sig sedan på grund av regleringspress.

Som rapporterat samarbetade MoneyGram med bitcoin (BTC) kioskverksamhet Coinme i maj i år för att underlätta köp och försäljning av denna kryptovaluta.

Affären kom efter det XRP-anslutna Krusning meddelade slutet på sitt partnerskap med företaget, enligt vilket MoneyGram använde XRP i internationella avvecklingsavtal. Detta i sig var som ett resultat av Ripples pågående juridiska elände med US Securities and Exchange Commission (SEC).
____
Läs mer:
– Brasiliansk bankchef säger att venezuelaner använder Bitcoin & Alts som ett fordon
– MoneyGram slog med rättegång över krusning, XRP-partnerskapSource link