Xinjiang polislöfte att bekämpa kryptobedrägeri, starta allmänhetens medvetenhet

Av | maj 18, 2021


Xinjiang polislöfte att bekämpa kryptobedrägeri, starta allmänhetens medvetenhet Drive 101
Källa: Adobe / shoung

Polisen i den autonoma regionen Xinjiang Uyghur, Kina, har inlett en kampanj som de hoppas hjälper till att utplåna kryptobedrägerier.

Enligt Legal Daily är polisen orolig för att “olaglig insamling, online-pyramidesystem och andra fall av ekonomiskt bedrägeri” ökar i regionen. Polisen tillade att kryptorelaterat bedrägeri och illegala lånetjänster ökade och kunde sluta med “katastrofala” resultat för dem som faller för dem.

Polisen har försökt slå tillbaka med en storskalig allmänhetskampanj i Ürümqi, regionens huvudstad och största stad, som hölls under helgen. Officerer gick ut på gatorna för att dela ut flygblad, broschyrer och annat reklammaterial till medborgarna. Materialet, sade polisen, skapades i ett försök att hjälpa invånare i regionen att lära sig att upptäcka pyramider eller kryptobedrägerier, liksom andra onlinebedrägerier.

Olagliga multi-level marketing (MLM) -program har upplevt en hög popularitet för sent i Kina – med många som tar en tydlig krypto- och blockchain-smak i år, eftersom kryptopriser har stigit och till och med kinesiska företag har försiktigt flyttat in i kryptorummet.

En enorm mängd falska digitala yuanbedrägerier har också dykt upp i hela landet – inklusive i den autonoma regionen Xinjiang Uyghur – när regeringspiloter fortsätter att rulla ut.

Regionens polis uppgav att den hade svarat förra året genom att intensifiera sitt svar på ekonomiskt bedrägeri och hävdade att det hittills hade gett “extremt” goda resultat från sina “kraftfulla” ansträngningar.

Och polisen sa att det hade samarbetat med regionens grenar av finansregulator och central Folkets Bank of China, utöver tillsynsmyndigheterna för banker, marknader och värdepapper. Det lokala skatteorganet och ”andra relevanta administrativa avdelningar och finansinstitut” citerades också vara ombord.

Förutom Ürümqi-evenemanget genomfördes mindre evenemang i andra städer runt om i regionen, åtföljda av reklamfilmer, kampanjer i sociala medier och presskonferenser. Officerer försökte förklara hur brottslingar riktar sig till offren, ge råd om hur man undviker bedragare – och antyda till de hårda straff som blivande gärningsmän kan förvänta sig att få om de snärs av myndigheterna.
____
Läs mer:
– ” MLM Crypto Exchange ” offer ” främst pensionärer och hemmafruar ”
– TikToker skapar skämt “SCAM” -mynt – och människor köper det i kör

– Ny generation av “Bitconnectors” strömmar in i SafeMoon trots varningar
– ‘Intense Crackdown’ fram till slutet av juni när Seoul bekämpar Crypto FraudstersSource link