Wyoming ska erkänna DAOs som aktiebolag i juli

Av | april 22, 2021


Wyoming ska erkänna DAOs som aktiebolag i juli 101
Källa: Adobe / Marcin

Wyoming är inställd på att erkänna decentraliserade autonoma organisationer (DAO) som en ny typ av aktiebolag med början från och med den 1 juli, vilket möjligen banar väg för en snabbare antagande av sin ställning i andra stater över hela USA. Statens lagförslag kommer att tillåta att både statligt och federalt erkännande utvidgas till DAO, på samma sätt som andra företag har.

Den senaste utvecklingen välkomnades av Caitlin Long, VD och grundare av den kommande digitala tillgångsfokuserade banken Avanti, som berömde Wyomings myndigheter för att bygga vidare på statens historia att ”uppfinna LLC, som alla andra stater följde ungefär ett decennium senare.”

Sponsrat av Wyomings utvalda kommitté för blockchain, finansiell teknik och digital innovationsteknik antogs räkningen i mars av Wyomings statssenat, varefter den överlämnades till Wyoming Representanthus. När den nedre kammaren i Wyomings lagstiftare godkände lagförslaget överlämnades den till statens guvernör.

”Vilket problem löser Wyomings DAO-lag? Det är sannolikheten för gemensamt ansvar för alla deltagare i en DAO, om DAO någonsin av domstolen ansågs vara ett allmänt partnerskap. [The] ny lag hanterar detta genom att tillämpa LLC liab[ility] skydd mot DAO: er som uppfyller kraven, sa Long.

Avantis VD noterade att nyckelfunktionen i lagförslaget ”är att, till skillnad från vanliga LLC, Wyoming Statssekreterare kan ta bort ansvarsskyddet från en DAO som begår bedrägeri eller bedriver olaglig verksamhet (till skillnad från en vanlig LLC). Så använd endast denna lag för giltiga projekt och få råd – det kommer inte att vara användbart för ogiltiga. “

Aaron Wright, professor vid Cardozo Law School, kommenterade utvecklingen av ordspråk “DAO är officiellt en sak.”

De “är underreddits med bankkonton och styrning. ETH och Web3 kommer att uppmuntra positiva former av samordning, inte bara shitposting och mobs, säger han Lagt till.
___
Läs mer:
– Är decentraliserade autonoma organisationer tillbaka?
– Ex-US Regulator: Rädslan för reglering som undertrycker krypto har gått bort
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– DeFi Governance Tokens står inför tre utmaningar

Source link