Western Google Union, Palantirs Bitcoin, Dollar in Danger + Fler nyheter

Av | maj 11, 2021


Western Google Union, Palantirs Bitcoin, Dollar in Danger + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / dennizn

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
___________

Betalningsnyheter

 • Penningöverföringsföretag Western Union sa att det har gått ihop med Google för att ge användare i USA tillgång till Western Unions “digitala pengarupplevelse” via Google Pay-appen. Google Pay-användare i USA kan nu skicka gränsöverskridande betalningar via Western Unions globala finansiella nätverk av bankkonton, plånböcker och butiker i hela Indien och Singapore. Användare kan finansiera sina transaktioner med Google Pay-bankkonto eller -kort, tillade de.

Antagande nyheter

 • PalantirChief Financial Officer och kassör David Glazer sa att detta amerikanska mjukvaruföretag inte bara har övervägt att lägga till bitcoin (BTC) till sin balansräkning, det accepterar också kryptovalutan som en betalningsmetod från kunder, per Markets Insider. “Vi funderar på [adding BTC to the balance sheet] och vi diskuterar till och med detta tidigt och tittar på vår balansräkning kontant vid kvartalsskiftet, inklusive 151 miljoner USD i justerat fritt kassaflöde under första kvartalet, “citerades Glazer.
 • Fintech start Revolut samarbetar med blockchain analytics and risk management company Elliptisk för att bredda sitt kryptovalutaerbjudande, meddelade det senare idag. Per Revolut, medan deras kunder har kunnat hålla kryptoassets sedan 2018, innebär det nya partnerskapet att Revolut Metal-kunder från Storbritannien nu kommer att kunna spendera sina cryptoassets, samt skicka dem till personliga plånböcker och utbyten.

Ekonomiska nyheter

 • Den legendariska investeraren Stanley Druckenmiller hävdar det Amerikanska centralbanken politik som syftar till att hålla marknader och ekonomi flytande under pandemin kan sluta hota den långsiktiga hälsan för den amerikanska dollarn.

Investeringar nyheter

 • Cboe Global Markets har ansökt om en Trohet Bitcoin-börshandlad fond (ETF) i USA, Bloomberg rapporterad. Cboe har redan framställt godkännande av fordon som t.ex. VanEck Bitcoin-fond, en av ett antal Bitcoin-ETF: er som söker grönt ljus från tjänstemän. Men USA säkerhet och utbytesprovision har ännu inte godkänt några kryptorelaterade ETF: er.
 • Decentraliserad artist DAO och flytande NFT-marknadsplats Wilder World har samlat in 3 miljoner USD som kommer att användas för att skapa en konst NFT-metavers. Världen kommer att skapas med hjälp av Episka spel Unreal Engine för att bygga vad 3D-konstnären Frank Wilder kallade ett ”mångfacetterat system” i en intervju med VentureBeat.
 • Investeringsprodukter för digitala tillgångar såg inflöden på totalt 373 MUSD förra veckan, vilket markerade en återgång i efterfrågan. CoinShares, sade och tillade att vissa leverantörer fortsätter att se utflöden “i vad vi tror är fortsatt vinstdrivande beteende.” Bitcoin fick inflöden till ett värde av 290 miljoner dollar, ethereum (ETH) – 60 miljoner dollar. ETH såg dock att de totala tillgångarna under förvaltning nådde ett nytt rekord på USD 16,5 miljarder, sade CoinShares och tillade att BTC uppnådde denna nivå av tillgångar under förvaltning först i december 2020 och nu nådde den nästan 46 miljarder USD.

Säkerhetsnyheter

 • En ny kryptostjälare som kallas Panda Stealer rusar genom phishing-e-post och Discord-länkar, cybersecurity-företag Trend Micro sa. När den väl har laddats ner börjar den leta efter nycklar och adresser som är associerade med kryptoplånböcker, men också inloggningsdata för NordVPN-, Telegram-, Discord- och Steam-konton.

Spelnyheter

 • Speljätt Ubisoft har lagt till en ny uppsättning av elva nystartade företag i Accelerator-programmet Entrepreneurs Lab, varav fem är blockkedjebaserade, avslöjade företaget i ett blogginlägg. Dessa inkluderar Aleph.im, Anybrain, Atlantide, BrainLeap, Degel, Spelakademi, Guild of Guardians, Horisont, Lexiko, Icke-svampbaroch Virtuleap. I den här sjätte säsongen av Entrepreneurs Lab delas de upp i två grupper: blockchain och positiv underhållning.

Reglerings- och skattenyheter

 • Indonesien undersöker sätt att beskatta kryptohandel, rapporterade Reuters och citerade en talesman för landets skattekontor. Enligt rapporten tillade talesmannen att ”Det är viktigt att veta det […] om det genereras vinst eller reavinst från en transaktion är vinsten ett föremål för inkomstskatt. ”
 • Bosnien och Hercegovina förbereder ett utkast till lagförslag som för första gången skulle försöka reglera kryptotillgångar i detta land i sydöstra Europa. Partiet Unionen för en bättre framtid planerar att bilda en sektor för tekniska och ekonomiska framsteg och marknadsmodernisering, som också skulle föreslå kryptorelaterade lagar, rapporterade lokala medier och noterade ett ”stort antal” medborgare som handlar och bryter kryptor.

DeFi-nyheter

 • DeFi-likviditetsleverantör Balancer Labs (BAL) har lanserat Balancer V2, ett nytt generaliserat protokoll för automatiserade marknadsförare (AMM) som syftar till att förbättra de befintliga funktionerna i verktyget. Dessa inkluderar lägre gaskostnader, ett nytt gränssnitt och en uppdaterad webbplats, förutom mer tekniska förbättringar, sa de i ett tillkännagivande.

CBDCs nyheter

 • Israels centralbank överväger att utfärda en centralbank digital valuta (CBDC), rapporterade Reuters. Även om själva idén inte är ny, först efter att ha föreslagits 2017, accelererar banken sin forskning och förberedelse tack vare den senaste kryptomarknadsboomen, tillade den.

Source link