Weeks Of Sideways Trading Ahead som Bitcoin Newbies Panic Selling to Hodlers

Av | maj 18, 2021


Weeks Of Sideways Trading Ahead som Bitcoin Newbies Panic Selling to Hodlers 101
Källa: Adobe / alexaphotoua

Bitcoinare hoppas att bitcoin (BTC) kommer att studsa tillbaka starkare efter det senaste Elon Musk-drivna priset bakslag – men som Galaxy Digital VD Michael Novogratz säger att hackigt vatten kan vara framåt åtminstone de närmaste veckorna eftersom nya aktörer säljer panik.

BTC har haft en turbulent månad efter månader av stadig tillväxt och sjönk till de mellan 40 till USD 40 000 på de flesta börser under helgen. Token gör för närvarande en långsam och ostadig återhämtning.

Många har skylt masslikvideringar på derivatmarknaden för prisfallet, med några till synes nyare investerare som beslutat att minska sina förluster efter Musks Tesla tillkännagav att de skulle sluta acceptera BTC med hänvisning till gruvrelaterade miljöproblem som skäl. Musk har också förnekat påståenden om att Tesla hade avvecklat resten av sitt BTC-köp på 1,5 miljarder USD från tidigare i år.

I en intervju med Bloomberg TV uppgav Novogratz att prisintervallet 40 000 – 50 000 USD för närvarande var rättvist och lade till ett försvar för BTC-gruvdrift och uppgav att

”Jag tror att vi kommer att konsolidera ett tag: fyra till sex veckor. […] jag tog [Musk’s] gruvkommentarer till nominellt värde. Jag tror inte att det är Bitcoin-specifikt. Det är allt specifikt: guldmarknaden, Youtube. De använder alla mycket el. Och Elon har företag inom ren energi. ”

Och Galaxy-chefen hävdade att kryptoindustrin som helhet arbetade med miljö-, social- och företagsstyrning (ESG) -relaterade initiativ, med vissa som redan planerar att mildra gruvarbetarnas miljöpåverkan med koldioxidkompensationsprojekt och koldioxidkrediter.

Han sa,

”Liksom alla branscher är ESG viktigt. Och kryptoindustrin inklusive Galaxy kommer att ta itu med det. ”

Förra veckan, Galaxy Digital Research publicerade en rapport som hävdar att guldindustrin och banksystemet använder mycket mer elektricitet än Bitcoin-nätverket.

Veckor i sidled som handlas framåt när nybörjare av bitcoin säljer till Hodlers 102
Källa: Galaxy Digital

“De [proof-of-work] berättelsen om energiförbrukning är mildt sagt nyanserad och vad som följer kommer att vara ett test för hela Bitcoin-marknadens övertygelse, ” Glassnod, en leverantör av kryptomarknadsanalys, sa i sin senaste rapport.

För prisbevakare sa Novogratz att han hoppades på ett regelbundet genombrott. Galaxy och andra hoppas på att vinna amerikaner säkerhet och utbytesprovision godkännande för en BTC-börshandlad fond (ETF) “i slutet av detta år eller i början av nästa år” och kallar godkännande “nästa katalysator” för pristillväxt.

Han tillade: ”Låt oss inte missa den stora bilden för den lilla bilden. Vi går igenom en gång-i-en-generation-förändring i denna crypto blockchain-utveckling, där den finansiella infrastrukturen börjar byggas om. Den processen tar fart. ”

Under tiden noterade Glassnode att det observerades “nya aktörer panikförsäljning” och BTC “HODLers gick in för att köpa doppet.”

Analytikern betonade också att även om detta är den djupaste korrigeringen av den nuvarande tjurmarknaden, är det förenligt med fem stora tillbakadragande under tjuren 2017.

Under korrigeringen i maj har “totalt 1,1 miljoner adresser spenderat alla mynt de hade under denna korrigering, vilket återigen gav bevis för att panikförsäljning för närvarande pågår”, säger Glassnode och tillade att antalet adresser som ackumuleras har ökat med 1,1% sedan det senaste läget.

Dessutom, per företag, har utbudet som innehas av långsiktiga innehavare återgått till ackumuleringsläge, ett mönster som återigen liknar makrotoppen 2017.

De noterade också att ett mönster av panikförsäljning liknar det som observerades vid makrotoppen 2017. Företaget utesluter emellertid inte att den här gången kan vara en större tidsram-pull-back i en tjurcykel, eftersom svaga händer kapitulerar och starkare händer återupptar sin ansamling av billigare mynt.

Under tiden hade Novogratz också ett meddelande till ethereum (ETH) förespråkar, menar att token skulle fluktuera mellan 2800 USD och 4 000 USD under sin egen konsolideringsperiod som också skulle ta upp till sex veckor.

10:21 UTC handlar BTC till 44 975 USD och är mindre än 1% på en dag och nästan 20% på en vecka. ETH sjönk också med mindre än 1% och handlade till 3 475 USD. Det har minskat med 13% på en vecka.

____

Läs mer:
– Fundstrats Tom Lee ökar Bitcoin-målet 25% trots Musks kritik
– Bitcoin kan fördubblas i år trots energibekvämligheter – Panteras VD

– Handlare roterar från Bitcoin till Alts, medan JPMorgan ser eter som övervärderat
– Om historien rimmar kan ETH slå 19K USD; Nackdelen är starkare än BTC

Source link