Wanchain integrerar Litecoin i en kraftfull tvärkedjelösning

Av | juni 22, 2021


Texten nedan är en annonsartikel som inte skrevs av Cryptonews.com-journalister.

Kryptovaluta

Wanchain har integrerat den bästa kryptovalutan Litecoin i sin kedjekretsinfrastruktur, vilket gör att tillgången kan handlas över nätverk och användas med EVM-kompatibla smarta kontrakt.

”Litecoin är en av världens viktigaste kryptovalutor, men den är också en av de största utan smarta kontraktsfunktioner,” noterade Wanchain Grundare och VD Jack Lu.

“Wanchain och flera av våra företagspartners är alla mycket nöjda med utsikterna till vad smarta kontrakt och verklig decentraliserad interkompatibilitet mellan kedjor kan ge Litecoin och blockchain-samhället i stort.”

En match gjord i Defi Heaven

För närvarande den 13: e största kryptovalutan efter marknadsvärde kan Litecoin för första gången ansluta till EVM-kompatibla kedjor som Ethereum, Binance Smart Chain (BSC) och naturligtvis Wanchain själv, allt utan att offra säkerhet eller decentralisering.

I slutändan banar integrationen vägen för Litecoins peer-to-peer-valuta att användas i den blomstrande decentraliserade finanssektorn (defi), till exempel i avkastningsodling, utlåning, utbyte och andra defi-protokoll. Litecoin har för närvarande ett marknadsvärde på bara 9 miljarder USD, med en daglig volym som överstiger 2,7 miljarder USD.

Li Ni, Wanchains vicepresident för affärsutveckling och drift, meddelade partnerskapet och sade att blockchain var “ett steg närmare att vara blockchain-branschens Wide Area Network.”

Tillbaka i april förseglade Wanchain en liknande partnerskap med Ripple, vilket ger XRP-tokeninnehavare möjlighet att bryta likviditet och delta i den decentraliserade ekonomin, varav majoriteten är koncentrerad till smart kontraktsplattform Ethereum.

Wanchain-infödda defi-protokoll inkluderar under tiden avkastningsgård Zoo Keeper, decentraliserat utlåningsprotokoll WanLend och community-managed automated market maker (AMM) WanSwap.

För att delta i defi-möjligheter måste Litecoin-tokeninnehavare låsa pengar på blockchain med kontots privata nycklar som hanteras av Wanchain-noder. Därefter får de tokens som är representativa för sina låsta tillgångar, som kan distribueras på en mängd defi-applikationer och senare brännas för att låsa upp den underliggande LTC.

Wanchain kämpar för ett interoperabelt vapenlopp

Kunna ansluta till olika offentliga och privata blockkedjor och underlätta flödet av digitala tillgångar och data, Wanchain beskriver sig själv som världens mest avancerade interoperabilitetsplattform. Det stöder för närvarande en rad protokoll inklusive decentraliserade börser (DEX), mobila betalningsplattformar och andra finansiella dApps.

Plattformen lanserades under den kraftiga ICO-bommen 2017 och är känd för sin sofistikerade teknikstack som inkluderar atombyten, delning av tröskelnycklar och ringsignaturer.

Interoperabilitet har varit ett ledord för krypto i många år, med många kommentatorer som hävdar att det är nyckeln till mainstream-antagande och acceptans av digital valuta. Wanchain är inte heller den enda utställningen i stan; Ethereums grundare Gavin Wood tar itu med interoperabilitetsfrågan med sitt skärmade nätverk Polkadot.

Att överföra defi-funktioner på Litecoin, som firar sitt tioårsjubileum i oktober, är en ganska välsignelse för Charlie Lees projekt. Den gåtfulla grundaren avslöjade nyligen att kryptovalutan var inställd på flera viktiga uppgraderingar inklusive införandet av större fungibilitet för att bevara användarnas integritet. För att uppnå detta mål planerar Litecoin-teamet att implementera MimbleWimble (MWEB) -teknologi i plattformen som förlängningsblock, något som Lee säger kommer att hjälpa LTC “att bli en bättre form av pengar.”

Imbuing LTC med defi befogenheter kan mycket väl ha samma effekt.Source link