VPN och geo-blockering i The Cryptocurrency World

Av | juni 15, 2021


Ansvarsfriskrivning: Följande artikel är en del av Cryptonews Deals Series och skrevs som en reklamartikel i samarbete med sponsorn för detta erbjudande. Om ditt företag har en exklusiv kampanj som du vill dela med våra läsare, uppmanar vi dig att kontakta oss. Låt oss bygga tillsammans.

NordVPN

Bland annat tog kryptovalutor en sak till rampljuset som har spökat på det finansiella utbytet under lång tid: problemet med kontroll och oberoende. Centraliserade finansiella strukturer visade sig vara instabila, och nivån på kontroll de utövar på konsumenten verkar ofta alldeles för mycket.

Olika statliga (och privata) institutioner kämpar för att släppa regler genom att kontrollera kryptomarknader, även om krypto stadigt tar sig in i det offentliga rummet. Genom att begränsa tillgången till vissa regioner är geografiska begränsningar ett sätt att göra det.

Till exempel är BitMEX – Bitcoin Mercantile Exchange – kryptovalutaväxling och derivathandelsplattform inte tillgänglig i USA. Med tanke på att BitMEX bearbetade transaktioner så stora som 1 miljon BTC i en daglig handelsvolym är förnekandet av tillgång till denna plattform en betydande nackdel för amerikanska kryptohandlare.

Tidigare Vi har utarbetat vikten av att använda en VPN för att lägga till ytterligare säkerhet och integritet i dina kryptotransaktioner. Ändå finns det fler sätt att dra nytta av en VPN, som NordVPN, när det gäller kryptovaluta, som att komma åt tidigare otillgängliga marknader för bättre valutakurser.

Den här kortfattade guiden fokuserar på geografiska begränsningar för krypto och hur man undviker dem via en VPN.

Vad är geografiska begränsningar?

Geografiska begränsningar, eller geografisk blockering, är en teknik som begränsar åtkomst till onlineinnehåll baserat på användarens fysiska plats. Streamingtjänster är ett perfekt exempel. Netflix-användare från Tyskland kommer att få ett annat (och mindre) innehållsbibliotek än USA, och vissa tjänster, till exempel kryptovalutamarknader, kan inte vara helt tillgängliga.

Detta uppnås genom att övervaka användarnas IP-adress och mäta slut-till-slut-fördröjning (den tid som krävs för ett datapaket att resa från punkt A till punkt B) för att få användarnas geografiska läge. När den geografiska platsen har verifierats kan en intresserad part utfärda IP-adressblock eller till och med ytterligare samla in enhetens fingeravtryck och följa användaren online och begränsa åtkomsten.

Hur kringgår VPN: er geografiska begränsningar?

VPN anses vara den främsta programvaran för geografiska begränsningar och de löser problemet mycket effektivt.

Först och främst fördunklar VPN användarnas ursprungliga IP-adress, kopplad till den faktiska geografiska platsen och ersätter den med en alternativ. Så att spåra en person online via IP-adress blir betydligt problematisk. De gör det genom att omdirigera onlinedatatrafik via en av dess servrar istället för att låta den gå via internetleverantören, vilket också är ett utmärkt boost för integriteten på nätet.

End-to-end-fördröjningen löses också eftersom VPN-servern blir en startmätposition och fördröjningstiden minskas beroende på hur långt den servern är från måldestinationen.

När det gäller att fördunkla webbläsarfingeravtryck är VPN bara en del av ett bredare program för skydd av sekretess, till exempel tidszoner, webbläsaragenter, och så vidare, men det här är ett ämne för en annan gång. Låt oss ta en titt på situationen för geoblock på kryptomarknaderna.

Geoblock som påverkar kryptoindustrin

Som tidigare nämnts är BitMEX USA-begränsningar ett av de bästa exemplen på geografisk kryptokurrencyblockering i staterna, men det är inte det enda.

Ett annat ökänt exempel är Coinbase, den största plattformen för utbyte av kryptovaluta i USA. När företaget offentliggjordes rapporterade det 43 miljoner verifierade användare och nettoomsättning på 1,14 miljarder US-dollar 2020. Du hittar listan över Coinbase-stödda länder här.

Som du kan se saknas några större marknader, som Ryssland och Kina. Vi är inte här för att diskutera legitimiteten för internationell politik, men det här liknar ett försök att kontrollera och reglera kryptomarknader ur kryptovalutans synvinkel.

Och centralisering och regler är vad kryptokurrency försöker undvika. Dessutom tar VPN: er denna utmaning inom cybersäkerhetsindustrin. Att tillhandahålla säker och mer öppen tillgång till internet är vad konsumentcentrerade VPN-nätverk handlar om.

Ett annat exempel är Kraken, en USA-baserad utbytesplattform för kryptovaluta och en bank, som tillhandahåller handel med kryptovaluta-till-fiat-pengar. Men än en gång, tjänsten är geografiskt begränsad, och förutom sådana länder som Sudan och Somalia, är det inte heller tillgängligt i staten Washington och New York.

VPN, tycka om NordVPN, är ett sätt att nå dessa plattformar, och många användare gör det utan problem. Det är dock alltid bäst att vara försiktig och dubbelkontrollera användarrecensioner och förstahandsupplevelser av kompatibiliteten mellan en marknad eller en annan med ett VPN.

Från och med den 15 juni kommer priset för NordVPNs 2-årsplan att vara 3,30 USD per månad (totalpris – 89,00 USD), som erbjuder användarna en hel del 72% rabatt.

Användare får ett tidsbegränsat erbjudande: 2-årsplan med 72% rabatt + 3 EXTRA månaders NordVPN-prenumerationstid.

NordVPNSource link