Volatilitet är Cryptos bästa vän

Av | april 9, 2021


Volatilitet är Cryptos bästa vän 101
Källa: Adobe / andov

Stephen Ehrlich, medgrundare och VD på Voyager Digital, en kryptotillgångsmäklare.
_____

Volatilitet är bra för krypto. Det tjänar flera syften när hela kryptoekosystemet mognar, vilket vi måste komma ihåg är en industri och teknik som fortfarande bara är drygt ett decennium gammal. Nya och framväxande branscher är till sin natur flyktiga när de går mot vanlig adoption. Men volatiliteten lockar människor, investerare och teknologer som driver antagandet framåt och när det växer minskar naturligt volatiliteten. När det gäller bitcoin (BTC) har dess volatilitet stadigt minskat över tiden och även de senaste skarpa rörelserna har inte sett en så stor ökning av volatiliteten jämfört med tidigare svängningar.

Bitcoins pris och volatilitetsdiagram

Volatilitet är Cryptos bästa vän 102
Källa: www.buybitcoinworldwide.com

Volatiliteten fortsätter att locka deltagare eftersom det otvivelaktigt ligger i vår mänskliga natur att dras till tillgångar som är föremål för snabb prisuppskattning. Genom historien har det funnits många tillgångsbubblor som har sprängt, med holländska tulpaner på 1600-talet som den som mest refererades till i förhållande till kryptotillgångar. Men ger tulpaner verkligen något nytta förutom att se ut och lukta bra? Många kryptotillgångar ger faktiskt ett syfte, ett verktyg och fungerar som ryggraden i nya teknologiprotokoll som användbara appar byggs på. Det är därför vi ser större adoption och när hela marknaden fortsätter att växa ser vi nu att institutioner omfamnar Bitcoin genom att diversifiera till det som en alternativ värdebutik. Det är därför volatilitet är bra för krypto. Men en annan hård verklighet är att det gör det möjligt för människor att lära sig om riskerna och fördelarna med att engagera sig. Förhoppningsvis görs detta med hjälp av deras valda mäklare eller via utbildningswebinarier, video och andra säkerheter.

Ja, det kommer att finnas många som kommer att få fingrarna brända, speciellt om de använder hävstång i sin handel utan en disciplinerad metod för att hantera risker.

Detsamma kan sägas om internetbom och byst i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet som såg många en “dotcom” gå av. Hävstång fanns också på den tiden, så tyvärr lärde sig många människor på det hårda sättet, men det är ett nödvändigt ont för industrin att bli ännu mer etablerad. För Bitcoin har vi sett flera bubblor spränga, med 2017/18 som den sista cykeln, och strax efter att skeptikerna föreslog att slutet för kryptotillgångar var nära. Men de som ser teknikens potential höll huvudet nere och byggde fantastiska plattformar och applikationer. Om vi ​​tittar på Bitcoin idag är det tydligt att slutet inte är nära.

Volatilitet väcker också uppmärksamhet från tillsynsmyndigheter, en annan naturlig utveckling av framväxande industrier. Ibland kan det dock finnas överreglering. Medan känslan bakom Storbritannien Financial Conduct Authority Förbud mot att detaljhandelsinvesterare kan handla kryptoderivat är rätt, när det gäller att försöka ge ett större investerarskydd kan det begränsa valet och i slutändan driva investerare till offshore-mäklare som kan ha mycket mindre regleringsskydd. Om en investerare verkligen vill använda hävstång i sin handel så kommer de att hitta ett sätt att göra det, så kanske snarare än ett direkt förbud, kanske begränsa mängden hävstång de kan använda istället.

Förbud hjälper verkligen inte likviditeten och är faktiskt kontraproduktiva. Vi har sett flera beslut att ”förbjuda” krypto omvända när myndigheterna inser att människor helt enkelt kringgick det genom att använda en VPN eller på annat sätt för att köpa BTC. Indien är nu inställd på att rösta på ett kryptoförbud, men samtidigt ska de införa sin egen centralbank digitala valuta, som i sig skickar ut blandade meddelanden. När regeringar blir mer kunniga om kryptotillgångar och förstår hur de är helt gränslösa kommer förbud troligen att bli mindre och likviditeten kommer att fortsätta att förbättras ytterligare.

Coinbaseprospekt arkivering och det faktum att US Securities and Exchange Commission (SEC) tillåter att denna förväntade direkta notering på 100 miljarder USD offentliggörs, med betydande konsumentengagemang, är ytterligare acceptans av digitala tillgångar av myndigheterna. Den fortsatta utvecklingen av branschen som går på vanliga och offentliga företag som har kontrollerats och tillåtit att gå framåt av SEC, förutspår SEC: s långsiktiga utsikter att denna bransch är här för att stanna och reglering och acceptans av digitala tillgångar som en tillgångsklass kommer . Reglering ger legitimitet till branschen och kommer att locka en bredare publik av investerare och deltagare, eftersom tillsynen ger en större grupp investerare tröst.

Reglering är mycket viktigt, men det måste hitta en balans som skyddar konsumenterna, men främjar också antagandet av en verkligt banbrytande teknik och tillgångsklass. Så för de människor som klagar på att kryptomarknader är för volatila, BEHÖVER vi volatilitet för att hela ekosystemet ska trivas.

____
Läs mer:
– Bitcoin-marknaden förändrades ‘radikalt’ och volatilitetsminskningen lockar institutioner
– Finansdirektörer och finansiella rådgivare har olika bekymmer om Bitcoin
– Sydkoreanska handlare erbjöd det första kryptovolatilitetsverktyget för rädsla
– Har Crypto Traders lärt sig? “Endast” USD 600 miljoner likvideras på en timmeSource link