Vitalik Buterin visar barmhärtighet mot Shiba Inu som Meme Coin-halvor i pris

Av | maj 17, 2021


Vitalik Buterin visar barmhärtighet mot Shiba Inu som Meme Coin-halvor i pris 101
Vitalik Buterin, grundare av Ethereum. Källa: en videoskärmdump, redigerad av Cryptonews.com

Efter en kraftig försäljning förra veckan började innehavarna av “DOGE-mördaren”, shiba Inu (SHIB), den här veckan på en grön ton när Ethereum (ETH) grundare Vitalik Buterin brände nästan alla SHIB-tokens i hans ägo, sänka myntens totala utbud.

SHIB, som nu rankas 22: e efter börsvärde, hoppade runt 50% ikväll (UTC-tid) och slog USD 0,0000188 innan den korrigerade lägre. 09:13 UTC handlas den till 0,0000166 USD och ökar med 4% på en dag, efter att ha sjunkit med 56% från den högsta tiden på 0,00003791 USD (per Coingecko), nådd den 10 maj. Priset är dock fortfarande upp med 2 341% på en månad.

Förra veckan gjorde Buterin en serie donationer till välgörenhetsorganisationer, totalt cirka 1,2 miljarder USD, och som inkluderade 50 miljoner SHIB-token donerade till Indiens Crypto COVID Relief Fund.

Nu, enligt Etherscan, brände (förstörde) Buterin 90% av sin återstående SHIB, värt miljarder dollar, inklusive transaktionen en förklaring.

“Att helt enkelt hålla kvar de återstående mynten i 0xab58-plånboken för alltid var aldrig ett alternativ. Av säkerhetsskäl skulle de behöva flyttas till en bättre plånbok så småningom, och alla transaktioner jag gör skulle tolkas som en åtgärd”, sa han och tillade det var bättre att göra något användbart med det direkt.

Därför brändes SHIB 410.24trn SHIB-tokens, värda 6,58 miljarder USD vid transaktionstillfället.

De återstående 10% kommer att skickas till en välgörenhetsorganisation “med liknande värden som kryptorelief (förhindrar storförlust av liv) men med en mer långsiktig orientering,” sade Buterin.

Som en påminnelse deponerades 50% av SHIB: s totala leverans i plånboken för Ethereums grundare.

Han betonade emellertid att han inte vill att några mynt eller kraft i ett projekt ska ges till honom utan hans medgivande. “Jag vill inte * vara ett sådant maktsställe. Bättre att bara skriva ut mynten i händerna på en värdig välgörenhetsorganisation direkt (men prata med dem först),” noterade han.

Ändå sa den nya miljardären att han varit “imponerad av hur hundtoken-samhällen har behandlat de senaste donationerna”, med “massor av hundmänniskor” som inte bara fokuserar på sina egna vinster utan också är intresserade av att förbättra världen.

Men trots denna brännskada, med den positiva känslan bland kommentatorer som uppenbarligen ökade i förhållandet till Buterins drag – donera några, medan de brände mest, förmodligen för att förhindra att priset störtade – kommenterade vissa att det fortfarande finns “bajillionmynt” där ute. Dess cirkulerande leverans, per CoinGecko, är SHIB 497,72trn.

Som sagt var inte alla nöjda med Buterin Shiba Burner. Telegram-gruppen War on Rugs skapade token ethereum (RETH) efter Buterins donation och hävdade att flytten hade kraschat marknaden och skadat investerarna. En skatt på 4% tillämpas på alla transaktioner, säger vedergällningsmyntskaparna, med 2% till innehavare och 2% mot att låna ETH som dumpas på decentraliserad finans (DeFi) utlåningsplattform Venus Protocol, byggd på Binance Smart Chain (BSC) ), till förmån för binance-mynt (BNB).
____

Läs mer:
– Buterin betalade 800+ USD i avgifter för 9 större transaktioner på Ethereum
– ‘DOGE Killer’ Shiba Inu täpper Ethereum medan muskelen lyfter Dogecoin igen

– Dogecoin behöver 3 villkor uppfyllda för att gå längre än 1 USD
– Vem släppte DOGE-klonerna? Dogecoin Knockoffs dominerar DEX-handelSource link