Vissa kinesiska kryptoföretag anställer fortfarande anställda trots Crackdown

Av | juli 13, 2021


Vissa kinesiska kryptoföretag anställer fortfarande anställda trots Crackdown 101
Källa: Adobe / Aleksandr

Kinas senaste kryptoinsatser kanske inte är så vattentäta som man först trodde – med rapporter från Mellanriket som hävdar att vissa inhemska kryptorelaterade företag fortfarande rekryterar ny personal.

Enligt China Securities Journal, via East Money, annonserar ett antal företag i städer som huvudstaden Peking, liksom Shanghai och Chengdu fortfarande jobb som verkar vara kryptorelaterade på stora plattformar som jobbavsnittet i sökmotorjätten Baidu.

Några av inläggen är lika nyligen som den senaste helgen (10-11 juli), med andra från slutet av förra veckan – långt efter början av den nuvarande kraften. Ett Hong Kong-baserat företag letade efter en “chef för digital valutautbytesverksamhet”, visade en skärmdump. En annan annonserade för en “digital asset trader”, medan en annan fortfarande annonserade en ledig plats för en kryptogruvingenjör. En annan sökte fortfarande en specialist för “digital handelsplattform”.

Och dessutom erbjöd vissa av jobben fortfarande stötfångarlöner – med en som erbjuder mer än 24 700 USD per månad för mer erfarna kandidater.

De flesta av företagen verkade vara startups, även om de kan ha några kraftfullare supportrar.

Ett företag som heter Beijing Coin World Network Technology (bokstavlig översättning) publicerade flera lediga platser för sina baser i Peking och Chengdu. Företaget grundades 2017 och samma media rapporterade att det hade fått ekonomiskt stöd från kryptobörsjätten Huobi.

Även om ingen av platsannonserna nämnde kryptotillgångar direkt, var det positionerna, som medierna påpekade, alla var “nära besläktade med [crypto] industrin, ”och att många andra företag ville täcka sina baser genom att påstå sig vara” blockchain ”-relaterade företag.

Rapportens författare tillade att ett antal kryptorelaterade smartphone-appar fortfarande var tillgängliga för nedladdning på populära appmarknader.

Och pseudonyma kryptoentusiaster sa till utloppet att de fortfarande var beredda att “vänta och se” vad som skulle hända när politiken började antas. Hittills har det mesta av ansträngningarna för att utrota gruvdrift utförts av lokala myndigheter som är angelägna om att behaga centralregeringen snarare än organen för den Pekingbaserade regeringen själv.

Man citerades:

”Vi har fortfarande en glimt av hopp. Men om framtida ansträngningar tar form av en kraftfull motverkan [crypto media and PR] och serviceorganisationer relaterade till kryptoassets, kan vi tvingas ta en paus. ”

___
Läs mer:
– Fidelity in Hiring Spree As Investors Eye Cryptoassets Beyond Bitcoin
– Kinesiska techjättar betalar stort för Blockchain-talang i trångt fält

– Kinesiskt Crypto Ban kan vara långsiktigt bra för Bitcoin – BitGo CEO
– Kinesiska centralbanken väljer vanlig CBDC-retorik i Bashing Bitcoin, StablecoinsSource link