Visa Crypto-kortanvändare spenderade över 1 miljard USD globalt i år

Av | juli 7, 2021


Visa Crypto-kortanvändare använde över USD 1 miljarder globalt i år 101
Källa: Adobe / prima91

Betalningsjätten Visa meddelade att kryptolänkad kortanvändning översteg 1 miljard USD under första halvåret 2021.

Deras konsumenter spenderade mer än 1 miljard dollar i kryptovaluta på varor och tjänster via Visas kryptolänkade kort under de första sex månaderna av året, rapporterade CNBC och citerade företaget. Inga ytterligare detaljer lämnades. I båda fallen sa Visa att de kommer att rapportera sina finansiella resultat för tredje kvartalet 2021 den 27 juli.

Företaget “gör mycket för att skapa ett ekosystem som gör kryptovaluta mer användbar och mer som alla andra valutor. […] Människor utforskar sätt på vilka de kan använda kryptovalutor för saker de skulle använda vanliga valutor för. […] Det finns många frågor när det gäller volatilitet osv. Men det är upp till ägare av kryptovalutor att hantera och spåra, “visade finanschef Vasant Prabhu.

Prabhu noterade också att Visa ser mycket volym i deras nätverk av människor som köper krypto vid olika reglerade börser och “så långt vi kan se fortsätter den trenden.”

Visa meddelade också att krypto utbyte FTX skulle läggas till i sitt Fintech Fast Track-program, delvis fokuserat på att göra kryptovaluta mer praktisk för konsument- och affärsutgifter.

Under tiden, Visa rival Mastercard den senaste undersökningen visade att 93% av de undersökta nordamerikanska konsumenterna planerar att använda krypto eller annan framväxande betalningsteknik nästa år, medan 75% av årtusenden skulle använda krypto om de förstod det bättre.

Prabhu berättade för CNBC att Visa inte har några planer på att lägga till någon kryptovaluta i sin balansräkning Tesla, MicroStrategy och andra företag har gjort nyligen, “eftersom det inte är typiskt hur vi får betalt eller hur vi betalar människor.”

På tal om Mastercard syftar det till att starta ett kort med kryptoutbyte Gemini.
____
Läs mer:
– 5 sätt Visa vill arbeta med Crypto och CBDC
– Visa Boss vill ha företag “i mitten” av Crypto när kontanter “avvisas”

– Strike utfärdar en utmaning utan avgift för Live-or-Die till Coinbase, CashApp, Venmo
– PayPal, Visa och andra investerare fördubblar sina kryptoinvesteringarSource link