Visa Boss vill ha företag “i mitten” av Crypto när kontanter “avvisas”

Av | mars 17, 2021


Visa Boss vill ha företag
Alfred Kelly. Källa: en videoskärmdump, Youtube, Business Live ME

De Visa VD Alfred Kelly säger att hans företag är på väg att omfamna bitcoin (BTC) -relaterade affärer på allvar, och hävdar att partnerskap i både krypto- och stablecoin-sektorerna redan finns i rörledningarna – samtidigt som han lägger sin röst till påståenden om att kontanter är i nedgång.

På ett Fortune-podcast hävdade Kelly att koronaviruspandemin hade drabbat kontant hårt och uppgav att

“Kontanter och checkar kommer att finnas med oss ​​under en tid, men jag tror att deras användning kommer att minska i snabbare takt på grund av pandemin.”

Han uppgav att det var viktigt att Visa var “mitt i kryptoindustrin, även om vägen framåt för mynt som BTC fortfarande inte var exakt tydlig.

Återigen försökte han rita en linje mellan vad han kallade “digitala valutor” med stöd av fiats inklusive dollarn – troligen en hänvisning till stabila mynt – och “mer spekulativa tillgångar”, kryptotillgångar som BTC.

Och återigen, fördubblade han på liknande känslor som uttrycktes i januari, kallade han myntet “digitalt guld” och skisserade Visas BTC-relaterade planer och förklarade:

”Vi försöker […] möjliggöra köp av bitcoin på Visa-referenser. Och arbeta med några bitcoinplånböcker, [we will] låta bitcoin översättas till en fiatvaluta. ”

Detta tillade han att BTC skulle “omedelbart kunna användas på någon av de 70 miljoner platser runt om i världen där visum accepteras.”

Inom stablecoins-fältet sa Kelly att Visa för närvarande arbetar med “cirka 35 olika spelare.”

Han uppgav att fiat-pegged tokens har “en stark potential” att “bli ett nytt betalningsmedel” och fungera som en “accelerator” på “tillväxtmarknader runt om i världen.” Han sa,

”Det här är valutor som är fiat-backade, men vi tillåter denna översättning […] in i en fiatvaluta och i en plånbok där det finns ett Visa-kort. Och återigen kan Visa-kortet användas med den översatta digitala valutan till fiatvalutan till [make purchases]. ”

Men när han pressades vägrade han att göra några djärva förutsägelser om kryptos öde. Han uppgav att han inte kunde förutsäga om krypto skulle “starta” i mainstream och tillade,

”Ska vi säga om [crypto] fem år att det var en modefluga, eller kommer det att bli extremt mainstream? Jag är inte tillräckligt smart för att veta. Men vad jag är smart nog att göra är att se till att vårt företag är mitt i det idag. ”

____

Läs mer:
– Visa vill arbeta med börser, plånböcker på ‘Digital Gold’ Bitcoin
– Crypto öppnar PayPal, Square, Visa till nya intäktsströmmar – Fitch
– Visa utvecklar offlinebetalningssystem som kan hjälpa CBDC-utbyggnader
– Visa gör Stablecoin Push med Circles USDC
– Visa överväger samarbete med Blockchain när det utvecklas till ‘nätverk av nätverk’
– Visum för att förbli ‘Agnostiker’ för Crypto, kommer att stödja vad kundernas efterfråganSource link