Visa börjar avveckla transaktioner i USD-mynt på Ethereum

Av | mars 29, 2021


Visa börjar avvecklingstransaktioner i USD-mynt på Ethereum 101
Källa: iStock / onebluelight

Betalningsjätten Visa samarbetade med större kryptoföretag Crypto.com för att reglera transaktioner i det näst största steblecoin USD-myntet (USDC) med Visa över Ethereum (ETH).

“Arbetar med Ankring, den första federalt befraktade digitala tillgångsbanken och en exklusiv Visa digital valutaavvecklingspartner, har Visa lanserat en pilot som gör det möjligt för Crypto.com att skicka USDC till Visa för att reglera en del av sina skyldigheter för Crypto.com Visa-kortprogram, ” betalningsföretag sade och tillade att det planerar att erbjuda USDC-avvecklingsfunktionen till ytterligare partners senare i år.

Företaget kan möjligheten att bosätta sig i USDC hjälpa Crypto.com och andra krypto-inhemska företag att utvärdera fundamentalt nya affärsmodeller utan behov av traditionell fiat i sina arbetsflöden för statskassan och avvecklingen.

Visas standardavvecklingsprocess för köp som görs på Crypto.com Visa-kort varje dag kräver att Crypto.com konverterar sina digitala valutor till en traditionell fiatvaluta som Visa accepterar – lägger till kostnad, tid och komplexitet i deras dagliga affärsprocesser, förklarade företaget. .

“Visas finansuppgraderingar och integration med Anchorage stärker också Visas förmåga att direkt stödja ny centralbank digital valuta (CBDC) när de kommer fram i framtiden”, tillade de.

Enligt Jack Forestell, Executive Vice President och Chief Product Officer för Visa, markerar detta tillkännagivande en viktig milstolpe i vår förmåga att tillgodose behoven hos fintechs som hanterar sin verksamhet i en stablecoin eller kryptovaluta. “

“Vi ser en ökad efterfrågan från konsumenter över hela världen för att kunna få tillgång till, hålla och använda digitala valutor och vi ser efterfrågan från våra kunder att kunna bygga produkter som ger den åtkomst för konsumenter,” Cuy Sheffield, chef för Crypto på Visa, citerades med Reuters.
___
Läs mer:
– Visa Boss vill ha företag “i mitten” av Crypto när kontanter “avvisas”
– Crypto öppnar PayPal, Square, Visa till nya intäktsströmmar – Fitch
– Visa vill arbeta med börser, plånböcker på ‘Digital Gold’ Bitcoin
– Nej, Mastercard lägger inte till Crypto än, det handlar om stablecoins
__
(Uppdaterad 09:54 UTC med en offert i sista stycket.)Source link