Vill byta? Handla CFD med eToro

Av | april 28, 2021


Ansvarsfriskrivning: Följande artikel är en del av Cryptonews Deals Series och skrevs som en reklamartikel i samarbete med sponsorn för detta erbjudande. Om ditt företag har en exklusiv kampanj som du vill dela med våra läsare, uppmanar vi dig att kontakta oss. Låt oss bygga tillsammans.

eToro

CFD är komplexa instrument och har en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 67% av detaljhandelns investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Med explosionen av marknader och kryptovalutor de senaste månaderna letar allt fler människor efter sätt att handla. De flesta handlare runt om i världen väljer CFD-handel (contract-for-difference), vilket är en specifik typ av handel som inkluderar handelstillgångskontrakt. Men innan du börjar, låt oss ta reda på vad CFD-handel handlar om.

Vad är CFD-handel?

Som med alla investeringar bör du först dyka in i grunderna. Detta gör att du kan investera säkrare och minimera din risk.

Definitionen av CFD-handel
CFD är en förkortning som står för “Contract For Difference”. CFD-marknaden kan betraktas som en kopia av verkliga marknader, förutom att du köper ett priskontrakt istället för en underliggande tillgång, vare sig det är en aktie, råvara, index eller kryptotillgångar. När priset på en tillgång stiger ökar också priset på motsvarande CFD-kontrakt. Huvudskillnaden är att när du köper en CFD, du satsar på tillgångens pris men du får inte äga tillgången den representerar.

CFD-marknaden täcker alla typer av tillgångar inklusive FOREX, fiatvalutor, aktier och kryptovalutor. Det enklaste sättet att börja handla med CFD är genom en ansedd plattform som eToro.

eToro

Principen för CFD-handel
I standardhandel köper du ett aktie eller en kryptovaluta. Du tjänar eller förlorar pengar när priset på tillgången du köpte stiger. Som sådan är dina intäkter lika med (minus avgifter och skatter) vinsten i dess pris. I CFD-handel är saker lite annorlunda. Med CFD: er baseras dina intäkter på den absoluta “skillnaden” i pris, dvs om det går upp eller ner.

Till exempel, med en CFD kan du satsa på ökningen av en tillgång. Om priset på tillgången stiger kan du få vinst. Men skillnaden är att med en CFD, Du kan också satsa på att en viss tillgång kommer att förlora en del av sitt värde. Med andra ord kan du öppna en kort position på en tillgång som handlas högt och satsa på att den faller. I det här fallet kommer du att “kortsluta” tillgången, med logiken i det korta kontraktet att du säljer den högt och köper tillbaka den till ett lägre pris.

Med andra ord, med CFD satsar du på en trend snarare än på en prishöjning.

Vilka är fördelarna med CFD-handel?

CFD-handel har ett antal fördelar jämfört med direkt, traditionell handel, varför det är populärt bland investerare.

Med CFD kan du satsa på stigande eller fallande tillgångspriser
Som förklarats ovan erbjuder CFD-handel möjligheten att satsa på både uppgång och nedgång för en viss tillgång. Som sådan är du fri från marknadstrenden. Oavsett vart marknaden går, har du möjlighet vinst om du har rätt, eller förlorar pengar om du ringer ett felaktigt samtal.

eToro

Hävstångseffekten som är specifik för CFD: er
En annan intressant aspekt av CFD-handel är hävstångseffekt. I grund och botten kan du låna pengar från en tredje part för att köpa ett större CFD-kontrakt. Som sådan kan dina potentiella vinster vara större om du har rätt, eller annars skulle du förlora betydligt mer jämfört med en obetald handel. Men hur fungerar hävstång i praktiken?

Låt oss till exempel säga att du vill köpa 5 aktier i Starbucks på en “icke-CFD” -marknad till 100 USD per aktie. Du skulle vilja spendera 500 USD för att öppna en position som totalt köper dig 5 BUX-aktier. Alternativt kan du välja att köpa en Starbucks-aktie CFD med en hävstång på 1:50. Detta innebär att du bara betalar 2 USD av dina egna pengar per Starbucks-aktie och din Det totala investeringsbeloppet blir 50 gånger högre – du kan öppna en CFD-position på 25 000 USD. Som ett resultat kan du tjäna betydligt mer på en uppåtgående prisrörelse, men tänk på att du också kan förlora 50 gånger mer om du inte har rätt. Leveraged transaktioner är extremt riskabla och rekommenderas inte för fullständiga nybörjare.

Genom att minimera din initiala investering låter hävstångseffekten dig öka dina vinster och förluster. Pengarna som lånas för att öppna en hävstångsposition måste betalas tillbaka när de stängs – annars kan din position eller ditt konto likvideras kraftigt.

eToro

Nu vet du – CFD kan fungera åt båda hållen. I värsta fall riskerar du att förlora din initiala investering om tillgångspriset sjunker. De flesta nybörjare undervärderar dock möjligheten förlorar mycket mer än deras ursprungliga insats om de har fel. Kom ihåg: om priset inte rör sig i den riktning du förväntar dig gäller också hävstångseffekten. Om du satsar på ett stigande pris med en hävstångseffekt på 1:50 och priset sjunker med 2% kan du förlora 100% av ditt spel.

Det är därför viktigt att du förstår mekaniken som är inblandad innan du börjar handla med CFD. I synnerhet måste du lära dig att använda stoppförluster, utnyttja och ta vinstorder för att begränsa dina förluster eller förverkliga dina vinster.

Om du är osäker på om hävstångshandel är något för dig behöver du inte börja investera med riktiga pengar. Handelsplattformar som eToro låter dig öppna ett demo-konto med en värdelös portfölj för virtuell valuta för att träna och förvärva grundläggande färdigheter och förståelse för marknaderna innan du sätter in riktiga pengar.

Registrera dig på eToro och få en virtuell portfölj på 100 000 USD för att träna din strategi idag!

varning

  • eToro är en handelsplattform med flera tillgångar som erbjuder både investering i aktier och kryptotillgångar samt handel med CFD: er.
  • Observera att CFD är komplexa instrument och har en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstång. 67% av detaljhandelns investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD: er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.
  • Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.
  • Cryptoassets är flyktiga instrument som kan fluktuera mycket inom en mycket kort tidsram och är därför inte lämpliga för alla investerare. Förutom via CFD: er är handel med kryptotillgångar oreglerad och övervakas därför inte av något EU-regelverk.
  • eToro USA LLC erbjuder inga CFD: er och gör inga uttalanden och tar inget ansvar för riktigheten eller fullständigheten av innehållet i denna publikation, som skapades av vår partner med offentligt tillgänglig, icke-företagsspecifik information om Toro.Source link