Vikten av inkubatorer och startplattor för DeFi-projekt

Av | juli 28, 2021


Texten nedan är en annonsartikel som inte skrevs av Cryptonews.com-journalister.

Defi

De senaste två åren har varit fenomenala för Decentralized Finance (DeFi). Från och med cirka 794 miljoner USD i april 2020 växte DeFi-marknaden med 6,575% på ett år och nådde 55,43 miljarder USD. Den pågående pandemin hade påtagligt drivit DeFis tillväxt, eftersom social distansering ökade behovet av digitalisering. Under denna period har äldre system i allt högre grad brottats med det nya normala och myndigheterna har vidtagit drastiska åtgärder. Riskerna med censur, inflation, manipulation och så vidare är högsta.

Mitt i allt detta har DeFi framstått som en frälsare och med goda skäl. Ändå kan vi inte berätta den här framgångsrika historien utan att hänvisa till inkubatorer och startplattor. Även om de jobbar bakom scenen är de ofta de riktiga spelbytarna när det gäller att DeFi-projekt blir framgångsrika. Så nu är frågan, vad gör inkubatorer så avgörande? Handlar det inte bara om innovativa idéer och deras potential? Tja, ja och nej.

Behovet av finansiering

DeFi-marknaden är full av nystartade företag och nystartade företag som visar lysande revolutionära idéer. Ändå, även för sin enorma störande potential, står dessa projekt inför avgörande hinder för deras framåtmarsch. I första hand är det bristen på medel men också kompetent mentorskap.

Bootstrapping-medel eller likviditet är en utmaning för de flesta innovatörer och tvingar dem att närma sig flera källor. Men när de väl letar efter investerare förlorar de värdefull tid, ansträngning och resurser i processen. I slutändan avviker de från att arbeta med sina nya begrepp och vidareutveckling.

I en pre-pandemisk värld var institutionella investerare mer villiga att finansiera nystartade företag. Men med tanke på den pandemidrivna oron spelar de säkert och investerar på ett riskfritt sätt som är skadligt på lång sikt. Som ett resultat vänder sig projekt alltmer till crowdfund för att uppfylla sina finansieringsmål, men misslyckas ofta. Så mycket så att nästan 89% av projekten inte uppfyller sina finansieringsmål.

Mot bakgrund av detta ger inkubatorer och startplattor nödvändiga finansieringsmöjligheter för DeFi-projekt. Förutom att tillhandahålla djup likviditet kan de införa medel till spirande projekt genom rätt kanaler vid rätt tidpunkt. Dessutom har inkubatorer kontakter med expertrådgivare och riskkapitalister. Som ett resultat flödar pengar och erfarenhet sömlöst, vilket gör att projektet kan blomstra.

Ett symbiotiskt förhållande

Man kan undra vad som finns i lanseringsplattorna. Varför finansierar de i första hand DeFi-projekt? Svaret är enkelt: de ser enorm avkastning på sin investering inom överskådlig framtid. Startplattor är inte filantropiska organisationer där ute för att hjälpa nya företagare. Istället bygger de symbiotiska relationer med startups, vilket ger sin plattform och kunskap i utbyte mot en andel i företaget.

När start har lyckats tjänar inkubatorn utdelningar från dem. Ju mer framgångsrikt ett företag är, desto större är avkastningen. Därför följer startplattor strikta noggrannhetsprocedurer och ser till att deras ‘examensalumner’ är lika seriösa som de är.

Från och med 2019 har kryptobörser blivit involverade i inkubationsprocessen. De samarbetar med startplattor för att introducera en DeFi-starttoken för en bredare publik. Arrangemanget är lönsamt för alla; DeFi-projektet får bred exponering, börsen genererar intäkter och startplattan får långsiktig avkastning.

Det handlar inte bara om pengar

För att upprepa en avgörande punkt har lanseringsplattor eller inkubatorer inte bara ekonomiska band med DeFi-projekt. Förhållandet innebär nätverkande, mentorskap, konsultation och utbildning. Launchpads har vanligtvis experter ombord som guidar spirande innovatörer i rätt riktning. Företag som får stöd från startplattor under sina utvecklingsstadier tenderar att vara mer framgångsrika än de utan stöd. Det är nödvändigt med medel, men det är experthjälp för bättre idéer som driver framgång mest.

Slutligen, låt oss avsluta med Andrew Adcocks ordförande, VD för Crowd for Angels. Enligt honom, “För det första tillhandahåller de (lanseringsplattor) kunskapsöverföring … för det andra ger de ett viktigt nätverk av investerare, tjänsteleverantörer och intressenter … äntligen ger de en viktig källa till tidig finansiering … ett företag som går in i en inkubator kan ses som “förkämpar” och därmed skapa en bra grund för den framtida framtida framtiden.”Med all sin visdom känner Andrew igen den ljusa framtiden som väntar på DeFi, och det gör vi också.Source link