Värsta mardröm eller bästa vän?

Av | juli 15, 2021


Ansvarsfriskrivning: Följande artikel är en del av Cryptonews Deals Series och skrevs som en reklamartikel i samarbete med sponsorn för detta erbjudande. Om ditt företag har en exklusiv kampanj som du vill dela med våra läsare, uppmanar vi dig att kontakta oss. Låt oss bygga tillsammans.

Crypto Volatility: Worst Nightmare or Best Friend?  101

Volatilitet i kryptovaluta är en mycket vanlig samtal bland entusiaster och skeptiker. Många entusiaster ser detta som en möjlighet att köpa lågt och sälja högt. Å andra sidan anser skeptiker – särskilt de som kommer från en bakgrund inom traditionell ekonomi – ofta denna kryptos största svaghet, eftersom det kan anses vara för riskabelt för privatinvesterare. Men om du är i krypto vet du redan en sak eller två om risk. Här kommer vi att prata om hur du kan göra volatilitet till din fördel, oavsett vilket sätt marknaden svänger.

Bear Market och Short Positions

Är marknaden röd? Det här kan verka som en mardröm och få dig att undra hur du kan dra nytta av detta. Det behöver dock inte vara särskilt svårt. Short selling är en avancerad handelsstrategi som bygger på en tillgångs avskrivningar eller prisfall för att göra vinst. Handlare använder ofta detta som spekulation, medan investerare kan använda det som en säkring mot nedgångsrisken för en tillgång – med andra ord, se till att oavsett vilket pris priset svänger, kommer de ut på toppen.

Om du tror att en tillgång kommer att minska i värde kommer du att låna tillgången och sälja den till dem som är intresserade av att köpa den till marknadspriset – dvs. det belopp som den kostar just nu. Innan du måste returnera den lånade tillgången hoppas du att priset kommer att falla så att du kan återköpa den till en lägre kostnad och hålla förändringen för dig själv. Å andra sidan, om priset stiger, måste du köpa det till ett högre pris än du sålde det för och bära skillnaden själv, så potentialen för förlust är ganska hög.

Crypto Volatility: Worst Nightmare or Best Friend?  102

Bull Market och långa positioner

En lång position är vad de flesta av oss tänker på när vi hör om att göra vinst genom att handla tillgångar. Detta är en av de mest konventionella investeringsmetoderna på marknaden. Du köper helt enkelt en tillgång och håller den utan avsikt eller skyldighet att sälja. Detta skiljer sig från långa terminskontrakt, som har ett utgångsdatum, då du tvingas köpa tillgången. Långa terminskontrakt garanterar dock också att du kommer att få tillgången till det överenskomna priset, och om den har stigit sedan du öppnade kontraktet (som din långa position antyder), tjänar du på skillnaden. Å andra sidan finns det också långa optionskontrakt där du inte är skyldig att köpa tillgången utan har möjlighet att göra det; detta minimerar din risk om tillgångens värde fortfarande sjunker under tiden.

Enkelt uttryckt är en lång position vad kryptohandlare ofta kallar HODLing. Om du tror att dina innehav kommer att växa finns det ingen anledning att sälja dem när som helst – förrän du är redo att göra det.

Var kan jag göra detta?

För kryptovalutahandlare som vill doppa tårna i avancerade handelsstrategier som dessa är derivathandelsplattformen PrimeXBT en av de bästa platserna att göra det. Genom att handla med dessa strategier kan du faktiskt tjäna mer pengar på mer volatilitet – något som annars skulle vara en stor källa till oro för dig. Du måste dock också komma ihåg att ju större den potentiella vinsten är, desto större är den potentiella förlusten också. Vi betonar alltid att du aldrig ska investera mer än du är villig att förlora.

PrimeXBT har förberett ett specialerbjudande för sina nya kunder: de kommer att få 50% av sin första insättning krediterat sitt konto som en bonus som kan användas som extra säkerhet för att öppna positioner!

Glöm inte att gå med i PrimeXBT / Covesting-telegramgruppen för att hitta mer information om handelsterminalen, kopiera handelsmodulen och hur du sparar upp till 25% av din provision med COV-token och andra token-verktyg!Source link