Världsbanken anklagad för okunnighet och hyckleri eftersom den vägrar att hjälpa El Salvador

Av | juni 17, 2021


Världsbanken anklagad för okunnighet och hyckleri eftersom den vägrar att hjälpa El Salvador 101
Källa: Adobe / Kristina Blokhin

Kommentatorer har anklagat Världsbanken av hyckleri och okunnighet efter att det uppgav att det inte skulle hjälpa El Salvador och dess president Nayib Bukeles plan att skapa en bitcoin (BTC) -driven ekonomi – hävdar att bitcoin har visat ”miljö” och ”öppenhet” ”brister”.

Per Reuters, en talesman för Världsbanken hävdade att El Salvador hade vänt sig till det för att få hjälp – men att det hade vägrat begäran och förklarade:

”Vi är engagerade i att hjälpa El Salvador på många olika sätt, inklusive för valutaöppenhet och regleringsprocesser. Även om regeringen kontaktade oss för hjälp med bitcoin, är detta inte något som Världsbanken kan stödja med tanke på bristerna i miljö och öppenhet. ”

Uttalandet har gett upphov till en rasande motreaktion, eftersom Världsbanken själv investerar miljarder i fossila bränslen, trots europeiska tjänstemäns grunder att sluta finansiera projekt av denna art.

En artikel från Bloomberg från den 1 april innehöll bevis från den tyska miljölobbygruppen Urgewald att Världsbanken hade spenderat över 2 miljarder dollar på sådana projekt bara under de senaste två åren.

Andra framstående kryptoplakater hade sitt ord med @heavilyarmedc frågande vad “öppenhet rör” organisationen kan hänvisa till, eftersom Bitcoin är “bokstavligen en offentlig huvudbok” och medger att de är oroliga för om nyheterna skulle “påverka El Salvadors ståndaktighet under hela prövningen.”

De Messari medgrundare Dan McArdle ifrågasatte också påståendena om “öppenhet”, lägger till:

”Miljöhänsyn är mycket överdrivna, men det är åtminstone ett komplext ämne. Men öppenhet? Världsbanken [is] avslöjar en hel del okunnighet här. ”

Författaren och BTC-kommentatorn Jeff Booth var beslutsam, opining:

“Att försöka kontrollera en berättelse genom en direkt lögn och kommer att spränga dåligt när fler människor hittar sanningen, och som ett resultat skapa en helt ny finansieringsmodell och tävla mot den fria marknaden över bitcoin-ekosystemet.”

Och kryptoinvesteraren Anthony Pompliano gick ett steg längre, föreslår anledningen till uttalandet var att “Världsbanken inte har räknat ut hur man tjänar pengar på bitcoin.”

Oavsett, verkar det som om El Salvador inte behöver göra det helt ensam. I tal med statliga medier sa den salvadoranska finansministern och finanschefen Alejandro Zelaya att regeringen har haft samtal med Internationella valutafonden (IMF), vilket ”inte är emot” BTC-antagande i sig.

Och enligt La Prensa Gráfica bekräftade Zelaya att Centralamerikanska banken för ekonomisk integration (Banco Centroamericano de Integración Económica eller BCIE) var ombord med sina bitcoin-adotion-planer.

Som rapporterats uppgav BCIE-chefen att organisationen var redo att ”tillhandahålla tekniskt bistånd” till El Salvadors finanschef och dess centralbank – och inrätta ett ”team för att arbeta med genomförandet.”

Och BCIE verkar redan ha börjat bli bra med sina påståenden. Zelaya uppgav att organisationen “inofficiellt” hade skickat en profil av en av rådgivarna som kunde ge El Salvador tekniskt stöd vid implementeringen av bitcoin.

Finansministern sade:

“Det kommer att finnas en tvärvetenskaplig grupp som kommer att arbeta med frågan.”

____
Läs mer:
– El Salvador Gov’t Mulls BTC Pay som Int’l Bitcoin Players ‘Roll into Town’
– JPMorgan om El Salvadors Bitcoin Move

– Bitcoin Beach ger ledtrådar om El Salvadors större BTC-avsikter
– Insatserna blir högre när El Salvador erbjuds vulkanisk BTC-hävstång i samtal med IMF

– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?
– El Salvador, Paraguay Bitcoin Adoption News Galvaniserar Crypto World

Source link