Världens längsta Manga att fokusera på Crypto i ny serie

Av | juli 7, 2021


Världens längsta Manga att fokusera på Crypto i New Series 101
Omslaget till den 201: e volymen av populära japanska mangaserier “Golgo 13. ” (Copyright Takao Saito, Saito Production, Leed Publishing Co./Kyodo)

Medieproducenternas fascination av kryptovärlden fortsätter att intensifieras – med en ny mangaserie som ägnas åt kryptoassets och ett kryptotema-drama som ska göras tillgängligt med icke-fungibla tokens (NFT).

Per Kyodo News, den senaste delen i den populära Golgo 13 mangaserien kommer att ta itu med krypto i en ny historia. Lite detaljer om serien har släppts hittills, men titeln (bokstavlig översättning) kommer att vara “Final Currency – Attack and Defense.”

Golgo 13 har varit en grundpelare i Big Comic manga-imperiet sedan debuten i oktober 1968. Seriens huvud- och titulära karaktär är ett professionellt, skarpt skjutande snipermördare och Golgo 13 har gett upphov till otaliga spinoffs, inklusive live-action-filmer, en TV-serie och många videospeltitlar.

Det är den äldsta mangaserien som fortfarande publiceras och är endast bakom En bit, är den näst mest sålda mangaserien genom tiderna, med över 300 miljoner sålda exemplar.

Släppet är det senaste i en växande lista med mangatitlar med fokus på krypto. Förra året berättade en serie med blockchain-teman historien om en legendarisk krigare från Japans förflutna som använde krypto för att besegra företagets onda – medan en mangatitel om grunderna i krypto och blockchain också började säljas 2020.

Ytterligare en 2020-titel fokuserade på det fiktiva ursprunget till Bitcoin-protokollet, medan andra äldre bindningar också har utforskat länkarna mellan serier och digitala tokens i flera år.

Under tiden rapporterade Variety att ett produktionsföretag heter AMM Global är på väg att lansera en dramaserie om rivaliteten mellan blockchain-utvecklare i Hong Kong och USA när de tävlar för att skapa en “bitcoin-liknande digital valuta.”

Medieföretaget kallade dramat, som heter Crypto Keepers, en ”engelsk och kantonesisk språkhybrid” som kommer att skjutas ”över flera länder med den fiktiva berättelsen som äger rum mot bakgrund av verkliga händelser.” Variety tillade att verkliga “siffror i kryptovalutautrymmet” kommer att visas i 12-avsnittet som sänds 2022.

Medieföretaget citerade Bizhan Tong, en ledande befattningshavare på AMM och seriens showrunner, om att släppa NFTs tillsammans med serien skulle “stärka tittarnas förhållande till showen.”

Han sade:

”Detta finns i olika former och hämtar inspiration från förmodligen den mest interaktiva formen av berättande – videospel. Vi använder några av dessa funktioner via NFT, från upplåsning av konceptkonst till att samla karaktärer och till och med några av dess mest minnesvärda scener. Andra användningsområden är att samla in manus, rekvisita och alla typer av samlarobjekt. “

AMM Global arbetar enligt uppgift också med planer på att “konvertera” en namngiven spelshow Blockkedjad! in i en NFT.
___
Läs mer:
– Den nya reality-tv-serien följer Crypto-investerares förmögenheter
– En GameStop-film kommer – och Winklevoss kommer att producera den

– Bitcoin Camp förlorar nagelbitande spel lanserat av GOT Arya Actress
– Kate Winslet ansluter sig till Cast Of OneCoin Crypto Scam Movie

– ‘Bitcoin Billionaires’ Winklevoss för att samproducera film om sig själv
– Bitcoin går mainstream (igen) i miljarder säsong 5 premiärSource link