Vad hindrar kryptobetalningar från att komma in i mainstream?

Av | april 20, 2021


Vad hindrar kryptobetalningar från att komma in i mainstream?  101
Källa: Ingenico / Salamantex

Pavel Matveev är medgrundare och VD för Wirex, en blockchain-baserad betalningsplattform.
_______

Under de senaste åren har intresset för krypto ökat dramatiskt när företag och privatpersoner börjar inse fördelarna som blockchain-tekniken kan erbjuda. Samtidigt som bitcoin (BTC) nyligen nådde en heltidshöjd är många nya konsumenter angelägna om att anta krypto i deras dagliga liv.

Ändå hävdar kritiker att tekniken kring kryptobetalningar varken är användarvänlig eller tillgänglig, vilket betyder att det är långt ifrån att antas i mainstream. Denna teknik behöver inte vara komplicerad för konsumenter eller företagsägare, och det största problemet som för närvarande står inför kryptobetalningar är helt enkelt brist på tillgänglig information.

Missuppfattning 1: Handlare måste anpassa sina system

En av de vanligaste missuppfattningarna relaterade till krypto är att företag och handlare måste anpassa sina system för att hantera kryptobetalningar för att kunna komma in i det vanliga. I verkligheten är detta inte fallet.

Många företag, inklusive Wirex, erbjuder nu kryptoaktiverade kort, vilket innebär att kunder kan använda krypto för att köpa nästan vad som helst Mastercard eller Visa accepteras. Tekniken fungerar ofta på samma sätt som om du betalade utomlands i utländsk, traditionell valuta, med utbyte av krypto till traditionell valuta på försäljningsstället. Crypto-tekniken har vuxit kraftigt de senaste åren, så nu är en av de viktigaste frågorna att ta itu med att öka medvetenheten om krypto som ett alternativ till traditionella betalningar.

Missuppfattning 2: Crypto är osäker och komplex

Tidigare var kryptokurrency inte lätt tillgänglig för massmarknaden på grund av dess komplexitet, liksom den anses vara osäker och negativt associerad med kryptospel. Ett av de enklaste sätten att hjälpa till att utmana denna stigma är att helt enkelt öka mängden tillgänglig information.

Många människor känner inte till fördelarna som krypto kan erbjuda när det gäller att göra betalningar, till exempel lägre kostnader för utbyten och snabbare transaktioner. De kan också vara mycket fördelaktiga för företag med ett stort antal internationella kunder eftersom krypto kan erbjuda högre säkerhetsnivåer och reducerade bankavgifter. Flera studier som genomförts visar att konsumenterna är öppna för alternativ till traditionella betalningsmetoder, förutsatt att kostnaderna är lägre och kryptobetalningar kan vara svaret många letar efter.

Missuppfattning 3: Crypto är för flyktig

Dessutom betraktas kryptovalutor ofta som inneboende flyktiga, vilket betyder att många inte vill gå över till kryptobetalningar eftersom de fruktar att kryptovalutor kan vara en riskabel tillgång att hålla. Det är dock vilseledande att märka alla kryptotillgångar som i sig flyktiga. Crypto kan fortfarande vara ett alternativ för dem som vill ha något stabilt, med stablecoins som blir alltmer populära. Storbritanniens kansler, Rishi Sanuk, har föreslagit att han kan vara gynnsam för ett bredare antagande av stallmynt eftersom de “kan förändra hur människor lagrar och byter pengar, vilket gör betalningarna billigare och snabbare.”

Regeringstjänstemän som erkänner de möjliga fördelarna som kryptobetalningar kan ge ekonomin kommer att spela en stor roll för att legitimera krypto. Frågan ligger dock fortfarande i det faktum att det fortfarande inte finns utbredd kunskap om stallmynt. Ny forskning visar att endast 25% av kryptoanvändarna är medvetna om stablecoins, och brist på erkännande är ett stort hinder som hindrar kryptobetalningar från att komma in i mainstream.

Lösningen ligger i utbildning

Att fortsätta öka medvetenheten kring fördelarna med krypto kommer utan tvekan att ha en enorm effekt på att gå mot massadoption. Imponerande framsteg har redan gjorts de senaste åren, med företag från Tesla till Frodig accepterar nu bitcoin direkt som betalning, vilket visar oss att tekniken och aptiten för krypto redan finns där.

Nästa hinder att övervinna är att se till att det finns tillräckligt med information tillgänglig för människor på alla nivåer för att utmana stigma kring krypto och förespråka de fördelar som kryptobetalningar och en digital ekonomi kan erbjuda.
____
Läs mer:
– Stablecoins kan ‘penetrera icke-kryptomarknader’ och överträffa 100 miljarder USD 2021
– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull Run
– Crypto-antagande 2021: Bitcoin-regler, Ethereum växer och möter rivaler
– PayPals Venmo lanserar Crypto-tjänster för Bitcoin, Ethereum och mer
– Visa börjar avvecklingstransaktioner i USD-mynt på Ethereum
– Varför denna Bitcoin-Believe Startup satsar på Facebooks Diem iställetSource link