Vad handlar detta uniswap Governance Drama om?

Av | juli 14, 2021


Vad handlar detta uniswap Governance Drama om?  101
Uniswap-logotypen. Källa: Uniswap

Större decentraliserat utbyte (DEX) Uniswap (UNI) har sopats in i en kontroversiell berättelse sedan igår, eftersom en decentraliserad finans (DeFi) utbildningsfokuserad fond plötsligt sålde bort hälften av de tillgångar som tilldelats den av Uniswap-styrning – vilket väcker ett antal frågor om decentralisering, Uniswaps styrning, öppenhet och projektansvar.

Den 12 juli, den nyligen bildade DeFi Education Fund (DEF), en ny policyorganisation som stöds genom Uniswap, meddelat att den sålt UNI 500 000 för cirka 10,2 miljoner USD (USDC).

Detta tillkännagivande kom som en överraskning för många branschaktörer eftersom folk undrade varför skulle gruppen behöva en så hög summa pengar för “fond[ing] ansträngningarna från Defi Education Fund, “som organisationen sa, utan att ge en detaljerad förklaring.

Fonden bildades efter en omröstning som avslutades den 29 juni, där UNI 79,7 miljoner röstade för och 15 miljoner mot förslaget att tilldela UNI 1 miljoner för att skapa och finansiera DEF.

Då var det delad på nätet att en av multitecknarna bakom fonden, Larry Sukernik, redan sålt över UNI 2600 timmar före receptfri försäljning, som Sukernik sa “var från ett bidrag som en grupp av oss fick för några veckor tillbaka.”

Dessa händelser gav upphov till oro över:

  • motiv från HarvardLawBFI, en studentgrupp vid Harvard Law som föreslog fonden i första pjäsen, med många misstänkta felaktiga spel;
  • decentralisering – eller för att vara exakt, centraliseringen av Uniswaps styrningsprocess, med tanke på det uppenbara stora inflytandet som utövas av en liten grupp investerare, vilket resulterar i en möjlig personlig anrikning genom fondens skapande;
  • brister i Uniswaps styrningsmodell;
  • genomskinlighet;
  • ansvarighet.

Kryptohandlare Hsaka beskrivs Uniswaps styrningsuppsättning som “decentraliseringsteater när det är bäst” och argumenterar för att omröstningen om att bilda fonden gick med majoriteten av rösterna av investeraren a16zdelegater. Detta skulle indikera en intressekonflikt.

DEF: s drag ledde till DeFi Watch grundare Chris Blec publicerade en styrningstråd den 13 juni om att “DeFi Education Fund-kommittémedlemmarna, Uniswap-kärnteamet och dess investerare (inklusive a16z) har vägrat att svara på några specifika frågor till dem om fondens ursprung, som kom med idén, hur framtida politik kommer att härledas och mer. ”

Blec sa att det är dags för “krävande” transparens och svar på frågor om fondens karaktär, dess skapande, röstningsprocessen, samt varför fonderna inte har sålts under en längre tid, 4-5 år , som tidigare fastställts.

Han också kallad för Sukernik att lämna fondens kommitté och säga att, även om han bara “knullade” som sina försvarare säga samtidigt som vi inte är uppmärksamma “kan vi helt enkelt inte ha medlemmar i DeFi Education Funds lobbykommitté som bedriver något som liknar insiderhandel.”

Under tiden, Rotkiapp grundare Lefteris Karapetsas noterade aspekten av ansvarsskyldighet, med angivande av att gruppen inte gjorde vad de lovade att göra – specifikt spenderade de inte de pengar de begärde på det utlovade sättet. Stora mängder UNI som träffar marknaden på en gång kan skada innehavarna, föreslog han.

Alla dessa punkter väcker ytterligare frågor om fondens effektivitet: hur kan gruppen vara “trovärdig för tillsynsmyndigheter medan vissa av dem till synes bryr sig så lite om intressekonflikter, självpolicy och prioritering av samhället”. frågade advokat Gabriel Shapiro.

Kommentarer om framtida möjligheter började också strömma in, med forskningsanalytiker vid Messari, Jack Purdy, argumenterar att “det är bara en tidsfråga” tills flera decentraliserade autonoma organisationer (DAO) distribuerar mer än 10 miljoner USD per månad för att snabbt växa ekosystemet, som Kyle Samani tidigare föreslog. “Mer DAO-utgifter> bättre DAO-tjänster> mer DAO-utgifter = ekonomi på flera miljarder dollar”, skrev Purdy.

Populär kryptoanalytiker Hasu, dock argumenterade att det är svårt att spendera pengarna “bättre än på lobbyverksamhet”, och att det kommer att vara “bra för hela Defi på lång sikt.”

Och när allt detta hände, andra kommentarer Pekat ut att “regeringsdramat” överskuggade en stor del av Uniswap-nyheterna.

Som rapporterat, startar DeFi Optimism lanserade Alpha-lager-två (L2) -lösningen för Uniswap via Optimistic Ethereum (OΞ) mainnet.

Klockan 12:32 UTC minskar det 11: e myntet efter börsvärde, UNI, med nästan 9% på en dag och handlas till 17,39 USD. Det är de värsta kryptoasseterna bland de 30 bästa mynten idag. Priset sjönk med 22% på en vecka.
____
Läs mer:
– Forked DEX On Binance Chain Tests Uniswap & Legal Limits
– UNI överträffade av konkurrenter efter att Uniswap lanserade sin tredje version

– Decentraliserade börser kommer att påskyndas 2021
– DeFi Governance Tokens står inför tre utmaningar

Source link