Vad du behöver veta

Av | juli 9, 2021


Ansvarsfriskrivning: Följande artikel är en del av Cryptonews Deals Series och skrevs som en reklamartikel i samarbete med sponsorn för detta erbjudande. Om ditt företag har en exklusiv kampanj som du vill dela med våra läsare, uppmanar vi dig att kontakta oss. Låt oss bygga tillsammans.

LÄNK på Bitbuy: Vad du behöver veta 101

LINK, det ursprungliga myntet i Chainlink-nätverket, kommer till Bitbuy. Detta är ett utmärkt tillfälle för kanadensiska handlare – men varför skulle du behöva köpa det alls? Utöver enkel diversifiering erbjuder LINK tillgång till Chainlink-protokollet, som i sig är en mycket eftertraktad lösning för blockkedjor. I den här artikeln kommer vi att täcka allt du behöver veta om både myntet och projektet.

Blockchain: Är tillgång till verklig värld möjlig?

Med sättet blockkedjor är utformade har smarta kontrakt inget sätt att få tillgång till verklig information om den inte matas in i dem direkt. Detta begränsar deras omfattning kraftigt: utan denna information kan smarta kontrakt bara hantera det som redan finns i kedjan eller vad du anger själv utan möjlighet till automatisering. Enkelt uttryckt finns det inget sätt för smarta kontrakt att veta om en viss källa är trovärdig, och med styvheten hos en blockchain kan dåliga data vara nästan omöjliga att korrigera.

Det är här decentraliserade orakler kommer in. Oracles är programvarukomponenter som fungerar som broar mellan off-chain och on-chain data. Problemet uppstår när man försöker avgöra om oraklet talar sanning – och precis som med blockchain i allmänhet kan detta problem också åtgärdas genom att införa decentralisering. Om majoriteten av oraklar konsekvent ger samma information, är det troligtvis korrekt. Detta är metoden Chainlink tar.

LÄNK på Bitbuy: Vad du behöver veta 102

Chainlink är vid sin bas ett decentraliserat orakelnätverk. Det är blockchain-agnostiskt, vilket innebär att det inte gynnar några befintliga blockkedjor utan kan användas med någon av dem. Deras orakel hittar och sammanställer data tillsammans och matar dem sedan till blockchain i fråga. Om ett enda orakel konsekvent tillhandahåller dålig data – av ondska eller bara tekniska problem – straffas det och utesluts från nätverket.

Chainlink tillhandahåller smarta kontrakt med data från vilket externt system som helst, inklusive premiumdataleverantörer. Dessa smarta kontrakt kan också skicka kommandon till andra system, som att be om betalning, och projektet arbetar för att möjliggöra att villkoren för ett visst jobb ingår i smarta kontrakt. Detta skulle säkerställa tillförlitlighet i att orakelnoder skulle lägga ner en deposition som returneras när de slutför sitt jobb i tid.

LINK-token är det som driver hela ekosystemet: används för staking, vilket är hur du får delta i nätverket som ett orakel, liksom för implicita incitament, token är mycket eftertraktad. Token erbjuder en ingångspunkt i Chainlink-ekosystemet för dem som vill delta i att föra den verkliga världen in i blockchain. Även för kryptoentusiaster som inte nödvändigtvis vill vara en del av detta projekt, garanterar myntets stabila fundament ett bra tillskott till alla portföljer.

Bitbuy har nyligen lanserat LINK som en del av deras kryptovalutaerbjudande. Både kompletta nybörjare och erfarna veteraner kan hitta handelsalternativ för sig själva här:

  • För nybörjare: Bitbuy Express Trade är ett alternativ som låter dig ställa in din handel snabbt och är avsedd för marknadsorder – med andra ord att köpa tillgångar till marknadspris.
  • För erfarna handlare: om du vill ha fler alternativ än vad Express Trade tillåter har Pro Trade dig täckt: här får du detaljerade widgets som ger ett avancerat handelsgränssnitt. Du kan placera både tillverkare och mottagare på detta sätt, följa diagram och statistik, samt allt annat du kan behöva för avancerad handel.

SPECIALERBJUDANDE:

Om du är bosatt i Kanada och om du inte redan har ett Bitbuy-konto kan du registrera dig här för att börja handla LINK och få CAD 20 när du har lagt in CAD 250+. Här är stegen för hur du gör anspråk på din bonus:

  • Följ den här länken och registrera dig på börsen.
  • Gör en insättning på minst 250 CAD (men du är alltid fri att lägga till mer!)
  • En insättningsbonus på CAD 20 läggs automatiskt till på ditt konto.
  • Lycklig handel!Source link