USDC-operatör glad efter att Yellen kallar Stablecoins “National Security” -problem

Av | juli 20, 2021


USDC-operatör glad efter att Yellen kallar Stablecoins 'National Security' oro 101
Janet Yellen. Källa: En videoscreenshot, Youtube / Credit Suisse

Åtminstone en stor operatör av stablecoin har välkomnat nyheten att den amerikanska regeringen är inställd på att leda tillsynsmyndigheter att “agera snabbt” på fiat-pegged tokens.

I ett officiellt uttalande förklarade den amerikanska finansminister Janet Yellen att hon hade sammankallat en presidents arbetsgrupp för finansmarknader för att undersöka stabila mynt och deras effekt på kunder, marknader och till och med ”nationell säkerhet”.

Gruppen bestod av viktiga finansiella beslutsfattare som Jerome Powell, ordförande för styrelsens styrelse Federal Reserve (Fed), Gary Gensler, chef för säkerhet och utbytesprovision (SEC), Rostin Behnam, tillförordnad ordförande för Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Jelena McWilliams, chef för Federal Deposit Insurance Corporation och Michael Hsu, tillförordnad valutakontroller.

Powell och Fed har tidigare signalerat sin egen vilja att kliva in med stabila valuta-relaterade regler, men en samordnad insats kan potentiellt ge snabbare framsteg.

Yellen “betonade behovet av att agera snabbt för att säkerställa att det finns ett lämpligt regelverk i USA”, med gruppen “förväntas ge ut” sina “rekommendationer under de kommande månaderna.”

Gruppen fortsatte uttalandet att “diskuterade den snabba tillväxten av stablecoins, potentiell användning av stablecoins som betalningsmedel och potentiella risker för slutanvändare, det finansiella systemet och den nationella säkerheten.”

Jeremy Allaire, VD och grundare av Cirkel, företaget bakom USD-myntet (USDC), en stor dollarbakad stablecoin, sa att mötet var “mycket viktigt.”

Han lade till:

”Det verkar finnas en framväxande konsensusuppfattning, utanför extrema akademiska positioner, att privata digitala valutor och stabila mynt är här för att stanna och sannolikt kommer att bli globala, systemiska delar av det ekonomiska och finansiella systemet. För den digitala valutabranschen är detta ett tillfälle att öka och engagera sig och främja konstruktiv dialog med viktiga politiska ledare. ”

Han tog sig också tid att “tacka” president Joe Biden och Yellen “för att de gjorde detta till en nationell prioritering.”

Under tiden citerade Bloomberg Matthew Frankle, en partner på advokatbyrån Haynes & Boone, som antyder att utvecklingen verkligen kan vara positiv för sfären. Han hävdade att “huvuddrivet av tillsynsmyndigheter” skulle vara att öka “säkerheten för konsumenterna.” Och även om regler kan “minska i vinstmarginaler som emittenter tjänat in”, skulle de potentiellt hjälpa till att öka användarskapet “på lång sikt.”

Men advokaten tillade:

“Det finns inte mycket information om hur stallmynt fungerar och vad som stöder dem.”

På Reddit såg många positivt på nyheterna, med en som påpekade att tether (USDT) “är ansvarig för den stora majoriteten av handelsvolymen i krypto”, och att önskan att reglera den från regeringen var “stor för krypto. ”

Andra var överens om att det på lång sikt skulle bidra till att ge legitimitet till sektorn. Men vissa uttryckte tveksamhet mot utsikterna till ökad kontroll av regleringen i världen av krypto- och stablecoins och hävdade att fler regler skulle skada den decentraliserade, gränslösa karaktären hos tekniken och etos bakom den.
___
Läs mer:
– Experter varnar för stramare polisering framåt för stablecoins
– Bekräftad Stablecoin-rapport ger förvirring bland Bukeles Bitcoin-lag

– USDC Emittent Circle to Debut On NYSE, lovar mer öppenhet
– Kinesiska centralbanken väljer vanlig CBDC-retorik i Bashing Bitcoin, Stablecoins

– EU-förordningen kan skada små kryptospelare, Stablecoin-användare och Elon Musk
– Skeptikerna håller fast upptaget trots senaste transparensomgång

Source link