USD 3 Trillion Corporation State Street blir krypto

Av | april 8, 2021


USD 3 Trillion Corporation State Street Goes Crypto 101
Källa: Adobe / Lubo Ivanko

USA-baserad finansiell jätte State Street syftar till att komma in på kryptohandelsmarknaden i mitten av året.

State Street: s handelsplattform Currenex, som enligt uppgift säljs förra året, samarbetade med Londonbaserade Puremarkets Ltd. (Pure Digital) för att utveckla en grossist, multi-custodial digital valuta handelsplattform, sa Puremarkets idag och tillade att partnerna “avser att utforska det digitala valutahandeln ytterligare.”

“Pure Digital kommer att vara en helautomatisk, hög kapacitet [over-the-counter] marknaden för digitala tillgångar och kryptovalutor med fysisk leverans och bankförvar, säger företaget.

Enligt dem kommer institutionella deltagare att handla på plattformen med bilateral kredit som möjliggör effektivt kapitalanvändning och kontroll för alla handelsdeltagare.

“Handelsplattformen Pure Digital kommer att vara den första i sitt slag som erbjuder en grossistinterbankmarknad för Tier 1-investeringsbanker att handla med bitcoin och andra digitala tillgångar. Pure Digital diskuterar med flera andra Tier 1-investeringsbanker för att använda plattformen, som kommer att ge en OTC-marknad med hög kapacitet för digitala tillgångar och kryptovalutor med fysisk leverans och bankförvaring, “Norges digitala tillgångsfokuserade företag Arcane Crypto sade i ett separat tillkännagivande. De äger indirekt en andel på 37,5% i Puremarkets.Source link