USD 16B Manager Wealthfront Goes Crypto, Metamask Boom, Försenad Bitcoin ETF + Fler nyheter

Av | april 28, 2021


16B USD Manager Wealthfront Goes Crypto, Metamask Boom, Försenad Bitcoin ETF + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Open Studio

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

Antagande nyheter

 • Det Kalifornienbaserade förvaltningsföretaget för digital förmögenhetsrådgivare med cirka 16 miljarder USD under förvaltning, Wealthfront kommer att öppna upp en rad kryptoinvesteringsalternativ för sina kunder senare 2021, rapporterade Reuters och tillade att det var “det senaste tecknet på växande acceptans av digitala tillgångar av mainstream-finansiering.” Wealthfront-klienter får inte lägga alla sina pengar i krypto, citerades företagets VD. Men företaget sa att det hade tagit steget för att spegla “en växande önskan från tusenåriga och gen Z-investerare.” Företaget nämnde inte kryptoassets som det var berett att ge sina kunder tillgång till.
 • Cirka 6 månader efter att ha överskridit 1 m kumulativa aktiva användare varje månad över deras webbläsartillägg och mobilapp, större Ethereum (ETH) plånbok och webbläsare. MetaMask sa att den har vuxit ytterligare 5 gånger och används av mer än 5 miljoner användare varje månad. Ett växande antal användare använder MetaMask Swaps, som har sett mer än 2 miljarder USD i ackumulerad transaktionsvolym under de senaste 6 månaderna. Dessutom använder allt fler människor som bor i det globala södern krypto för att tjäna en extra inkomst eller för att göra långsiktiga investeringar, sa det.

Investeringar nyheter

 • Elektrisk biltillverkare Tesla sa att det verkliga marknadsvärdet för bitcoin (BTC) som innehades den 31 mars var 2,48 miljarder USD, medan de köpte och fick 1,5 miljarder USD under årets tre första månader. Per fyllning med US Securities and Exchange Commission (SEC) registrerade det nedskrivningar på USD 27 miljoner på sin bitcoininvestering under de tre månader som slutade i mars och realiserade vinster på USD 128 miljoner genom försäljning.
 • De US Securities and Exchange Commission på onsdagen försenade sitt beslut om godkännande av VanEck Bitcoin ETF till juni då regulatorns nya chef börjar granska högprofilerade tillgångstillämpningar, rapporterade CNBC.
 • Blockchain-teknikleverantör Alkemi har höjt 80 miljoner dollar från investerare som leds av Coatue Management och Tilläggs-LP, vilket ger startupen en värdering på 500 miljoner USD, rapporterade Bloomberg. Den nya kapitalet kommer att hjälpa Alchemy att utöka utvecklarverktygen som tillhandahålls till andra blockchains än bara Ethereum, stärka sin närvaro i New York och södra Kalifornien och låta den öppna kontor i Europa och Asien, tillade det.

Utbyter nyheter

 • Coinbase Pro har meddelat förseningen av lanseringen av handel med tether (USDT), “för att ha fullt förtroende för en framgångsrik lansering av tether,” sa. Det nya måldatumet är måndagen den 3 maj. Överföringar förblir tillgängliga, tillade de.
 • Den japanska finansjätten SBI har meddelat att dess kryptogruva och kryptoutbytesverksamhet hade ett stötfångande räkenskapsår under FY2020-perioden som slutade förra månaden. Företaget presenterade bruttovinst för kryptoaffärer på 174 miljoner USD, nästan dubbelt så mycket som årets bruttosiffror på 92 miljoner USD. Affärsgruppen sa att den fortfarande avsåg att starta en Singapore-baserad börs med det schweiziska företaget Sex i ett försök att öka “likviditet” för “institutionella investerare” med en förkärlek för krypto.

Regulationsnyheter

 • Turkiet planerar att reglera sin kryptomarknad genom att upprätta en central depåbank för att eliminera motpartsrisk efter kollapsen av Thodex och Vebitcoin utbyte förra veckan, rapporterade Bloomberg och citerade “en högre tjänsteman som känner till planerna.” Myndigheter funderar också på en kapitaltröskel för utbyte och utbildningskrav för chefer på sådana företag.

Banknyheter

 • Grupp för finansiella tjänster DBS, bankjätten JPMorganoch statlig investerare i Singapore Temasek har meddelat planer på att utveckla en öppen branschplattform för att “föreställa sig och påskynda värdeförflyttningar för betalningar, handel och valutaväxling i en ny digital era, genom ett nyetablerat teknikföretag” – kallat Partior (“att distribuera och dela” på latin). Företagen sa att de erkänner att framtiden för globala betalningar är på väg mot en grundläggande förändring och tillade att Partior syftar till att störa den traditionella gränsöverskridande betalningsmodellen “nav och tal”, vilket har resulterat i gemensamma smärtsamma punkter, samt kostsamma och besvärliga hanterings- och avstämningsaktiviteter efter transaktion. Partiors plattform kommer också att utformas för att komplettera pågående initiativ och användningsfall för centralbankens digitala valutor (CBDC).

DeFi-nyheter

 • Balancer Labs (BAL), en automatiserad marknadsförare (AMM) och Gnosis (GNO), en protokollsvit för decentraliserad finansiering (DeFi) marknadsmekanismer, tillkännagav lanseringen av Balancer-Gnosis-protokoll (BGP). Denna decentraliserade börs (DEX) kommer att kombinera det nya och förbättrade Vault-systemet för Balancer V2 med Gnosis Protocols prismekanism, säger det mejlade pressmeddelandet. Syftet med BGP är att självreglera utrymmet för att flytta från nuvarande fasta regler som tillämpar specifika parametrar, till uppgraderbara regler via styrning som ändrar parametrar enligt marknadsförhållandena. Den släpps i etapper.
 • De Solana Foundation, en ideell organisation dedikerad till att stödja och växa Solana (SOL) -nätverket, har meddelat att det kommer att lansera en global hackathon med fokus på Web3, DeFi och icke-fungibla token (NFT) -lösningar. Solathon Season hackathon kommer att äga rum under tre veckor med start den 1 maj och det är öppet för lag från hela världen. Enligt pressmeddelandet per e-post kommer det att ha en global prispott på 400 000 USD samt potentiell utsädesfinansiering, vilket ger upp till 1 miljoner USD i priser.
 • Amerikanska tjänstemän har beviljats ​​en arresteringsorder för den påstådda operatören av en BTC-blandningstjänst Bitcoin Fog, Roman Sterlingov, på anklagelser om tvätt av nästan 336 miljoner USD i BTC under tio år. Anklagelser mot Sterlingov är olicensierad penningöverföring, penningtvätt och penningöverföring utan licens. Bitcoin Fog tillåter sina kunder att överföra bitcoin till varandra medan de fördubblar var mynten skickas från, enligt en förklaring som inlämnats av Internal Revenue Service Criminal Investigation (IRS CI) Specialagent Devon Beckett. Per Wired har Sterlingov redan arresterats.

NFTs nyheter

 • Den snabbt växande japanska blockchain-spelmakaren dubbelhopp har ingått ett avtal med speljätten Sega. double.jump har intensifierat sitt icke-fungibla tokens-spel för sent. Avtalet med Sega kommer att se till att den senare släpper ut en serie spelrelaterat innehåll som NFT, som utnyttjar ett “antal av sina globalt populära titlar för immateriella rättigheter”, rapporterade Cnet Japan. Segas holdingbolag har också gjort en investering i Tokyo-baserade startup, även om storleken på finansieringsökningen inte avslöjades.

Source link