USD 100 miljoner Multicoin, S&P Crypto, BTC & ETH in the Air på Sotheby’s + Fler nyheter

Av | maj 4, 2021


USD 100 miljoner Multicoin, S&P Crypto, BTC & ETH in the Air på Sotheby's + Fler nyheter 101
Ett fragment av kärlek är i luften av Banksy. Källa: Sothebys.com

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.

Investeringar nyheter

 • Multicoin Capital sa att det har tagit upp en ny satsningsfond på 100 miljoner USD för att stödja företagare som bygger företag (eget kapital) och protokoll (tokens) i och runt kryptorummet. “Vi har investerat i det här fordonet i flera månader redan”, tillade de.
 • Standard och Poor’s, företaget bakom det viktigaste S&P 500-indexet för ledande amerikanska aktiemarknadsnoterade aktier, har lanserat tre index för kryptomarknader i tecken på växande mainstream-antagande. Företaget sa att dess index skulle täcka bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) marknader – med ett tredje index, S&P Cryptocurrency MegaCap Index, “utformat för att spåra prestanda för [BTC and ETH] vägd efter marknadsvärde. ” Företaget kommer att använda siffror som sammanställts av Lukka, en kryptodataleverantör som den tidigare har gjort strategiska investeringar i.
 • En grupp investerare som består av Arrington XRP Capital, Blocktower Capital, Spartan Group, och Skynet Trading har investerat totalt 11,5 miljoner USD i SCRT, den ursprungliga symbolen för Hemligt nätverk blockchain. Michael Arrington, grundare av Arrington Capital, sade: ”Secret är det första blockchain-ekosystemet som prioriterar integritet. Ekonomisk integritet är avgörande för individens frihet, och Arrington Capital har länge varit engagerad i ekonomisk integritet och motstånd mot censur. ”
 • Australiskt gruvföretag Iris Energy Pty överväger att bli offentlig, rapporterade Bloomberg med hänvisning till ospecificerade källor. Börsnotering i USA kan höja dem mellan 300 miljoner USD och 500 miljoner USD, men företaget kan också besluta att notera på Australian Securities Exchange. Enligt uppgift har de kontaktats av flera specialförvärvsföretag (SPAC), och om de bestämmer sig för att gå vidare med någon av dem skulle detta vara den första sådana affären i Australien.
 • Schweizisk bank SEBA sa att det utökar deras DeFi-erbjudande med tre nya kryptoassets. De nya mynten – synthetix (SNX), uniswap (UNI), och längtanfinansiering (YFI) – för närvarande antalet kryptotillgångar som erbjuds av banken till totalt nio, som alla kommer med tjänster som investeringslösningar, depå och handel.

Adoptions nyheter

 • Sotheby’s sa att det samarbetade med Coinbase och accepterar BTC och ETH som en betalning för ett fysiskt konstverk för första gången. Den 12 maj kommer budgivning på kärlek i luften, den ikoniska protestbilden av Banksy, uppskattad till 3/5 miljoner USD, kommer att genomföras i USD, men nu har köparen också möjlighet att betala hammarpriset med krypto, tillade de.
 • Nyare argentinska kryptoköpare tenderar att köpa BTC eller fiat USD-hängda stablecoins, enligt experter som citeras i en rapport från Ambito. Medieuttaget noterade att “åtminstone” en miljon nya kryptoanvändare hade kommit in på marknaden i landet under de senaste månaderna och citerade ett antal sydamerikanska kryptobörshuvuden som uppgav att inträdesanvändare tenderade att fylla för BTC-köp som en “värdeförråd”, med andra som försöker skydda sina besparingar mot hyperinflationens härjningar genom att investera är stabila mynt som dai (DAI), USD-mynt (USDC) eller tether (USDT). En verkställande direktör uppgav att ETH också alltmer vann nya entusiaster med vissa som betraktar det som en “säker värdeförråd”.

Utbyter nyheter

 • Bitstämpel har meddelat att de expanderar på den amerikanska marknaden. De har för avsikt att utöka sina institutionella depåalternativ och lägga till ett reglerat derivatbjudande i ett lagarbete med traditionella finansiella företag som Nasdaq och Silvergate. Dessutom kommer utbytet ombord på nya talanger och starta en ny marknadsföringskampanj för att ytterligare öka deras räckvidd i USA.
 • Efter förseningar har Coinbase äntligen listat ERC-20 iteration of tether (USDT). Myntet kommer att finnas tillgängligt i alla Coinbase-stödda områden utom staten New York. Det stöds också på Coinbase Pro.
 • Omloppsbana lanserar sin egen molntjänst i maj, enligt ett mejlmeddelande. Användare kommer att kunna använda denna mining-as-a-service (MaaS) -produkt för att bryta ETH, med en prispunkt på 100 USD med planer som sträcker sig över 7, 21 eller 42 dagar.

Regulationsnyheter

 • Thailand är det senaste landet som försöker utplåna anonymitet i kryptotransaktioner – och kommer att försöka tvinga nya kryptobörsekunder att komma till kontor personligen för att verifiera deras identitet innan de kan öppna konton på handelsplattformar. Per Bangkok Post, Kontor för penningtvätt (lokalt känt som Amlo) har meddelat att Thailandbaserade börser måste verifiera sina kunders identitet med hjälp av en “dip-chip” -maskin som kräver att kunderna är fysiskt närvarande. ” Maskinen skannar marker inbäddade i officiella ID-kort. Utbyten måste enligt uppgift också automatiskt rapportera alla transaktioner värda över 57 700 USD enligt AML-protokoll och måste “skapa en databas för inspektioner av tillsynsmyndigheter.”
 • Det var i slutet av mars Vietnamesiska finansministeriet har bildat ett forskargrupp för att undersöka kryptovalutor, rapporterade ASEAN Briefing igår och tillade att uppskattningsvis miljoner medborgare i landet redan använder krypto.

Karriär nyheter

 • Krusning sa att Rosa “Rosie” Gumataotao Rios, USA: s 43: e kassör, ​​gick med i Ripples styrelse medan Kristina Campbell, tidigare Chief Financial Officer (CFO) för PayNearMe, blev deras nya CFO.

Decentraliseringsnyheter

 • De Maker Foundation returnerade 84 000 MKR från utvecklingsfonden till MakerDAO i ett steg längre mot sin egen föråldring, som en del av deras gradvisa decentraliseringsarbete. Stiftelsen ställde inga krav på beloppet – MKR-innehavare kommer att kunna bestämma vad de ska göra med detta, i en anda av decentralisering.

NFTs nyheter

 • Teamet som brände och tokeniserade en original Banksy-bit sa att den har samlat in 3 miljoner USD för att starta Burnt Finance, ett decentraliserat auktionsprotokoll byggt på Solana (SOL) för att möjliggöra “snabba och sömlösa auktioner.” Stöds av Injektivprotokoll dess investerare inkluderar Multicoin, Trots, Alameda, Mekanism, Vessel Capital, Hashkey, Spartanskoch andra investerare.Source link