Uppskattat antal kryptoanvändare når 221 miljoner, sporrat av Altcoins

Av | juli 29, 2021


Uppskattat antal kryptoanvändare når 221 miljoner, sporrat av Altcoins 101
Från och med den 6 juli. Källa: Crypto.com

Den beräknade globala kryptopopulationen fördubblades på fyra månader och den nådde 221m från och med juni, enligt beräkningar från den stora kryptoplattformen Crypto.com.

“Som jämförelse tog det nio månader att nå 100 miljoner från 65 miljoner” sedan de började spåra dessa siffror.

Medan bitcoin (BTC) drev tillväxt i januari och februari, ledde antagandet av altcoin i maj – troligtvis av tillströmningen av nya användare som var intresserade av mynt som dogecoin (DOGE) eller shiba token (SHIB) – till en massiv ökning av kryptoanvändare , från 143m i april till 221m i juni.

“Nya utmanare som Proof-of-Stake-protokoll och meme-tokens visade stor potential i maj, särskilt efter att Bitcoin-gruvdrift kom under mer granskning,” enligt rapporten.

Analysen bygger på en kombination av Bitcoin och Ethereum (ETH) s kedjedata, undersökningsanalys och Crypto.coms interna data, säger företaget. Den sammanställde data från de 24 kryptoplattformarna. I rapporten betonas dock att även om de finner den uppdaterade metoden för att presentera en mer exakt uppskattning än den tidigare versionen, är den fortfarande föremål för flera begränsningar och försiktighetsåtgärder.

Medan BTC och ETH tillsammans hade 80% av marknadsandelen i början av året sjönk den till 61% förra månaden, där altcoins ökade sin andel från 20% till 38% under samma period.

Uppskattat antal kryptoanvändare når 221 miljoner, sporrat av Altcoins 102
Från och med den 6 juli. Källa: Crypto.com

Som rapporterats, för mindre än ett år sedan forskarna vid Cambridge Centre for Alternative Finance fann att kryptoanvändarskap går upp i en exponentiell takt, med 101 miljoner människor världen över som använder kryptotillgångar vid den tiden – en enorm ökning från 35 m siffran samma undersökningar identifierades bara två år tidigare.

Forskarna sa att trots begränsningar av deras metod “finns det skäl att tro att denna uppskattning ger en tillförlitlig ungefärlig siffra av det totala antalet kryptoassetinnehavare globalt.”

12:22 UTC handlas BTC till 39 695 USD, efter att ha sjunkit 2,5% på en dag och ökat med 22% på en vecka. Samtidigt byter ETH händer till 2289 USD. Det minskar med nästan 2% på en dag och upp mer än 14% på en vecka. Medan BTC ökar med 15% på en månad, är ETH nästan 10% högre. Under det senaste året uppskattade ETH 624% och BTC 264%.
____

Läs mer:
– Goldman Sachs ultrarika klienter skickar bullriga kryptosignaler
– Amerikaner investerar alltmer i krypto även under nedgången

– Undersökning före krasch: 70% av institutionella investerare som anses investera i krypto
– Bitcoin kan överstiga 66 000 USD 2021 och 400 000 USD fram till 2030 – ” Expertpanelen ”

– Vissa centralbanker visar intresse för Bitcoin; Inflation Fears Mount
– Amerikanska finansiella rådgivare ökar krypto-rekommendationer när intresset ökar

– Kunskap om Crypto on the Rise, uppmuntrande investeringar – undersökning
– Utvecklande ekonomier och bättre utbildade människor leder Crypto ‘Space Race’Source link