‘Uppfyllelse av Satoshis drömmar’ Ethereum får en nod från JPMorgan

Av | april 29, 2021


'Uppfyllelse av Satoshis drömmar' Ethereum får en nud från JPMorgan 101
Källa: Adobe / 24K-Production

Eftersom Ethereums (ETH) grundare fader tycker att detta projekt är “uppfyllandet av Satoshis drömmar”, den stora investeringsbanken JPMorgan uttryckte sin övertygelse om att Ethereum kommer att fortsätta att överträffa världens främsta krypto – medan vissa förbereder gravstenar för bitcoin (BTC) grav ännu en gång.

JPMorgan förbereder sig dock för att erbjuda en aktivt förvaltad BTC, inte ETH-fond, till privata förmögenhetskunder så snart sommar.

I båda fallen, enligt Business Insider, med hänvisning till bankens anteckning, sa analytiker vid banken att trenden med världens andra krypto som överträffar BTC kan fortsätta när konkurrensen på kryptomarknaden värms upp. Banken gav tre skäl till varför ETH överträffar bitcoin:

  1. Mer motståndskraftig likviditet: den likviditetschock som sågs förra veckan härstammade från derivatmarknaden, vilket ledde till betydande likvidationer, men den slog BTC hårdare än ETH
  2. mindre beroende av derivatmarknaderna för överföring och lagerrisk.
  3. mer hållbar underliggande efterfrågebas: som en följd av höga transaktionsavgifter beter sig en högre andel av ETH (11%) som om den är mycket likvid än bitcoin (4%) under den senaste månaden. och kopplat till den andra anledningen kan det vara att den underliggande basen för lång exponering i ETH är mindre beroende av hävstång i form av terminer och swappar än BTC.

ETH är “ryggraden i den krypto-inhemska ekonomin och fungerar mer som ett utbytesmedel”, sa anteckningen. Detta är en stor skillnad från bitcoin som är “mer av en kryptovara än valuta”, som konkurrerar med guld som en värdebutik.

Vitalik Buterins far, Dmitry, kanske håller med om detta, medan han också uttrycker sitt samtycke med uttalandet att “Ethereum är uppfyllandet av Satoshis drömmar” – Satoshi Nakamoto är den anonyma skaparen av Bitcoin.

Under tiden drog JPMorgan slutsatsen att

“I den mån du äger en del av detta [ETH’s] potentiell aktivitet är mer värdefull, säger teorin, eter borde överträffa bitcoin på lång sikt. “

Under det senaste året steg ETH med 1 305%, jämfört med BTC: s 594%. Dessutom fortsätter ETH att nå sina nya rekordhöga nivåer (ATH) den här månaden och nästan röra 3000 USD idag, medan BTC minskar med 17% från ATH på 64 805 USD (per Coingecko), nådde för 15 dagar sedan.

13:50 UTC handlar ETH för 2 769 USD och ökar med 3% på en dag och 52% på en månad. BTC minskar med 2% på en dag och nästan 7% på en månad och når USD 53885.

Också, per noten, delad online, betonade bankjätten att,

“Ändå har Bitcoin förblivit dominerande långt in i DeFi [decentralized finance] boom som började i slutet av förra året. Om något har det totala värdet som är låst i sådana kontrakt minskat under de senaste månaderna. “

Det totala värdet låst i DeFi är nu 65 miljarder USD per DeFi Pulse. För att sätta detta i perspektiv kom det till detta antal från 1 miljard USD i slutet av maj 2020 – på mindre än ett år.

Bankens uttalanden ses dock som hausse för altcoins. “När Wall Street-banker börjar täcka [altcoins] som ETH, du vet att vi snart kommer att vara i alt säsong, ” sa Eugene Ng, GeminiAffärsutvecklingschef för APAC-regionen.

Kommentatorer argumenterar dock om det vanliga uttalandet att “ETH inte konkurrerar med BTC eftersom de är helt olika saker” verkligen är sant. Enligt en Redditor är det knappast fallet och säger att de två projekten konkurrerar om kapitalallokering. Många analytiker hävdar, sade kommentaren, att Ethereum är överlägsen Bitcoin i alla aspekter som rör monetära nätverk, förutom att Bitcoin redan har nått “ossifikation”, vilket Ethereum kommer in i det på 2-3 år.

“Debatten mellan BTC och ETH påminner mig om hur faxmaskiner inte tävlade med internet eftersom” de var helt olika saker “,” sa “TheWierdGuy”. “Det är helt sant, men den första är bara en liten delmängd av vad den andra kan göra.”

Andra noterar att när BTC: s pris håller en viss nivå i några dagar, finns det de som börjar skriva av det som en version en eller en prototyp, vilket skapar en väg för den verkliga varans ankomst.

Per 99Bitcoins-data har Bitcoin redan förklarats död 408 gånger.

När det gäller utsikterna för det andra projektet av marknadsvärde som vänder det första i år – vilket säkert skulle vara ett historiskt ögonblick – över hälften av mer än 3000 respondenter i en Twitter opinionsundersökning sa nej’.

'Uppfyllelse av Satoshis drömmar' Ethereum får en nod från JPMorgan 102
Källa: CL, Twitter

Men detta är inte den första nyheten från den ‘traditionella’ världen till förmån för Ethereum. Nyligen, Dallas Mavericks ägaren Mark Cuban sa att Ethereum skulle “störa f *** ur” en rad branscher – inklusive sportvärlden. Han tillade också att applikationer som utnyttjar smarta kontrakt och tillägg på Ethereum kommer att “dvärga” Bitcoin.

“Under 2020 ser vi en ny grupp investerare som är Ethereum först och i vissa fall endast Ethereum”, Michael Sonnenshein, vd på Gråskalainvesteringar berättade för Bloomberg i december förra året. “Det finns en växande övertygelse kring Ethereum som en tillgångsklass.”

___
Läs mer:
– Ethereum måste rengöra sitt värde-erbjudande – Coinbase
– Ethereum är fortfarande en oavslutad produkt, säger Bitcoin Investor Lyn Alden
– Ethereum Exchange Inflöden är mer koncentrerade, färre insiders dominerar

– Binance Chain är på ‘a Parabola’, som överträffar Ethereum i flera mått
– Hur Bitcoin och DeFi är helt olika fenomen
– Ethereum gömmer sig inte från kvantdatorer bakom PoS-sköld

– Bitcoin är mer “offentliga” pengar än Fiat-valutor som utfärdats av centralbanker
– Bevis om oenighet: Bitcoins arbete kontra Ethereums planerade insats
– DeFi på Bitcoin för att växa i skuggan av Ethereum

– Analytiker dekonstruerar Bitcoin vs. Ethereum-debatt när alts överträffar
– Bitcoin vs. Ethereum Fight eskalerar mitt i färsk kapital som kommer in i rymden
– Bitcoin är bättre än Ethereum på dessa fyra saker

Source link