Upbit introducerar dagliga gränser för insättningar som ‘självreglering börjar’

Av | april 27, 2021


Upbit introducerar dagliga gränser för insättningar som 'självreglering börjar' 101
Källa: Adobe / Alex

Sydkoreanska medier har föreslagit att landets kryptobörser börjar “självregleras” när trycket ökar från regeringen – med Upbit handelsplattform begränsar kryptoinsättningar till ett dagligt maximum på knappt 450 000 USD.

Per Donga Ilbo, en av landets största tidningar, är det nya dagliga insättningstaket ett “tecken på att industrin kan börja självreglera.” Engångsinbetalningar kommer också att begränsas till maximalt cirka 90 000 USD.

Åtgärderna trädde i kraft på måndag och markerar första gången Upbit någonsin sätter in insättningsgränser för sina riktiga namn- och personnummer-autentiserade kunder.

Regeringen och de finansiella tillsynsmyndigheterna har talat – främst i relativt vaga termer – om behovet av att reglera vad de båda har märkt en “överhettad” marknad. Finansiella tillsynsmyndigheter har talat om att skapa sätt att begränsa tillgången till krypto för yngre investerare och eventuellt att minska driftstiden för vissa handelsplattformar.

Och även om Seoul nu står inför en motreaktion från många yngre kryptoförespråkare, med bevis på viss backtracking, ser det ut som att marknadsledande börser hellre vill föregripa tillsynsmyndigheter genom att införa egna åtgärder – eventuellt i ett försök att övertyga Seoul att stanna kvar .

Det härskande demokratiska partiet föreslog nyligen att det snarare än att inleda en ny regleringsrunda skulle kunna vara beredd att lämna sådana frågor ”till marknaderna. Lagstiftare från oppositionen har tagit regeringen till uppgift för vad den kallar ett “svek” mot yngre medborgare.

Men motgångens omfattning fortsatte att intensifieras idag, med ett antal framställningar som krävde avgång från Financial Services Commission efter kommentarer som krävde ytterligare regler – och insisterade på att “äldste” hade en skyldighet att hålla yngre medborgare “på rätt väg.”

Den mest populära framställningen, som är värd på presidentens kontor, har nu fått över 140 000 underskrifter. Två andra framställningar i samma riktning har fått kollektivt stöd från över 100 000 undertecknare.
____
Läs mer:
– Dunamu Nasdaq-listan ‘kunde höja 17,9 miljarder dollar’ – analytiker
– Crypto-utbyten för att spendera 2021 med fokus på DeFi, UX och nya tjänster
– Turkiet förbereder Crypto-regler mitt i “störande” penningflöden
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Regulatorer funderar på strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignoreraSource link