UNI överträffade av konkurrenter efter att Uniswap lanserade sin tredje version

Av | maj 6, 2021


UNI överträffade av konkurrenter efter att Uniswap lanserade sin tredje version 101
Källa: Adobe / Yury

Den ursprungliga symbolen för större decentraliserade utbyten Uniswap (UNI) överträffar idag av sina konkurrenter efter att ha lanserat sin efterlängtade v3 igår.

7:49 UTC har UNI minskat med 5% under det senaste dygnet och 3% på en vecka och handlas till 41,5 USD. Som sådan har den den sjunde högsta (per Coingecko) 24-timmars nedgången bland sina kamrater, föregångt av pancakeswap (CAKE) 7%.

Många av konkurrenterna noterar starka ökningar under den här perioden, med 1INCH: s 32%. Blackpearl token (BPLC) följer den med 28%, och andra symboler för populära decentraliserade börser är också gröna, som SUSHI (7%), CRV (5%), 0x (5%) och flera andra.

Per Ethereum-baserad Uniswap erbjuder deras nya version “oöverträffad” kapitaleffektivitet för likviditetsleverantörer, förbättrad exekvering för handlare och “överlägsen” infrastruktur för DeFi.

Enligt deras blogginlägg lanserades Uniswap v1 i november 2018 som ett bevis på koncept för automatiserade marknadsförare (AMM), en typ av utbyte där vem som helst kan slå samman tillgångar i delade marknadsskapande strategier, och detta följdes av v2 i maj 2020. Denna version underlättade mer än 135 miljarder USD i handelsvolym på mindre än ett år, sa de.

Layer 1 (L1) Ethereum mainnet lansering av v3 är nu ute, med Layer 2 (L2) lansering den Optimism “ställ in för att följa.” (L1 är basprotokollet (t.ex. Ethereum blockchain), medan L2 är något protokoll som är byggt ovanpå det.)

Enligt tillkännagivandet introducerar Uniswap v3:

  • koncentrerad likviditet, vilket gör att LP-skivor kan koncentrera sitt kapital inom anpassade prisklasser, avsedda att ge större mängder likviditet till önskade priser;
  • icke-fungibel likviditet – likviditetspositioner är inte längre fungibla och representeras inte som ERC20-tokens i kärnprotokollet, så LP-positioner kommer att representeras av icke-fungibla tokens (NFT);
  • kapitaleffektivitet, vilket gör att det sparade kapitalet kan hållas externt, investeras i olika tillgångar, deponeras någon annanstans i DeFi eller används för att öka exponeringen inom det angivna prisintervallet för att tjäna mer handelsavgifter
  • intervallorder – en ny orderfunktion som kompletterar marknadsorder, vilket gör det möjligt för LP-skivor att sätta in en enda token i ett anpassat prisintervall över eller under det aktuella priset;
  • tre avgiftsnivåer per par – 0,05%, 0,30% och 1%;
  • avancerade orakel.

Uniswap-grundaren Hayden Adams noterade ytterligare detaljer relaterade till LP-positioner som nu är NFT, samt möjligheter som ännu inte kommer.

Uniswap v3-licens begränsar användningen av källkoden v3 i en kommersiell eller produktionsmiljö i upp till två år.

Uniswap v2-protokollet kommer att förbli funktionellt och tillgängligt för användning så länge Ethereum-nätverket finns, sa FAQ, men teamet förväntar sig att fördelarna med v3 drar en majoritet av likviditet och handelsvolym från v2. Därför krävs inte migrering av v2-likviditet.

ShapeShift VD Erik Voorhees redan meddelat att v3 är integrerad i plattformen för decentraliserad börshandel (DEX) och så vidare gjorde likviditetsaggregat 0x och investeringsgränssnitt för DeFi Zerion.

Under tiden Martin Köppelmann, medgrundare och VD på Gnos, sa den nya versionen ger mer kontroll över användningen, medan George Harrap, medgrundare av Step Finance, uppgav att det kommer att ge en effektivare kapitalanvändning. Enligt Hisham Khan, VD för Cryptocurrency.AIoch argumenterar för att detta är en uppgradering för DEX i allmänhet, vilket möjligen driver upp ökningen av DEX-antagande.

Framework Ventures medgrundare Vance Spencer kallade denna lansering början på “den paleozoiska eran med DeFi-kapitaleffektivitet”, med hänvisning till en tid i jordens historia som präglades av massiva förändringar.

Men det kan också finnas utmaningar framöver.

“Medan det är en spännande utveckling för DeFi-rymden, kommer det att bli intressant att se hur Uniswap v3s användargränssnittsuppdateringar ser ut och hur de hanterar den potentiella utmaningen när det gäller komplexiteten i uppgraderingen”, säger Blake Ho, Chief Operating Officer för DeFi-aggregator. Furucombo.

Uniswap v3 kommer oundvikligen att leda till en marknadsdivergens, enligt Kadan Stadelmann, Chief Technology Officer för Komodo (KMD), men “förändringarna ser ut som de kommer att göra det svårare för den genomsnittliga Uniswap-likviditetsleverantören men lättare för professionella marknadsskapare. Kommer andra DEX-enheter att anta en liknande modell för att bli mer lik Uniswap v3, eller väljer de att hålla fast vid sina befintliga modeller ? Det är vad många människor undrar just nu. ”

Också, vissa kommentatorer, gillar Dragonfly Capital verkställande partner Haseeb Qureshi, påståenden att v3 verkar vara dyrare än v2. Å andra sidan Georgios Konstantopoulos, forskningspartner på kryptoasset-investeringsföretaget Paradigm, argumenterade att det är dyrt att distribuera en ny pool och att “om du klagar på gaskostnaderna för att distribuera en v3-pool är du ngmi [not going to make it]. “

Under tiden finns det några beröm konkurrentens SUSHI-gränssnitt, vilket tyder på att Uniswap är föråldrat i jämförelse.

___
Läs mer:
– Decentraliserade börser ska påskyndas 2021
– ‘DeFi kommer att äta JPMorgan’ men det finns risker innan det måltidet
– Coinbase säger att det syftar till att förbättra kundservice, integration med Pro

Source link