Unga sydkoreanska Crypto Entusiasts Ditch Youtube för TikTok

Av | april 30, 2021


Unga sydkoreanska Crypto Entusiasts Ditch Youtube för TikTok 101
Källa: Adobe / mehaniq41

Unga sydkoreanska kryptoentusiaster är enligt uppgift alltmer avskräckta från YouTube – en gång deras favoritresurs för kryptoinvesteringsrådgivning och tokenrelaterat samtal – till förmån för TikTok-baserade kryptoinnehållstillverkare.

Per Chosun, Generation Z-investerare vill alltmer utvidga sina horisonter – sänka sina löner från deltidsjobb till krypto- och aktieinvesteringar, baserat på en blandning av “ekonomiska läroböcker och TikTok-videor.”

Janet Cho, en IT-journalist baserad i Seoul, berättade Cryptonews.com att de flesta sydkoreanska människor som tar sig till sociala medieplattformar för krypto sannolikt “bara hästar runt” eller “dödar tid” med appar som TikTok eller YouTube, men tillade,

”Visst, det finns några människor som försöker få några goda handelstips därifrån. Men i själva verket finns det så många bedragare och uppmärksamhetssökande där, du måste vara väldigt bra på att sortera vete från agnet om du fortsätter dit och letar efter goda råd om hur man köper lager eller handlar kryptoassets. ”

Cho tillade att hon “bara kunde hoppas” på att ungdomar skulle besöka webbplatser som TikTok “beväpnade med mycket skepsis.”

Cryptonews.com grävde in i världen av koreanska språket TikTok och hittade en bestämd blandad påse med användare, några skryter om framgången med deras vinstdrivande aktiviteter – och några hävdar att de delar “bedrägerifria” och “inte olagliga” sätt att få gratis tokens som bitcoin (BTC).

Blandat i kryptokaoset var dock några fler nivåhöga själar som förordade alla sina handelsrelaterade videor med ansvarsfriskrivningar som: “Gör investeringar till 100% på egen risk.”

Crypto YouTube verkar fortfarande vara en stor dragning, men många finansiella, investerings- och kryptoinnehållstillverkare är tydligen fortfarande starka på plattformen.

Chosun rapporterade om fallet med en 21-årig högskolestudent, som, efter att ha fått sin allra första deltidsjobbslön, omedelbart investerade partiet och uppgav att

”Jag bestämde mig för att investera efter att ha sett innehåll som publiceras på TikTok idag. Det är mycket folk [like me] som också får sin finansiella och investeringsinformation från TikTok. ”

____
Läs mer:
– Ripple och YouTube avslutar domstolsslaget
– ’25 miljoner’-följare TikTok Star Bryce Hall får på Bitcoin Gravy Train
– XRP Crypto Scammers Seize 2,5m-sub YouTube-konto, starta livestreaming

– Crypto YouTubers återvänder från självförvisning när YouTube medger fel
– Bitcoin, Ethereum & Co har gott om plats kvar att ta över TikTokSource link