Unga och arga väljare varnar politiker för kryptotillverkning

Av | april 26, 2021


Unga & Arg-väljare varnar politiker för Crypto Crackdown 101
Källa: Adobe / krutenyuk

Den sydkoreanska regeringen står inför utsikterna till en pinsam nedgång efter en rasande motreaktion från 20-39-åringar i landet på grund av den föreslagna kryptotillverkningen.

Furoren kom till en topp under helgen, efter en perfekt storm av tumlande kryptopriser och en starkt formulerad varning om krypto från chefen för det regulatoriska Financial Services Commission.

Kommissionens chef, Eun Sung-soo, upprepade i huvudsak den retorik som regeringen och den centrala Bank of Korea under de senaste veckorna och hävdar att krypto inte har något ”inneboende” värde och i grunden är oreglerat.

Han varnade också för att de allra flesta kryptobörser i landet skulle kunna stängas i september efter att nya regler trädde i kraft. Reglerna kräver utbyte för att följa protokoll mot penningtvätt, erhålla datasäkerhetscertifiering och träffa bankavtal med inhemska partners. Hittills har endast fyra börser uppfyllt dessa och andra kriterier.

Men det verkar som om Euns varning drabbade en viss nerv med tjugo och trettiomånader, och kommentarerna verkar ha varit dåligt inställda minst sagt. I kölvattnet av hans kommentarer, som redan hade dragit ilska från onlinekommentatorer och kryptosamhällen, tog kryptopriserna en tumla och förvärrade situationen.

Presidentens webbplats har översvämmat av framställningar som kräver Euns avgång. Den mest populära av dessa har över 130 000 undertecknare i skrivande stund (26 april, 11 UTC).

En annan framställning till presidenten som begär att regeringen ska avskedda Eun har samlat nästan 80 000 underskrifter. Dess författare krävde också att Seoul skulle skapa ett regelverk som skulle göra Sydkorea till ett “kraftpaket för kryptoindustrin.”

Ytterligare ett, med nästan 20 000 undertecknare, uppmanade Seoul att det avsåg att beskatta krypto – vilket det gör från 2022 – det borde erkänna industrin som en legitim och ombordgående sektor.

Irriterad över vad han ansåg vara en nedlåtande ton sa en forumaffisch att de hade varit ilska över det faktum att Eun också hade sagt om krypto:

“Om yngre människor går på fel väg är det deras äldres plikt att korrigera dem och berätta var de har gått fel.”

Regeringen är försiktig med motreaktionen och påminner om depressionen bland kryptoinvesterare som utlöste i landet på den sista björnmarknaden (i början av 2018). En rad självmord och alienation följde efter en kraftfull kraft som resulterade i ett totalt förbud mot initiala myntoffer (ICO) och andra åtgärder, med många som direkt anklagar regeringen.

Mer pressande är det faktum att presidentvalet hotar i mars nästa år. Det regerande demokratiska partiet fick ett massivt slag i sina omvalförhopp förra månaden när det förlorade det viktiga borgmästarvalet i Seoul till det rivaliserande, konservativa folkmaktpartiet.

Under valet de senaste åren har stödet för Demokratiska partiet varit högt bland de 20-40 år gamla, och partiet verkar angelägna om att få tillbaka stöd när klockan tappar ner till mars 2022. Men det är bland denna grupp som kryptoinvesteringar verkar vara den högsta, med många som bygger sina förhoppningar på tokens framtid.

Enligt nyhetsbyrån Yonhap uppgav Demokratiska partiets tjänstemän att de nu “försökte titta på frågan” genom att hitta kanaler för “kommunikation med unga människor som investerar i krypto.” Partiet tillade också att det kan vara bättre att lämna reglering “till marknaderna.”

Folkets maktparti verkar emellertid med glädje ha tagit tillfället i akt för någon politisk poängsättning och meddelade, i en separat Yonhap-rapport, att den hade inrättat en egen ”arbetsgrupp” för att utreda frågan.

Oppositionspartiet citerades som att det ville ta itu med situationen och hävdade att ”unga människor känner sig förrådda” av regeringens handlingar.

People’s Power lagstiftare sa att ungdomar hade rätt att känna en “förargelse” över frågan och hävdade att Seoul borde ha konsulterat “experter” innan de gjorde sina kryptopolitiska val.

Partiets golvledare, Joo Ho-young, citerades:

“Regeringen och det styrande partiet är förlorade i fråga om kryptovalutor.”

____
Läs mer:
– Turkiet förbereder Crypto-regler mitt i “störande” penningflöden
– Ex-US Regulator: Rädslan för reglering som undertrycker krypto har gått bort
– Sydkoreanska tulltjänstemän lovar sin egen “Crypto Crackdown”
– Här är sätt som regeringar kan attackera Bitcoin – och ingen av dem låter heta
– Senaste avsnittet av Indiens Crypto Ban Soap Draws Decidly Mixed Reviews
– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Regulatorer funderar på strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignoreraSource link