Ukrainska parlamentsledamöter vill fängsla människor som inte avslöjar Crypto Holdings

Av | april 16, 2021


Ukrainska parlamentsledamöter vill fängsla personer som inte avslöjar Crypto Holdings 101
Källa: Adobe / Serhii

Det ukrainska parlamentet har röstat för ett lagförslag som föreslår att slå människor som gömmer stora kryptobestånd med långa fängelsestraff.

Enligt ett officiellt dokument från Verkhovna Rada, landets parlament, antogs lagförslaget med en majoritet av 283 röster, men kommer nu att återvända till kommittéstadiet före en andra behandling.

Den föreslagna handlingen skulle kriminalisera falska uttalanden och felaktiga uppgifter som registrerats på skatteförklaringar, och kommer efter att ett antal offentliga tjänstemän backade tillbaka på storleken på deras kryptobestånd efter illavarslande ljud från en antikorruptionsbyrå.

I villkoren i lagförslaget anges att i de fall där odeklarerade kryptoinnehav överstiger 4 050 USD, kan gärningsmän få fängelsestraff på upp till två år bakom galler. Domstolar skulle också kunna dela ut böter på mellan 162 000 USD och 203 000 USD.

Även de som, konfronterade med bevis som visar att de gjorde fel, erkänner och går med på att betala skatteräkningar, kommer inte att befrias från straffrättsligt ansvar, skrev författarens författare.

Oroande kanske för de offentliga tjänstemän som nyligen förklarade ett massivt kryptostash som innehåller en kollektiv BTC 46,351 – med många av deras antal som sedan plötsligt hävdade att de hade gjort misstag i sina förklaringar – den föreslagna nya lagen lovar ännu hårdare åtgärder för tjänstemän och politiker . Ett misslyckande med att deklarera någon mängd krypto från denna grupp skulle leda offentliga tjänstemän till fängelse under en eventuell tvåårsperiod.

Igår rapporterade Forklog att det hade sett ett dokument från Blockchain4Ukraine grupp mellan parlamentsledamöter och branschledare som föreslog att tvinga offentliga tjänstemän att lista adresserna till eventuella kryptoplånböcker för att bevisa hur mycket de för närvarande innehar – en åtgärd som kan vara komplicerad av alla tjänstemän eller parlamentsledamöter som väljer att lagra deras krypto offline.

Som rapporterats tjänade en parlamentsledamot, Kira Rudik, ledaren för Holos (Voice) Party, nyligen in sina kryptobestånd.
____
Läs mer:
– Ryska finansministeriet, centralbank vid loggerheads över kryptoskatt – rapport
– Sydkoreanska staden går i krig med skatteflyktare, kommer att ta till sig deras krypto
– Samla in skatter mer effektivt för att undvika kaos med ”Skuldfällan”, varnar IMF
– Judge Hands Convicted Crypto Tax Evader 3-Year Suspended Jail Mening
– ‘Killar, lämna in dina kryptoskatter, skattemyndigheten kommer’
– Krypto och skatt 2021: Var redo att betala merSource link