UK Taxman tar reda på övergrepp mot kryptoinnehavande skatteflyktare, säger revisorer

Av | april 29, 2021


UK Taxman tar reda på överfall mot kryptoinnehavande skatteflyktare, säger revisorer 101
Källa: Adobe / David

Ett brittiskt chartrat redovisningsföretag säger att brittiska skattemyndigheter kommer att undersöka misstänkta skatteflyktare på deras kryptobestånd – för att avgöra om individer försöker undvika att betala skatt genom att göra kryptoköp.

I ett pressmeddelande som delas med Cryptonews.com, bokföring, UHY Hacker Young, sa att det hade bevis Hennes majestätets intäkter och tullar (HMRC) förberedde sig för att lägga till krav på information om kryptobestånd i en uppdaterad deklaration om tillgångar som den avser att skicka till misstänkta skatteundandragare.

Företaget sa att det trodde att HMRC “misstänker att en ökande mängd dold rikedom glider genom fingrarna tack vare uppkomsten av kryptovalutor och andra oöverträdda penningöverföringssystem” – och är fast beslutna att “slå tillbaka”.

Företagets chef, David Jones, uppgav att “kriminella intäkter flödar genom relativt vanliga tillgångar som bitcoin (BTC) i en takt som vissa tycker är alarmerande.”

Han tillade att “cyberbrottslingar utomlands” tar “nästan alla sina lösenbetalningar i bitcoin” i ett försök att “undvika upptäckt.”

Och den brittiska skattemannen verkar ha intensifierat sitt övervakningsspel, föreslog Jones och tillade:

”Medan brottslingar fortfarande kan välja att inte deklarera dessa tillgångar ger HMRC ytterligare en möjlighet att väcka brott mot dem om deras kriminaltekniska arbete hittar en dold bitcoinplånbok. […] Ett försvar för okunnighet om lagen i denna blomstrande sektor kommer inte längre att tvättas med skattemannen. ”

En brittisk-baserad skattejurist sa Cryptonews.com, under villkoret av anonymitet, att nyheterna “om de är sanna” lät som en “logisk utveckling” för HMRC, som har blivit “alltmer” medveten om kryptorelaterade frågor.

Cryptonews.com har kontaktat HMRC för kommentar.

Tidigare i år begärde HMRC att det skulle utfärdas med blockchain-analysverktyg för att hjälpa till att jaga skatteundvikare, och förra månaden publicerade en ny kryptoassetshandbok för invånare i Storbritannien.
____

Läs mer:
– Ta min Fiat men sälj inte min krypto, be miljonärer efter skattebyst
– ‘Killar, lämna in dina kryptoskatter, skattemyndigheten kommer’
– Samla in skatter mer effektivt för att undvika kaos med ”Skuldfällan”, varnar IMF
– Biden ” Tax Plans ” – spekulationer skrämmer kryptospekulanter
– Krypto och skatt 2021: Var redo att betala merSource link