UK Detectives Break Crypto Anfall Record, Brace For More

Av | juli 13, 2021


UK Detectives Break Crypto Seizure Record, Brace For More 101
Källa: Adobe / Tereza

London Metropolitan Police sa att den har beslagt nästan 180 miljoner GBP (249 miljoner USD) i en ospecificerad kryptovaluta under en pågående utredning om internationell penningtvätt som “kommer att fortsätta i flera månader framöver.”

“Detta antas vara ett av de största beslagen globalt och toppar den konfiskering som gjordes av Met på torsdagen den 24 juni på 114 miljoner GBP”, sa Met Polisen idag.

Enligt tillkännagivandet arresterades en 39-årig kvinna den 24 juni på grund av misstankar om penningtvätt. Hon släpptes mot borgen innan hon intervjuades under försiktighet i förhållande till upptäckten av kryptovalutan nära 180 miljoner GBP den 10 juli igen. Hon har blivit räddad till ett datum i slutet av juli.

“Dagens beslag är ytterligare ett viktigt landmärke i denna utredning som kommer att fortsätta i flera månader framöver när vi satsar på dem som står i centrum för denna misstänkta penningtvätt,” citerades detektivkonst Joe Ryan i tillkännagivandet.

Under tiden tillade biträdande biträdande kommissionär Graham McNulty att de nu har “högt utbildade officerare och specialenheter som arbetar hårt i detta utrymme för att vara kvar ett steg före dem som använder det för olaglig vinst.”
____
Läs mer:
– Holding The World To Ransom: Top 5 Online Gangs
– Crypto Scammers Now Stalking Dating Apps Like Tinder for Prey

– Trots Crackdown kör Crypto Fraudsters fortfarande Amok i Kina
– Sydkoreanska Crypto Exchange Execs arresterade bland USD 2B bedrägerierSource link