UFC tar kampen till NFT, planerar enligt uppgift sin egen kryptoasset

Av | april 30, 2021


UFC tar kampen till NFT, planerar enligt uppgift sin egen Cryptoasset 101
Lager: AdobeStock / andy_gin

De Ultimate Fighting Championship (UFC) kan snart bli en annan liga för att börja sälja icke-fungibla tokens (NFT) och lansera en ny kryptovaluta. MMA-organisationens moderbolag Zuffa har enligt uppgift lämnat in flera nya varumärkesansökningar som signalerar sin avsikt att hoppa på trenden.

Josh Gerben, grundare av varumärkesbyrå Gerben immateriella rättigheter, nyligen twittrade att UFC har lämnat in ett antal ansökningar till US Patent and Trademark Office (USPTO). Inlämningarna föreslår att ligan planerar att lansera en app som gör det möjligt för användare att hantera kryptovaluta och NFT, samt en ny UFC-märkt kryptovaluta.

Den senaste utvecklingen kan leda till en betydande inkomstkälla för UFC, på samma sätt som andra nordamerikanska idrottsliga har använt NFT-tekniken. Dessa inkluderar National Basket Association (NBA), som erbjuder digitala samlarobjekt under NBA Top Shot varumärke. Från och med den 23 april lockade marknaden 460 000 samlare (en 100-procentig ökning hittills) som bedrev mer än 4 miljoner marknadsplatstransaktioner, enligt data från ligan.

De Major League Baseball (MLB) deltar också i trenden, som tidigare denna månad, Topps Company släppte sina NFT-samlarobjekt som representerar företagets årliga basebollkortsamling.

“Eftersom samlarobjekt njuter av ett breakout-ögonblick med NFT och blockchain-teknik, kan vi inte tänka oss ett bättre sätt att hedra de legendariska spelarna från tidigare år och ser fram emot de otroliga karriärerna inför dagens stjärnor och breakout-rookies”, säger Evan Kaplan, VD för MLB-spelare.

Enligt vissa observatörer skulle UFC: s senaste drag kunna kopplas till börsintroduktionen (IPO) för ligans ägare, underhållningsgruppen Strävan. Koncernens aktier ökade med 12% under sin handelsdebut på New York Börsen den 29 april, innan vi lämnar tillbaka. Genom att sälja cirka 21,3 miljoner aktier till 24 USD vardera tog Endeavour cirka 511,2 miljoner USD, med en värdering på 10,8 miljarder USD.

”Mycket misstänkt veckan för deras börsintroduktion. Några tusen i juridiska avgifter för att pumpa lagret. Det kan vara sant men tidpunkten är misstänkt. UFC har tidigare använt varumärkes-IP för intjänade medier, ” kommenterade en Twitter-användare som går under namnet Oisin Quinn och tillägger att “de är på en fantastisk plats för att tjäna pengar på NFT-utrymmet eftersom UFC äger alla krigare rättigheter ändå.”

____

Läs mer:
– Någon betalade USD 1,7 miljoner i Litecoin för Tom Brady fotbollskort
– MLB: s Oakland A säljer hel säsongsvit för Bitcoin
– Begagnad NFT-marknad för NBA Top Shot Packs visas på eBay
– Super Bowl Champion Gronk inställd på att auktionera sin egen NFT-samling
– Ett annat världsberömt Meme kapitaliserar på NFT Hype
– Nytt WWF-projekt för att använda NFT för att rädda djur
– Japan kantar närmare sin första IEO – en NFT-plattform
– NFT-explosionen kommer under de kommande två åren och kommer att skapa jobb, säger insiders
– Varför NFT är inte bara för konst och samlarföremål
– NFT Performance Art: Företag kan dra nytta av protest
– Varför skulle någon köpa NFT – en länk till en JPEG-fil?
– Kontrollera dessa 4 Gör dina egna NFT-plattformar

Source link