UBS varnar för reglering medan kryptoadoptionstecken fortsätter att komma + fler nyheter

Av | juli 6, 2021


UBS varnar för reglering medan kryptoadoptionstecken fortsätter att komma + fler nyheter 101
Källa: iStock / Rafael_Wiedenmeier

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
___

Regulationsnyheter

  • Schweizisk bankjätt UBS har varnat sina klienter om att lagstiftningsprocesser “kan spränga bubblaliknande kryptomarknader”, vilket gör bitcoin (BTC) olämpligt för professionella investerare, per Business Insider. I anteckningen till kunderna uppgavs att Kinas motverkan mot krypto redan hade skadat marknaden, men också att Storbritannien och USA eventuellt överväger hårdare regler för krypto också.
  • De USA: s nätverk för ekonomisk brottsbekämpning (FinCEN) sa att Michele Korver, som ledde en “framstående karriär” vid USA: s justitieministerium, tjänar nu som FinCEN: s första Chief Digital Currency Advisor. “Korver kommer att främja FinCEN: s ledarroll i det digitala valutarummet genom att arbeta mellan interna och externa partners mot strategiska och innovativa lösningar för att förhindra och mildra olaglig ekonomisk praxis och exploatering,” tillade de.
  • De Amerikansk CryptoFED DAO fick meddelande från Wyoming utrikesministerkontor att denna nybildade decentraliserade autonoma organisation är den första DAO som lagligen erkänns i USA. (Läs mer: Så här tar DAO en större roll i DeFi- och NFT-sektorerna)
  • Den indiska finansministern Nirmala Sitharaman har i en ny intervju avslöjat att statsrådets anteckning om landets kryptovillslag är klar, enligt The Hindu Business Line. “Från vår sida tror jag att en eller två indikationer som jag har gett är att åtminstone för fintech-, experiment- och pilotprojekt kommer ett fönster att finnas tillgängligt”, citerades hon. Det fanns inga ytterligare detaljer angående anteckningen eller när slutliga beslut kan fattas.

Investeringar nyheter

  • Allierat betalningsnätverk, en leverantör av online och mobila digitala betaltjänster, sa att det har samarbetat med NYDIG, ett Bitcoin-fokuserat teknik- och finansföretag, som gör det möjligt för finansinstitut att erbjuda sina kunder möjligheten att köpa, sälja och hålla BTC. Allierade tillade att det kommer att göra en ospecificerad tilldelning till bitcoin för sin företagsskatt, underlättad av NYDIG.
  • Den Hong Kong-baserade apptillverkaren Meitu sa att de inte har några planer på att sälja sina BTC- och ethereum-innehav (ETH) eftersom “blockchain-industrin fortfarande är i sitt tidiga skede och att kryptovalutor har gott om utrymme för värdeuppskattning på lång sikt.”
  • Stora kryptolångivare Nexo (NEXO) sa att det har bidragit till en försäljning av privat token på 16 miljoner USD av decentraliserad digital tillgångsinfrastruktur och teknikleverantör Qredo. Nexo avser att utnyttja Qredos plånböcker för självförvaring för ett antal kommande applikationer för att överbrygga decentraliserad finansiering (DeFi) och centraliserad finansiering (CeFi).

Betalningsnyheter

  • BlockFi sa att dess Rewards Visa® Signature Credit Card har avslutat sin Beta-testperiod, och företaget har börjat bjuda in människor från toppen av kreditkortsväntelistan att ansöka om kortet och börja använda det i den verkliga världen.

CBDCs nyheter

  • De Banque de France sa att det framgångsrikt har genomfört ett experiment om användningen av en centralbank digital valuta (CBDC), som involverar en simulering på en privat blockchain av emissionen och avvecklingen av onoterade värdepapper och avvecklingen av noterade värdepapper. Experimentet krävde utveckling och utplacering av smarta kontrakt så att centralbanken kunde utfärda och kontrollera mynten och samtidigt se till att varje överföring ägde rum samtidigt med leverans av värdepapper.

Karriär nyheter

  • Crypto-plattform Bitpanda sa att de har utsett Irina Scarlat till sin första Chief Growth Officer, som ska ansvara för att hantera sina europeiska expansionsplaner samt för affärsutvecklings- och marknadsföringsteam. Scarlat arbetade tidigare som global chef för tillväxt på mobilbank-appen Revolut, före vilken hon hade byggt och lett Ubermarknadsföringsfunktion i Rumänien.Source link