UBS har en kryptoplan, Ethereum ETF + fler nyheter

Av | maj 10, 2021


UBS har en kryptoplan, Ethereum ETF + Fler nyheter 101
Källa: iStock / Rafael_Wiedenmeier

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
___________

Banknyheter

  • Schweizisk bankjätt UBS Group AG är i ett tidigt skede av planering för att erbjuda förmögna kunder digitala valutainvesteringar och utforskar flera alternativ, rapporterade Bloomberg med hänvisning till personer som är bekanta med planen. Enligt rapporten skulle varje investeringserbjudande vara en mycket liten del av kundernas totala förmögenhet på grund av volatiliteten, medan alternativen inkluderar att investera genom investeringsmedel från tredje part.

Investeringar nyheter

  • Förvaltningschef i USA VanEck Associates syftar till att starta den första amerikanska börshandlade fonden (ETF) som spårar Ethereum (ETH). Enligt arkivering med US Securities and Exchange Commission de VanEck Ethereum Trust skulle värdera ETH av MVIS CryptoCompare Ethereum benchmark rate. Tre ETH-ETF: er debuterade redan i Kanada i april.
  • Babel Finance, en kryptotjänstleverantör, sa att den genomförde sin strategiska insamling av serie A på 40 miljoner USD. Rundan leddes av Zoo Capital, Sequoia Capital China, Dragonfly Capital, BAI Capital, Bertelsmannoch Tiger Global Management, med uppföljningsdeltagande från befintliga investerare.
  • NFT och DeFi-butik DappRadar sa att den har höjt 5 miljoner USD i en finansieringsevenemang av serie A som leds av investerare som Prosus Ventures, Blockchain.com Venturesoch NordicNinja VC. Fonderna kommer att användas för att “förbättra plattformsfunktionalitet och främja utbredd användning av dapp”, sa de.
  • Tokenization specialist Xcad-nätverk har höjt 3,9 miljoner USD i en privat finansieringsrunda, ledd av blockchain-teknik och venture builder Zilliqa. Enligt ett mejlmeddelande är medlen avsedda att skapa ett DeFi-plugin för YouTube som gör det möjligt för innehållsskapare att tokenisera sig själva och tjäna pengar. Användare kommer också att kunna få belöningar för att titta på och engagera sig i sina videor. Dessutom innebär företaget att bygga en NFT-marknadsplats för YouTubers.
  • Blockchain-dataleverantör Kovalent har sålt USD 10 miljoner av sitt ursprungliga mynt CQT i en CoinList token-försäljning, enligt ett e-postmeddelande. Myntet kommer att fungera som en stor tillgång för validerare, men också som rösträtt på deras styrningsforum, sa de.

Gruvnyheter

  • Crypto gruvföretag HIVE Blockchain Technologies Ltd. sa att det har sålt sitt norska dotterbolag Kolos Norge AS till den lokala kommunen Narvik. “Detta gör det möjligt för företaget att fokusera på sina datacenter i Sverige och Island som bryter Ethereum kontinuerligt i molnet”, säger företaget.

Blockchain nyheter

  • Crypto-plattform Crypto.com idag meddelade att Ethereum Virtual Machine-support på deras Crypto.com-kedja kommer att lanseras den 14 juli. Per företaget kommer detta att möjliggöra “för snabb portning av appar och smarta kontrakt från andra EVM-kompatibla kedjor som Ethereum.”Source link