Tysk utvecklare blir rik av Bitcoin, Backs Party som vill spåra det

Av | april 26, 2021


Tysk utvecklare blir rik av Bitcoin, Backs Party som vill spåras 101
Källa: AdobeStock / vchalup

Den tyska programvaruutvecklaren Moritz Schmidt har tjänat miljoner på att investera i världens främsta krypto, men när han gjorde det som visade sig vara en av de största politiska donationerna i landets historia, satsade han på ett parti som överväger att göra bitcoin (BTC) “Spårbar” i Tyskland, vilket kan störa dess användning.

I ett ovanligt drag i Tyskland donerade Schmidt cirka 1 miljon euro (1,2 miljoner dollar) till Alliance ’90 / De gröna, allmänt känt som De gröna, en politisk rörelse som kunde avskaffa kansler Angela Merkel i det kommande allmänna valet den 26 september.

39-åringen berättade för AP att han investerade flera tusen euro i bitcoin redan 2011, strax innan kryptovalutan kraschade, vilket raderade 90% av innehavets värde.

Men sedan dess har bitcoins värde skjutit i höjden, vilket gör att Schmidt kan generera cirka 2 miljoner euro (2,4 miljoner dollar) från sin ursprungliga blygsamma investering genom att gradvis sälja kryptovalutan.

”Jag har gynnat enormt av bitcoin-bubblan. Det har varit en vild tur och intäkterna är verkligen intjänade rikedomar, sa utvecklaren. “Jag har väntat på rätt möjlighet att donera en större summa.”

Schmidt hävdade att han 2017 lärde sig att bitcoin förbrukade en enorm mängd elektricitet, vilket uppmuntrade honom att stödja ett parti som förespråkar kampen mot klimatförändringar och miljöpolitiken för att begränsa växthusgasutsläppen.

Utvecklaren bestämde sig för att stödja de gröna kampanjen istället för att donera den till en miljögrupp eftersom “att ge den till ett politiskt parti som har miljövärde som kärnvärde kommer att få en mycket större inverkan.”

De gröna nämner inte bitcoins effekt på miljön i sitt valprogram, noterade AP, men de vill se kryptovalutor “spårbara”, vilket kan göra dem mycket mindre attraktiva för användare och investerare i Tyskland.

Schmidt sa att han inte tror att “reglering kommer att göra någonting om det inte kraschar priset ner till nivåer som gör bitcoin ointressant som en tillgång och oanvändbar som en global valuta. […] Jag tror att bitcoin i själva verket kommer att behöva förbjudas. “

De senaste opinionsundersökningarna tyder på en relativt tät ras mellan Merkels kristdemokratiska union i Tyskland (CDU), som satte henne till makten 2005, och de gröna, med 26% respektive 23% i folkstöd den 23 april.

Det senare partiet har nominerat en av sina två medordförande, Annalena Baerbock, som kandidat för Tysklands kansler – för första gången i historien har “en realistisk chans att bli den viktigaste politiska styrkan” i landets federala regering, rapporterade DW. . Enligt denna rapport är partiet nu stabilt med över 20% i omröstningarna, vilket gör det till Tysklands näst största parti och avslutar Merkels “konservativa för närvarande i oordning”.

Oavsett vilken rörelse som vinner det kommande valet kommer det troligtvis att behöva bildas en koalitionsregering med mindre partner. En annan möjlighet för CDU, dess syskon till den kristna sociala unionen i Bayern (CSU), och de gröna skulle vara att bilda en koalitionsregering som liknar deras ansträngningar i Tysklands delstat Hessen där de har regerat tillsammans sedan 2014.

Politiska donationer från kryptohandlare och företag börjar bara få fotfäste i Europa, men de är redan en del av det politiska landskapet i USA. De Interkontinentalt utbyte (ICE), operatören av New York Börsen och bitcoin-derivatplattform Bakkt, var en av de största stödjarna av den tidigare presidenten Donald Trumps omvalskampanj och gav den 1 miljon USD.

Detta står i kontrast till de politiska åsikterna från Sam Bankman-Fried, chefen för utbyte av kryptoderivat FTX, som injicerade 5,2 miljoner USD för att finansiera president Joe Bidens kampanj för ordförandeskapet.

Vid pixeltid handlas BTC till 53 530 USD. Det ökar med 6,6% på en dag och ned 5,85% på en vecka.

____

Läs mer:
– Tysklands största bank talade samtalet, nu går det Crypto Walk
– Börsnoterat tyskt cannabisföretag för att köpa Bitcoin, Slates Euro och USD
– Knivkant Biden-Trump Showdown har kryptobakgrund på båda sidorSource link