Tydlig BlockFi Fat Finger Gaffe ser användarnas krediterade BTC 701 ‘

Av | maj 19, 2021


Tydlig BlockFi Fat Finger Gaffe ser användarnas Credited BTC 701 '101
Zac Prince, VD och grundare av BlockFi. Källa: en videoskärmdump, Youtube, Bitcoin Archives

Kunder för kryptolånetjänsten BlockFi fick betydligt mer än vad de hade förhandlat för när vad som verkar ha varit ett kontorsfel hamnade i massiva kampanjbelöning bitcoin (BTC) betalningar på över BTC 700 – vilket även i den nuvarande marknadsbilden representerar en liten förmögenhet.

Utgåvan verkar ha ägt rum förra veckan och under helgen, under och i inledningen till BlockFi: s handels- och stablecoin-relaterade kampanjkampanjer, där vissa kunder lovades bitcoinbelöningsbonusar för handelsvolymer före slutet av månaden. . Men något verkar ha gått hemskt fel för företaget i vad som bestämt ser ut som ett fett fingerfel, eller kanske en serie av sådana missöden.

Förra veckan gick Reddit-användare till forumet för att lägga upp påståenden om “generösa” betalningar från BlockFi, med en som publicerade en skärmdump som tydligen visade en betalning på en hel del BTC 701,4 (28 miljoner USD).

Tydlig BlockFi Fat Finger Gaffe ser användarnas krediterade BTC 701 '102
Källa: Reddit / u / donkumon

En annan berättade historien om vad som “hände med min vän”, som trodde att han hade vunnit BTC 5, och hävdade att erbjudandet “trots allt säger promo.”

Men gaffe hotar att bli ful, eftersom BlockFi verkar hota att vidta rättsliga åtgärder i ett försök att återkräva medlen.

“Vän” till BTC 5-mottagaren kunde enligt uppgift “flytta den”, men “nu hotar BlockFi” honom att återlämna den eller möta rättsliga åtgärder.

Affischen avslutades med att ställa den relevanta frågan: ”[Whose] BTC tilldelades han? ”

BlockFi har utfärdat ett officiellt uttalande och publicerar till Reddit att “den 17 maj 2021 fick färre än 100 kunder felaktigt kredit med kryptovaluta i samband med en kampanjutbetalning som inte tillhör dem.”

BlockFi tillade att det har “kontaktat dessa klienter och arbetar med dem för att rätta till problemet.”

Och det stod,

”Situationen påverkar inte någon av BlockFis pågående verksamhet och åtgärder har vidtagits för att säkerställa att ett sådant fel inte kommer att vara möjligt i framtiden. […] Kundfonder påverkas inte och skyddas. ”

Företaget bekräftade att “vissa” uttag hade “försenats och handeln pausats” eftersom det fungerade för att lösa problemet.

Och det verkar som att BTC inte var den enda symbolen som var involverad i mixen. En annan rasande Redditor klagade över att de också felaktigt hade krediterats Gemini-drivna stablecoin GUSD, och uppgav att de hade skickats anklagande e-postmeddelanden om uttag av token helt utan anknytning till utbetalningarna.

Affischen sa att BlockFi ”skickade ett mejl som anklagade mig för att ta ut medel som inte är mina och säga att det är bedrägeri och ett brott de kommer att agera på om [the tokens are] inte tillbaka de närmaste två timmarna. ” Men affischen hävdade att de token de drog ut var USD-mynt (USDC) – inte de medel de felaktigt skickades.

Affischen avslutade:

”F *** dig, det är mina pengar. De kan inte ens titta igenom posterna för att verifiera vad de pratar om. Mitt konto hos dem är bara en månad gammalt. Det är lätt att se vad som hände. Bra sätt att behandla en ny kund. ”

På Twitter, den Sino Global Capital VD Matthew Graham och andra diskuterade de möjliga juridiska konsekvenserna av misstaget, med några som drar paralleller med liknande klingande feta fingerfall från banksektorn. Graham medgav att “i praktiken” var det “troligtvis svårt att återställa” felaktigt skickade kryptofonder.

____
Läs mer:
BlockFi värderas till USD 3 miljarder efter USD 350 miljoner runda
– Vad kan Crypto Crisis Managers lära sig av BlockFis tystnad och tBTC: s öppenhet?
– Den mest svindlande avgiften ‘överlägset’ betalas för en Ethereum-transaktion idag

Source link