Trots Crackdown kör Crypto Fraudsters fortfarande Amok i Kina

Av | juli 6, 2021


Trots Crackdown kör Crypto Fraudsters fortfarande Amok i Kina 101
Källa: Adobe / ketkata

Mot alla odds är det enligt uppgift att kryptobedrägerier ökar i Kina, där en massiv nedbrytning av gruv-, handels- och kryptomäklartjänster tycks ha misslyckats med att avskräcka dem som hoppas bli snabba snabbt från kryptotema.

Per 21st Century Business Herald föll en kvinna denna månad offer för en bedrägeri som drivs av ett falskt företag som låtsades bedriva en BNY Mellon app för digitala tillgångar inklusive bitcoin (BTC). Polisen bekräftade denna månad att kvinnan hade utsatts för bedrägeri och förlorat cirka 58 600 dollar till bedragarna – som enligt uppgift utgav sig som finansiella finansiärer och hotade henne med penningtvättutredningar om hon inte betalade.

Polisen tillade att bedragare nu “vanligtvis” använder “falska handelsplattformar” för att “tillverka spekulativa kryptovalutatransaktioner.” Officerer noterade att brottslingar ofta försöker lura oroliga investerare med hot och lurar dem till att fatta hastiga beslut om överföringar om de inte agerar snabbt.

Sådana falska plattformar blomstrar, har medierna hävdat, även om regeringen och centralbanken slå ner på kryptomäklare och privatpersoners banklänkade kryptotransaktioner. Ofta poserar de som kinesiska agenter för anmärkningsvärda utländska finansiella företag, och dessa falska börser lurar ofta investerare att tro att det deponeras krypto i riktiga kryptobörsskåp – medan de faktiskt gör överföringar till en bedragares privata plånbok. Senare ansträngningar för att “ta ut” medel från dessa falska börser visar sig därför fruktlösa.

Andra, förklarar samma mediauttag, använder videostreamingsplattformar och medieproduktionstekniker.

Uppenbarligen hävdar bedragarna att de är erfarna krypterhandlare som erbjuder gratis liveföreläsningar om kryptoinvesteringar. Senare avslöjar de dock att en “högre” nivå av proffstips är tillgänglig för betalande kunder. Och sedan hävdade vissa användare av sådana plattformar att “mästare” på elitnivå erbjuder ännu fler tips – men bara till dem som har gjort “institutionella investeringar” på upp till 46 000 USD.

Under tiden rapporterade Beijing Youth Daily att en domstol i Sichuan har dömt tre personer till 10, åtta och sju års fängelse efter att ha funnit dem skyldiga för att ha stulit en enorm bitcoin- och ethereum (ETH) drag från sin väns hustrus konton.

Männen poserade som personal för matleverans och lockade kvinnan till en parkeringsplats för att hämta ett paket. Hon hämtades sedan av tomten och buntades i en bil, hörde domstolen innan hon hotades med fysiskt våld och så småningom gick med på att ge männen nycklarna till kryptostashet, som omfattade BTC 29 (989 000 USD) och ETH 1,25 (USD) 2,884).
____
Läs mer:
– Sydkoreanska Crypto Exchange Execs arresterade bland USD 2B bedrägerier
– Ledger Hack Saga fortsätter: Scammers ‘Gifting’ falska hårdvaruplånböcker

– 69 000 Potential out of Pocket i påstått sydkoreansk Exchange Scam
– ‘Flood’ of Crypto Scam Cases hit Spanish CourtsSource link