Trezors planer, Spaniens Crypto Tax Warning, Thai SEC & Binance + Fler nyheter

Av | april 9, 2021


Trezors planer, Spaniens Crypto Tax Warning, Thai SEC & Binance + Fler nyheter 101
Källa: iStock / ru3apr

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Plånboksnyheter

 • Trezor meddelat fyra saker kommer att komma ut i år: Trezor Suite Mobile-appen för Android, Bitcoin Full Node, CoinControl och Child Pays For Parent (CPFP) samt CoinJoin. Anonymeringsmetoden för bitcoin-transaktioner CoinJoin kommer att dölja källorna och destinationerna för användarnas transaktioner, sa de och hävdade att kombinationen av Tor Switch, CoinControl och CoinJoin “garanterar dig den högsta nivån av integritet och säkerhet.”

Skattenyheter

 • Den spanska Skatteverket, lokalt känt som Hacienda, har utfärdat oöverträffade 14 800 varningsbrev till spanjorer som de misstänker kan misslyckas med eller redan har misslyckats med att deklarera sina kryptoinkomster i obligatoriska skatteregistreringar. Per Telemadrid försökte bokstäverna informera mottagarna om att de inte behövde deklarera några kryptoköp, men påminde dem om att kapitalvinstskatt skulle betalas på lönsam försäljning. Underlåtenhet att följa, tillade byrån, kan leda till böter på “över 6 000 USD”.

Utbyter nyheter

 • De Thai Securities and Exchange Commission (SEC) sände en varning till landets investerare Binance är inte en licensierad digital tillgångsoperatör i detta land. Därför kommer dess användare inte att skyddas av Thailands lag. Tillsynsmyndigheten skickade ett brev till den stora börsen och till “berörda parter för att förtydliga informationen” om företaget. Vid kontakt av Cryptonews.comBinance vägrade att kommentera ämnet och sa att de “inte avslöjar våra samtal med tillsynsmyndigheter.”
 • Bitfinex-derivat, som erbjuder en derivatplattform som är tillgänglig via kryptoutbyte Bitfinex, tillkännagav lanseringen av ett evigt kontrakt för tether gold (XAUT) / bitcoin (BTC). Avtalet kommer att erbjuda användare upp till 100x hävstångseffekt och kommer att avvecklas i bitcoin. Erbjudandet är tillgängligt för sofistikerade handlare i syfte att säkra och hantera risker, sa de.

CBDC-nyheter

 • En grupp av världens sju stora centralbanker (inklusive Amerikanska centralbanken och den Europeiska centralbanken) har utrymme att fastställa gemensamma regler och plattformar för sina egna digitala valutor som kan lägga grunden för effektivare gränsöverskridande betalningar, säger Kazushige Kamiyama, chef för Bank of Japan (BOJ) avdelning som övervakar utvecklingen av en centralbank digital valuta (CBDC). Per Reuters, eftersom rollen som en CBDC spelar skiljer sig åt för avancerade länder med ett robust banksystem och framväxande ekonomier som kan använda CBDC för att kompensera för brister i sin finansiella infrastruktur, säger Kamiyama, det är “bättre att komma med gemensamma regler bland länder med liknande ekonomiska strukturer. “
 • Ryssen Centralbank kommer att avslöja sin digitala rubel ”prototyp” i december, sa bankens första biträdande guvernör Olga Skorobogatova i en videopressmöte. Hon sa att enligt befintliga planer kommer centralbanken att ta ut avgifter för handelshandlare och B2B-transaktioner, men tillade att gåvor och utbyten mellan användare skulle vara tillåtna gratis. Skorobogatova noterade också att driftskompatibilitet med befintliga tjänsteleverantörer fortfarande var långt borta, med “många” ryska företag som “sa att de har en färdig att använda produkt”, men tillade att inget av dessa för närvarande är kompatibelt med den digitala rubeln.

DeFi-nyheter

 • Coinbase gick med i DeFi Alliance, en öppen förening som tillhandahåller mentorskap och finansiering för tekniska team i tidigt skede som arbetar inom sektorn för decentraliserad ekonomi (DeFi), de sa. DeFi Alliance har mer än 60 medlemsföretag. De tillkännagav nyligen sin första fond, DeFi Alliance Fund I, sådd av Alliance-medlemmar och ledd av de grundande partnerna tillsammans med miljardärentreprenören Mark Cuban.
 • Multi-tillgång DeFi-plattform Kava sa att det gjorde det möjligt för institut att tjäna + 45% årlig procentsats (APR) på bitcoininnehav utan motpartsrisk. Kava baslagerinfrastruktur har optimerats, medan Kava Labs släppte Kava 5.1-uppgraderingen till allmänheten inklusive dess lånsidafunktionalitet. Som en del av uppgraderingen, HARD-protokoll fick en uppdatering till version 2.

Investeringar nyheter

 • Det verkar som att inte alla i den ukrainska regeringen är nöjda med att offentliga tjänstemän enligt nationen enligt uppgift har lyckats samla ett enormt kollektivt BTC-lager på 46 351 BTC. Tidigare denna vecka kallade ministern för digital transformation, Mykhailo Fedorov, tjänstemännen ”framsynta” och ”progressiva” för att köpa tokens. Men i ett Facebook-inlägg, Sergiy Petukhov, chef för den obligatoriska inspektionsavdelningen vid det reglerande, regeringsdrivna Nationella myndigheten för förebyggande av korruption, skrev att hans byrå har lanserat “250 kontroller hittills i år” och att den “redan kontrollerade deklarerade bitcoin [by officials] som en del av några av dessa undersökningar. ” Vissa tjänstemän har redan hävdat att deras förklaringar innehåller “fel” – en situation som en kommentator på Telegram kallade “både rolig och stötande.”
 • Exodus Movement, Inc., ett Delaware, USA, företag bakom sin icke-vårdande kryptoprogramvaruplattform Exodus, fick meddelande om att US Securities and Exchange Commission (SEC) har kvalificerat sitt erbjudande av A-stamaktier enligt regel A. Företaget började erbjuda aktier i Exodus Wallet den 8 april, sa de. Alla investerare måste vara registrerade hos Exodus transfer agent Säkerställ och måste vara bosatt i USA (utom i Arizona, Texas eller Florida).
 • Kanye West, Jeff Bezos och Bill Gates beräknas vara nästa stora namn i BTC, rapporterade City AM med hänvisning till online bookmakers. Unikrn. Enligt dem är oddsen för kändisar som troligen köper minst 100 miljoner USD av BTC 2021: West 2/1, Bezos 5/2, Gates 3/1, Lebron James 6/1, Kim Kardashian 50/1, Donald Trump 50/1, George Lucas 100/1, Steven Spielberg – 100/1 och Kylie Jenner – 200/1.

Karriär nyheter

 • Investeringsplattform för flera tillgångar eToro har utsett Dr. Hedva Ber till vice VD och Global Chief Operating Officer (COO). Ber, som har mer än 25 års erfarenhet inom bank- och finansbranschen, kommer att leda eToros operativa infrastruktur, bolagsstyrning, efterlevnad och regleringsfrågor, juridisk, riskhantering och socialt ansvar, sade tillkännagivandet.
 • De US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) tillkännagav att den federala domstolen i Nevada, efter en utfrågning om meriterna, meddelade en standarddom mot de tilltalade David Gilbert Saffron, en australisk medborgare bosatt i Las Vegas, Nevada och / eller Los Angeles, Kalifornien, och Circle Society, Corp., ett Nevada-företag – för ett system för bedrägeri och missbruk av kryptovalutor. CFTC hävdade att från december 2017 till och med nu, Saffron bedrägligt begärde och accepterade minst 15,8 miljoner dollar i bitcoin och USD från minst 179 personer. Saffron och Circle Society förpliktas att betala återbetalning på 14,84 MUSD till bedrägda pooldeltagare, avskaffning på 15,8 MUSD och en civil penningstraf på 1,48 MUSD – totalt mer än 32,14 MUSD.





Source link