Travala riktar sig mot nya kryptomillionärer med conciergetjänst

Av | maj 3, 2021


Travala riktar sig mot nya kryptomillionärer med conciergetjänst 101
Källa: Adobe / Robert Kneschke

Eftersom den pågående tjurmarknaden har ökat antalet krypto nouveaux riches, försöker verksamheten dra nytta av denna trend genom att erbjuda premiumtjänster för nya kryptomillionärer eller till och med miljardärer.

Det senaste exemplet är Binance-backad resebyrå online Travala, som har lanserat “Concierge”, en ny tjänst för “en växande grupp” av resenärer med hög nettovärde, som ger dem tillgång till privata jetflyg, yachter, privata öar, helikopter- och limousintransfer.

Travala syftar till att tillhandahålla tjänsten till de växande raderna av “bitcoin-miljonärer”, med hänvisning till Bitinfocharts.com-data som tyder på att det nu finns nära 104 000 adresser som rymmer minst 1 miljoner USD i BTC.

Företaget sa att cirka 70% av sina bokningar, som är värda cirka 2 miljoner USD per månad, betalas i krypto.

“Den nya tjänsten är reserverad för användare med ett lägsta bokningsavgift på 50 000 USD per år på Travala.com och resor genom Concierge kan bokas via 40+ mynt eller kredit- / betalkort”, säger online-resebranschen.

En undersökning utförd av Travala tidigare i år indikerade att nära 25% av de 1 000 respondenterna sa att de planerade att använda krypto för att betala för åtminstone en del av sin resa 2021. Av dem som planerade att spendera krypto i detta syfte är den högsta andel ville spendera bitcoin, 70%, medan 45% skulle spendera tether (USDT) också, och 37% skulle också använda ethereum (ETH).

Medan Travala traditionellt har positionerat sig som en budgetreseleverantör, säger företaget att det har skett en “märkbar” ökad efterfrågan på lyxresetjänster från sina kunder. Eftersom många länder är redo att upphäva olika restriktioner på resor mitt i en snabbare vaccinutrullning över hela världen, “har människor uttryckt sin vilja att betala en premie för förlorad tid”, säger Travala.

Senaste data som plattformen erhållit antyder att 71% av de tillfrågade amerikanerna förväntade sig att spendera mer årligen på resor än före pandemin, och nära 25% var villiga att spendera mer än två fulla lönecheckar för att åka på en internationell resa.

Andra företag som tillhandahåller liknande tjänster inkluderar privat jet charter service BitLux som också riktar sitt erbjudande till kryptoanvändare.
____
Läs mer:
– Bitcoin-dominans i betalningsfall mellan Dogecoin, Altcoins Surge – BitPay
– Inte bara Bitcoin-priset förändras under denna Bull Run

– Privat Jet Booking-företag hävdar sin försäljning växer på Bitcoin-betalningar
– Mer än 1000 kunder betalade med Bitcoin sedan 2014 – airBaltic

– Spanien får Bullish för Bitcoin som hotellbokningswebbplatsen Crypto Pay Deal
– Travala i Crypto Transactions Boost, Bitcoin överträffar kreditkortsförsäljning

– Budget Air Carrier Crypto-rabatt biljetter släpp i tid för semester
– Nytt partnerskap låter resenärer boka hotell på Bitcoin med BitcoinSource link