Tokyo Assemblyman vill förvandla City till Crypto Powerhouse


Tokyo Assemblyman vill förvandla staden till Crypto Powerhouse 101
Källa: Adobe / Luciano Mortula-LGM

En församlingsledare i Tokyo har uttalat sig om ambitiösa planer på att förvandla den japanska huvudstaden till ett kryptodrivet finansiellt knutpunkt – och hävdar att omfamna kryptotillgångar kan hjälpa till att sätta staden på nivå med London och Hong Kong.

I tal med Finders (via Yahoo Japan) hänvisade Yuu Ito, en medlem av Tokyo Metropolitan Assembly för närvarande till sin tredje mandatperiod, till planer som lagts ut av den nuvarande guvernören i Tokyo, Yuriko Koike, som har blivit offentlig med sina planer för att öka stadens internationella ekonomiska ställning.

Men Ito hävdade att det inte kommer att bli något meningsfullt att föra Tokyo upp till samma typ av ställning som London eller asiatiska finansiella nav som Macau och Hong Kong om inte radikala åtgärder vidtas.

Han uppgav att kryptorelaterade affärer kan ge Tokyo kanten, men tillade att detta skulle vara långt ifrån enkelt med tanke på att japanska bitcoin (BTC)-till-yen-ägarräntor har sjunkit betydligt under de senaste tre åren. Församlingsmedlemmen hävdade att höga skattesatser sannolikt har skrämt investerare bort från marknaden.

Han hävdade emellertid att åtgärder som den föreslagna ombyggnaden av Tsukiji-marknaden – en historisk fiskmarknad som går tillbaka till 1600-talet – kan spela en roll. Den enorma marknaden är nu stängd och kommer att användas som en transportdepå i de kommande OS i Tokyo i sommar. Men staden, som äger webbplatsen, har presenterat planer på att ombygga marknaden till ett högteknologiskt komplex med hotell och kongresscenter de närmaste 20 åren.

Och församlingsmedlemmen förklarade att krypto kunde spela en roll här – bli ett “handelscentrum för kryptovalutor.”

Ito hävdade också att “politiker måste ta itu med frågor i samband med penningpolitik och BTC-beskattning” – och föreslog att man skulle skapa “en särskild zon i Tokyo” där människor kunde använda bitcoin i en skattefri miljö.

Städer som rör sig snabbt med adoptionsplaner som dessa kommer att “vinna” teknologiloppet, tillade han.

Även om Ito kommer att ha ett berg att klättra om han ska övertyga andra församlingsmedlemmar att komma ombord med ett sådant projekt, har åtminstone en allierad redan uppstått. På tal till samma uttag var överensstämmelsemedlem Nobuko Irie överens om att blockkedjedrivna lösningar kan hjälpa både på kort och lång sikt.

Hon hävdade att tekniken kunde användas för att distribuera koronaviruspandemi-relaterat ekonomiskt stöd mer effektivt och föreslog att Tokyo skulle utveckla ett utrymme där icke-fungibla symboliska (NFT) konstverk kunde handlas.

Hon tillade att krypto och blockchain gav ett unikt tillfälle för politiker och tillade att om Tokyo Metropolitan Assembly “tar initiativet” kan Tokyo stiga framåt på den globala scenen.

Ito tillade att blockchain-teknik borde användas “som en tillväxtstrategi” för att “skapa rikedom” för den japanska huvudstaden.

Under tiden har en Coin Post-genomförd undersökning av 1000 kryptoentusiaster i Japan visat att det token som de flesta svarar tror kommer att ha en breakout 2021 är BTC – med nästan 68% av rösterna. Bitcoin följdes av ethereum (ETH) på andra plats med 12,7% och NEMXEM med 7%.

I ett pressmeddelande uppgav mediautslaget att 90% av de tillfrågade hävdade att de redan äger krypto, medan 60% började handla under 2015-2017 – och 6% uppgav att de hade investerat 184 000 USD eller mer på kryptoassets.
____
Läs mer:
– Japanska regulatorn varnar tonåringar som snart kan köpa krypto
– Japanska centralbanken börjar testa på digital yen

– Judge Hands Convicted Crypto Tax Evader 3-Year Suspended Jail Mening
– Giant Rakuten låter kunder debitera E-Pay-konton med BTC, ETH, BCH

– Brist på kryptobestämmelser en avstängning för japanska investerare – Coincheck
– New York tar värme från Miami på grund av ‘Wrong’ Crypto Mining Ban ProposalSource link