Tjäna pengar på resurser och bidra till kryptotillväxt

Av | juli 26, 2021


Ansvarsfriskrivning: Industry Talk-sektionen innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

Blockchain-noder
Bildkälla: Pixabay

Blockchain-noder är en grundläggande del av peer-to-peer-infrastrukturen eftersom de möjliggör kommunikation inom nätverket. De är utformade för att stödja den decentraliserade naturen hos blockchain-ekosystem genom att tillåta nätverksdeltagande. I grund och botten kan vem som helst bidra till blockchain-nätverk genom att ställa in en nod förutsatt att de uppfyller de nödvändiga resurserna.

Noderna lagrar en fullständig kopia av den information som registrerats i ett blockchain-nätverk, vilket gör det svårt att manipulera konsensusen när fler nodvaliderare ansluter sig till nätverket. I kärnan tillåter blockchain-noder användare att utföra funktioner som att bekräfta transaktioner, delta i nätverkets konsensus och lägga till nya block.

I enlighet med deras värdeförslag kan blockchain-noder ses som ett nätverk av anslutna “datorer” som överbryggar kryptoekosystemet. Enkelt uttryckt är noder ansvariga för noggrannheten i den information som registreras i kedjan. Detta placerar dem i centrum för blockchain-nätverk och spelar därför en viktig roll för att upprätthålla decentralisering.

Rollen av Blockchain-noder i krypto-decentralisering

I motsats till traditionell finansiering bygger krypto på decentraliserade arkitekturer. Detta innebär att många individer driver nätverk som stöder kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum istället för en central part, vilket i de flesta fall skulle vara en finansiell mellanhand. För att upprätthålla denna decentraliserade infrastruktur fungerar blockchain-noder som nätverksvaliderare vars roll är att se till att ekosystemet fungerar effektivt och på ett decentraliserat sätt.

Det är särskilt viktigt att bli en nodvaliderare i kryptoekosystemet. Några av dessa inkluderar belöningsincitament baserat på de transaktioner som passerar genom en specifik blockchain-nodkanal. Dessa initiativ är utformade för att locka fler nodvaliderare eftersom krypto fortfarande är i ett tidigt skede. Dessutom har nodvaliderare möjlighet att övervaka hälsan hos blockchain-nätverk som Bitcoins, vilket i slutändan återspeglar priset på den digitala tillgången.

Med det sagt finns det många möjligheter att bli en nodvaliderare i krypto. Bitcoins blockchain, som var den första som debuterade, stöds för närvarande av över 12 900 noder, medan Ethereum har över 8 300 aktiva noder per presstid. Andra Decentralized Finance (DeFi) nischprojekt har också kommit upp, vilket ger mer sömlösa sätt att bli en nodvaliderare.

Vilka är kraven för att bli en nodvaliderare?

Som nämnts tidigare måste vissa krav uppfyllas innan man kan köra en full eller lätt blockchain-nod; den senare typen av nod bearbetar transaktioner snabbare. De lagrar bara en liten del av informationen som registreras i ett visst blockchain-nätverk.

För nätverk som Bitcoin är processen att bli nodvaliderare relativt dyr och resurskrävande. Detta beror på att man måste ha robust utrustning i kombination med högpresterande SSD-enheter, över 50 GB ledigt utrymme och snabbt internet.

Lyckligtvis har marknaden nu fler möjligheter som gör det möjligt för utsikter att snabbt bli nodvaliderare i lovande projekt. Några av de initiativ som för närvarande har ett enkelt och lönsamt sätt att bli nodvaliderare inkluderar Celers cBridge och Minima blockchain-protokoll. Följande avsnitt belyser hur man kan bli en nodvaliderare i båda ekosystemen.

1. Celer cBridge

Celer cBridge är en produkt av Celer Network utformad för att förbättra värdeöverföring över blockchain-protokoll. Bron förbinder Layer-1 blockchain-nätverk som Ethereum med Layer-2-nätverk inklusive Arbitrum, Optimistic och Celler Rollups. Celer cBridge använder ett tillvägagångssätt som kallas ‘multi-homing’, vilket i huvudsak replikerar närvaron av stödjande noder på flera kedjor och därmed överbryggar likviditetsgapet i krypto.

Potentiella blockchain-nodvaliderare kan delta i cBridge-nätverket genom att ställa in noder för att bidra till dess funktionalitet. Protokollet har en lägre gräns på 40% för överbryggande transaktioner, medan cBridge-nodvaliderare får 50% av vinstandelen. Förutsatt att en transaktion på $ 1 000 000 avvecklas kan cBridge-nodvaliderare tjäna så mycket som $ 4000 bruttomarginal.

2. Minima

Minima är ett annat kryptoekosystem där användare kan köra fullständiga kontrakt och validera blockchain-noder. Detta ultra-lean blockchain-protokoll fokuserar på att integrera IoT-enheter med blockchain-världen, så att kryptoanvändare kan köra noder från sina elektroniska prylar, inklusive smartphones. Genom detta syftar protokollet till att öka dess decentraliseringsnivå eftersom fler nodvaliderare enkelt kan ansluta sig till nätverket.

Dessutom har Minima också ett incitamentsprogram som belönar nodvaliderare med 1x Minima-mynt varje dag. Dessa belöningar krediteras nodvaliderarna varje vecka. När det gäller press är valideringsprogrammet för Minima tillgängligt via hänvisningsinbjudningar eller genom att gå med i en väntelista.

Sammanfattning

Kryptoekosystemet definieras för närvarande av dess decentraliserade arkitektur och möjligheterna att delta fritt var som helst över hela världen. En stor del av denna decentraliserade aspekt stöds av blockchain-noder, vilket gör dem till en integrerad del av hela branschen. Med tanke på att vem som helst kan skapa en blockchain-nod är marknaden mer hoppfull om att bli ytterligare decentraliserad.

Det är dock också viktigt att notera att köra blockchain-noder på Bitcoin eller Ethereum kan vara besvärliga. Denna brist kan ses som en betydande utmaning eller en möjlighet att utforska andra blockchain-initiativ som innehåller nodvaliderare. Mer av detta går några av dessa kommande blockchain-projekt extra mycket för att ha rimliga belöningsincitament för nätverksdeltagande.

Enligt den pågående trenden kommer kryptoanvändare och potentiella marknadsaktörer sannolikt att svänga till ekosystem som gör det möjligt för användare att enkelt konfigurera blockchain-noder. Detta innebär att nivån på decentralisering på kommande projekt som cBridge och Minima är redo att öka snart. Med detta sagt är kryptoekosystemet fortfarande i sin spädbarnsstadium och det kan ta lite längre tid innan intressenterna förstår värdet i nodvalideringen.

Source link